De Verkiezing Beste Sporters van de gemeente Bergen

Wanneer: 9 februari 2024 in Sportcentrum De Beeck

De Verkiezing Beste Sporters van de gemeente Bergen

Na een aantal jaar afwezigheid keert de Verkiezing van de Beste Sporters van gemeente Bergen op 9 februari 2024 terug in Sportcentrum De Beeck. Het gaat over de prestaties in het jaar 2022 en 2023.

Het wordt een verkiezing die anders is dan andere jaren het geval was. Voorzitter Valerie Smit van Stichting Sporters BES die het evenement organiseert: “Deze editie krijgt een informelere aanpak, in lijn met haar visie op het evenement. De vertrouwde categorieën, waaronder Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Aangepast Sporten en Talent van het jaar, blijven behouden, maar met een meer ontspannen sfeer. Daarom wordt het een bijeenkomst in Sportcentrum De Beeck, in de ruimte boven waar ook de raadzaal is.”

Nieuw elan
Het doel is om de waardering voor sportprestaties in Bergen te vergroten en nieuw leven in de Verkiezing Sporter van het Jaar te blazen. Valerie benadrukt dat het vooral om de sporters en hun prestaties gaat, ongeacht de uitreikingsvorm. In 2023 verving een magazine het traditionele gala, dat goed werd ontvangen. Maar nu is het weer tijd voor een fysiek evenement om de sportmensen het podium te geven dat ze verdienen. “Het feit dat we het in een wat andere setting doen, betekent alleen maar dat we er graag nieuw elan aan willen geven, nog meer waardering voor willen creëren. Ook in Bergen zijn genoeg sporters die zo’n titel verdienen!’” Aldus Valerie.

Jury en vastgestelde criteria
De beoordeling vindt plaats aan de hand van een lijst met vooraf vastgestelde criteria door een jury die vanuit ‘het veld’ wordt samengesteld. “Verdeeld over de verschillende kernen en met een brede kijk op sport en bewegen. Per kern hebben we ook mensen die voor ons in de gaten houden wat zoal de sportprestaties daar zijn. Maar die kunnen natuurlijk ook niet alles weten.”

Aanmeldingen door het publiek
Het publiek wordt aangemoedigd om sporters met opmerkelijke prestaties aan te melden, ongeacht of het nationaal of internationaal bekroonde prestaties betreft. Het kan best een laagdrempeliger prestatie zijn, maar wel een die impact heeft gehad. Meld deze sporter(s ) aan via [email protected] en voorzie de jury van een beschrijving van de prestatie, de sporter, en waar en wanneer deze prestatie is bereikt. Contactgegevens zijn ook welkom om meer informatie te verkrijgen.

Op 9 februari 2024 worden de drie beste genomineerden per categorie uitgenodigd, en de jury zal dan bekendmaken wie zich Sporter van het Jaar mag noemen. De prijzen worden later onthuld. Het doel is nu zoveel mogelijk aanmeldingen te verzamelen.