De Van Reenenschool sponsorloop giro 555

Kinderen besluiten... alles voor Oekraïne

Afgelopen woensdagochtend hebben de kinderen van de Van Reenenschool uit Bergen allemaal met de sponsorloop meegedaan om een flink bedrag bij elkaar te krijgen voor de sponsoring van giro 555. Het bedrag is bestemd voor hulp aan de vluchtelingenkinderen uit Oekraïne en de kinderen die daar nog zijn en hulp nodig hebben. Normaal gesproken wordt de opbrengst van de sponsorloop besteed aan een goed doel en aan een investering voor een nieuw pleintoestel. Dit jaar heeft de leerlingenraad besloten de hele opbrengst aan giro 555 te schenken.
Op de Van Reenenschool zijn sinds een aantal weken een flink aantal Oekraïense kinderen opgenomen. Er is voldoende ruimte, er is ervaring met de opvang van anderstaligen en gelukkig is er een stel goede vrijwilligers.
Vrijwilligers die graag willen helpen om deze kinderen de Nederlandse taal te leren, zodat ze zich zo snel mogelijk thuis voelen in Nederland en zich kunnen redden. De Oekraïense kinderen zijn verspreid over de verschillende groepen en doen zoveel mogelijk in hun eigen groep mee met de reguliere lessen en andere activiteiten. Daardoor ontstaat een goed contact tussen de kinderen en willen zij ook heel erg graag helpen.

Dus moet het sponsorgeld naar giro 555. Een complimentje is op zijn plaats aan alle kinderen die zo ontzettend goed hun best hebben gedaan. En nog een speciaal complimentje voor de kinderen die er voor zorgden dat er al voor de start een mooi bedrag gespaard was met individuele acties. Toppers zijn het! Allemaal!

Klik op de foto voor een uitvergroting.