Deel

advertentie

Dé tuintrends voor de zomer

Als tuinliefhebber wilt u natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinieren

Dé tuintrends voor de zomer

In dit artikel gaan we dieper in op dé tuintrend van 2024: het creëren van een gebalanceerde tuin waarin mens en natuur samenkomen. We belichten de nieuwste ideeën en innovaties op het gebied van tuinontwerp, duurzaamheid en biodiversiteit. Lees snel verder en ontdek hoe u uw tuin kunt transformeren in een groene oase vol leven.

Ecologische principes in tuinontwerp
In 2024 wordt het steeds belangrijker om bij het ontwerpen van een tuin rekening te houden met ecologische principes. Een gebalanceerde tuin is namelijk niet alleen een plek om tot rust te komen, maar ook een plek waar planten en dieren zich thuis voelen.

Duurzame materialen
Een sleutelwoord in de tuintrend van 2024 is duurzaamheid. Steeds meer tuinliefhebbers kiezen voor het gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled hout, beton of gewoon natuurlijke stenen in hun tuinontwerp. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar geven ook een unieke uitstraling aan uw tuin.

Natuurvriendelijke beplanting
Naast het gebruik van duurzame materialen is het ook belangrijk om te kiezen voor natuurvriendelijke beplanting. Denk hierbij aan inheemse planten en bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. Zo creëert u een divers ecosysteem waarin allerlei soorten dieren zich thuis voelen.

Wateropvang en -recycling
Een ander aspect van duurzaam tuinontwerp is het slim omgaan met water. In 2024 zien we steeds vaker dat tuinen worden uitgerust met systemen voor wateropvang en -recycling. Regentonnen, groendaken en infiltratiekratten zijn slechts enkele voorbeelden van innovatieve oplossingen om regenwater op te vangen en te hergebruiken. Hiermee draagt u niet alleen bij aan een duurzame leefomgeving, maar bespaart u ook op de waterrekening.

Biodiversiteit stimuleren
Een gebalanceerde tuin heeft niet alleen oog voor duurzaamheid, maar ook voor biodiversiteit. Het stimuleren van biodiversiteit in uw tuin draagt bij aan een gezond ecosysteem en heeft tal van voordelen voor zowel mens als natuur.

Creëer diverse leefgebieden
Een belangrijk principe van biodivers tuinontwerp is het creëren van diverse leefgebieden. Dit betekent dat u niet alleen aandacht besteedt aan bloeiende planten, maar ook aan struiken, bomen, vijvers en zelfs insectenhotels. Deze diverse elementen trekken verschillende soorten dieren aan en zorgen voor een evenwichtig ecosysteem.

Zorg voor voedselbronnen
Om de biodiversiteit in uw tuin te stimuleren, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende voedselbronnen. Dit kunt u doen door het planten van fruitbomen, het zaaien van bloemen met veel nectar en het aanleggen van een moestuin. Op deze manier voorziet u niet alleen uzelf van heerlijke verse producten, maar biedt u ook voedsel aan diverse dieren.

Zeg nee tegen pesticiden
Een belangrijke stap in het bevorderen van biodiversiteit is het vermijden van het gebruik van pesticiden. Pesticiden zijn schadelijk voor het milieu en doden niet alleen schadelijke insecten, maar ook nuttige bestuivers zoals bijen en vlinders. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke bestrijdingsmethoden, zoals het introduceren van natuurlijke vijanden in uw tuin.

Conclusie
In 2024 draait het creëren van een gebalanceerde tuin om duurzaamheid en biodiversiteit. Door te kiezen voor duurzame materialen, natuurvriendelijke beplanting en wateropvangsystemen draagt u bij aan een groenere en gezondere leefomgeving. Daarnaast stimuleert u de biodiversiteit door diversiteit in uw tuinontwerp aan te brengen en te zorgen voor voldoende voedselbronnen. Ga aan de slag en maak uw tuin klaar voor de toekomst!

Veel gestelde vragen

1. Moet ik mijn hele tuin veranderen om mee te gaan met de tuintrend van 2024?
Nee, u hoeft niet uw hele tuin te veranderen. U kunt de tuintrend van 2024 stapsgewijs toepassen door bijvoorbeeld te beginnen met het gebruik van duurzame materialen en natuurvriendelijke beplanting.

2. Hoe kan ik biodiversiteit stimuleren in een kleine stadstuin?
In een kleine stadstuin kunt u toch biodiversiteit stimuleren door gebruik te maken van verticale tuinen met klimplanten, potten met bloeiende planten en het plaatsen van vogelhuisjes en insectenhotels.

3. Is het onderhouden van een gebalanceerde tuin veel werk?
Het onderhouden van een gebalanceerde tuin hoeft niet per se veel werk te zijn. Door slimme keuzes in beplanting en het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen kunt u het onderhoud tot een minimum beperken.

Bron: www.tuinartikelen.nu

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Dé drankjes van deze zomer…

14 juni 2024

Zoals ieder jaar de trends een tikkeltje veranderen, is dat in de drankenwereld ook zo. Een aantal dranken die je dit jaar voorbij ziet komen

Cocktails zijn al jaren ongekend populair op een heerlijke zomerse dag op het terras. Wat we de afgelopen tijd merken, is dat er steeds meer machines zijn die cocktails kunnen bereiden.

Ik volg yogalessen op het moment dat het mij uitkomt…

14 juni 2024

Wat ook nieuw was, is dat ik voor het eerst mee ging naar een yoga retreat op Mallorca

Ik ben twee jaar geleden lid geworden bij Moon Yoga Club in Bergen. En ik dacht echt: ‘Nu ga ik wat doen!

Mijn eerste yogales was vreselijk…

7 juni 2024

Ik heb inmiddels ook leuke vriendinnen gemaakt hier met wie ik gezellig ga lunchen en wandelen

‘Mijn eerste yogales was vreselijk! Zo confronterend, omdat mijn hele lichaam vast zat. Ik was heel stijf en had daar veel last van. Dat is nu wel anders!' lacht de vrolijke Nicole uit Bergen.

Boks op tegen stress!

7 juni 2024

Voordelen van sport bij stress...

Stress is een alomtegenwoordig onderdeel van het leven, maar er zijn verschillende strategieën om ermee om te gaan. Door regelmatige lichaamsbeweging, ademhalingsoefeningen, een gezonde levensstijl, mindfulness, sociale connecties, effectief tijdbeheer en het koesteren van hobby’s kun je stress verminderen, zeker ook met sporten.

Behoefte aan rust en kalmte? Strandyoga doet wonderen…

31 mei 2024

Tijdens strandyoga gebruik je alle elementen; je bent buiten, je voelt de wind door je haren, de zon op je huid en de zachte ondergrond van het zand onder je én je hebt een prachtig uitzicht!

Zilte zeelucht, golven die altijd in beweging zijn en de oneindig ogende horizon; het strand van Bergen aan Zee is een magische plek.

Fit en slank de zomer in!

31 mei 2024

Te zwaar zijn, of niet tevreden zijn met je gewicht is voor veel mensen een groot probleem...

Het kan zelfs zo ver gaan dat het je leven volledig beheerst. Constant calorieën tellen, jojo-en, verleidingen niet kunnen weerstaan, allemaal aspecten die resulteren in teleurstellingen. Veel diëten vragen het onmogelijke van je omdat ze te weinig energie bevatten. Wat de reden ook is, jij wilt een paar kilo’s kwijt.

‘Zo weet ik dat ik op de juiste weg ben.’ – Irene van Moon Yoga

24 mei 2024

Als persoonlijk en spiritueel experiment wil ik kijken of ik volledig kan leven vanuit mijn hart...

Soms maak ik keuzes die voor anderen onlogisch zijn. Altijd al gedaan eigenlijk. Wanneer ik zelf nog niet weet waar het mij zal brengen, kunnen reacties van anderen mij triggeren. Zeker als de stap nieuw is of in een richting waar de uitkomst nog onzeker is. 

Sportdoelen! Hoe behaal en behoud je ze?

17 mei 2024

Het Bergense Bodyvit helpt!

Het behalen en behouden van sportdoelen vereist consistentie, motivatie en een goed plan. Hier zijn enkele tips:

Fysiotherapie helpt tegen hoofdpijnklachten

Mocht u kampen met hoofdpijnklachten en geïnteresseerd zijn in onze aanpak neem dan gerust contact met ons op bij Bodyvit...

Natuurlijke hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem dat vele mensen in Nederland treft.

We zijn allemaal enórm toe aan zonnig weer

10 mei 2024

Lekker zonder jas en paraplu naar buiten... Wanneer is het rokjesdag?

1. Je bent constant de app met weervoorspellingen aan het refreshen. Dit alles in de hoop dat het nét een graad warmer wordt dan één seconde geleden was voorspeld.

Summerbodies are made in winter!

3 mei 2024

Maar dat hoeft niet altijd want er is ook het Best Shape Ever programma!

Na een groot succes van eerdere programma’s start er een derde editie vanaf 5 mei.  Wil jij meedoen aan het ons 6-weekse programma om het beste uit jezelf te halen? Schrijf je dan nu in voordat het programma vol is (maximaal tien deelnemers).

Samen trainen werkt motiverend!

19 april 2024

Ontdek de kracht van Small Group Training bij Bodyvit...

Het sociale aspect van samen trainen kan een krachtige impuls zijn, waardoor je gemotiveerd blijft om je fitnessdoelen te bereiken.

Zonder begin is er ook geen eind

12 april 2024

Preventief kan je veel doen om overbelasting en klachten te voorkomen...

Als fysiotherapeut is het belangrijk om samen met je cliënt een hulpvraag te omschrijven. Dit is vaak gekoppeld aan een doel. Wat kan hij/zij momenteel niet en wat wil hij of zij graag wel weer kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die pijn heeft aan zijn schouder en daardoor niet kam serveren/tennissen.

Dé tuintrends van 2024

5 april 2024

Een gebalanceerde tuin waarin mens en natuur samenkomen...

Als tuinliefhebber wilt u natuurlijk altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinieren.

Ontdek de vreugde van bewegen bij ‘T Gymlokaal Bergen met het innovatieve Biocircuit

29 maart 2024

Ongeacht je leeftijd, fitnessniveau of persoonlijke doelen, er is voor iedereen iets te vinden bij 'T Gymlokaal Bergen

Bij 'T Gymlokaal Bergen geloven we in de kracht van beweging om niet alleen ons lichaam, maar ook onze geest te versterken. Onze programma's zijn ontworpen om je te helpen de vreugde van bewegen te ontdekken en een gezondere, gelukkigere levensstijl te omarmen.

Bij het afvallen is je voeding het allerbelangrijkste en het bepaalt voor 80% je resultaat!

22 maart 2024

Personal trainer en voedingsbegeleider Jaimy Westrop van Bodyvit kan je hiermee helpen...

Je voeding is ontzettend belangrijk bij afvallen. Het beïnvloedt je calorie-inname en de voedingsstoffen die je lichaam binnenkrijgt, wat beide cruciaal is voor gewichtsverlies en algemene gezondheid.

Merendeel Bergenaren loopt te lang door met fysieke klachten

15 maart 2024

Heb je fysieke klachten wacht dan niet en maak direct een afspraak bij Bodyvit

Het is belangrijk om niet te lang te wachten indien je kampt met fysieke klachten. De klachten kunnen namelijk verergeren waardoor het herstel langer duurt.

Sportdoelen!

8 maart 2024

Hoe behaal en behoud je ze? Bodyvit helpt!

Het behalen en behouden van sportdoelen vereist consistentie, motivatie en een goed plan. Hier zijn enkele tips:

Boks op tegen stress!

1 maart 2024

Verschillende sporten kunnen effectief zijn tegen stress...

Stress is een alomtegenwoordig onderdeel van het leven, maar er zijn verschillende strategieën om ermee om te gaan.

Last van je onderrug?

23 februari 2024

Lage rugklachten: oorzaak, preventie en oefeningen

Lage rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat velen van ons treft, ongeacht leeftijd of levensstijl.

Nog heel even geduld en dan is het weer voorjaar…

23 februari 2024

Deze modetrends wachten op ons in het nieuwe seizoen

Eindelijk weer zomer, zon, lichte stoffen, felle kleuren en mode die voor levensvreugde zorgt. We kunnen nauwelijks wachten op de lente.

Fris en fit de lente in? Doe mee met GGD-actie 30dagengezonder

9 februari 2024

Vorig jaar deden er bijna 8.000 mensen mee aan de actiemaand...

Na het succes van vorig jaar daagt GGD Hollands Noorden alle inwoners weer uit om in maart mee te doen met de actie ‘30dagengezonder’. Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl.

Kinderen zijn de toekomst!

2 februari 2024

In deze digitale tijd zien we steeds vaker dat jongeren blessures oplopen...

Kinderen zijn tegenwoordig helaas steeds minder actief en fit aan het worden maar hoe komt dat? Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de afnemende fitheid van kinderen.

Beweging voor ouderen, het vitaal plus programma!

26 januari 2024

Hierbij een review van Tonneke (72 jaar), die nu één jaar bij ons traint.

Het vitaal plus programma is speciaal opgezet door de gemeente en Bodyvit om ouderen meer in beweging te krijgen en om sociale contacten op te doen.

Samen trainen werkt motiverend!

12 januari 2024

Ontdek de kracht van Small Group Training bij Bodyvit...

Het sociale aspect van samen trainen kan een krachtige impuls zijn, waardoor je gemotiveerd blijft om je fitnessdoelen te bereiken.

Best Shape Ever programma tweede editie!

29 december 2023

Wat houdt het programma in?

Na een groot succes van het eerste programma volgt er nu in januari een tweede editie.  Wil jij meedoen aan ons 6-weekse programma om het beste uit jezelf te halen? Je kunt je tot eind januari 2024 aanmelden voor deze speciale actie.

Boks op tegen stress!

15 december 2023

Voordelen van sport bij stress...

Stress is een alomtegenwoordig onderdeel van het leven, maar er zijn verschillende strategieën om ermee om te gaan.

Merendeel Bergenaren loopt te lang door met fysieke klachten

24 november 2023

Heb je fysieke klachten wacht dan niet en maak direct een afspraak bij Bodyvit

Het is belangrijk om niet te lang te wachten indien je kampt met fysieke klachten.

Terug