De opbrengst van de KWF-collecte 2023 in Bergen NH is bekend: € 5380,03

Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken...

De opbrengst van de KWF-collecte 2023 in Bergen NH is bekend: € 5380,03

Dankzij de inzet van 29 collectanten en de vrijgevigheid van bewoners van Bergen hebben we samen een mooi bedrag opgehaald, waarmee KWF kankerbestrijding activiteiten kan bekostigen voor onderzoek en zorg aan kankerpatiënten.
Op dit moment leven 850.000 Nederlanders met en na kanker. Dat maakt het zo belangrijk om steeds weer geld op te halen voor KWF. Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.

Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. Mooi om daar samen een steentje aan bij te dragen!

Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan.”

Doneren werkt heel simpel. Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig en veilig. De gever zit nergens aan vast!
(Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken).

We zijn blij met de collecte-opbrengst! Maar in 2024 kunnen we nog veel meer ophalen! Dat moet zeker lukken, want er zijn nog zoveel straten in Bergen waar geen collectanten komen. Bijvoorbeeld in Saenegeest, in de Kruidenbuurt, in de Nessen, het Brederodepark, de Oranjebuurt, enz.
Dus heb je (op jaarbasis!) een paar uurtjes, die je wilt geven aan dit belangrijke doel? Help ons dan om volgend jaar nog veel meer geld op te halen voor kankerbestrijding! Samen staan we nog sterker!! Meld je aan via [email protected].