Deel

De Noord-Hollandse Horecabeurs

Waar en wanneer: AFAS Stadion Alkmaar op 25 & 26 maart

De Noord-Hollandse Horecabeurs

Tijdens de tiende editie mogen wij ruim 150 exposanten verwelkomen. Een heugelijk feit! Het zijn er namelijk een stuk meer dan voorgaande jaren. Om deze reden is het entreepaviljoen aanzienlijk groter geworden dan vorige edities en zijn ook de twee verdiepingen van het AFAS Stadion volledig gevuld. Zoals u van ons gewend bent, wordt u op de meest gastvrije horecabeurs van Noord-Holland weer volledig in de watten gelegd. Naast alle persoonlijke aandacht die u mag verwachten van onze exposanten, hebben wij een aantal activiteiten op de agenda staan die u niet wilt missen.

Wedstrijden met nieuwe chefs

De wedstrijden staan dit jaar in het teken van nieuw talent. Daar waar wij voorgaande jaren ook de gevestigde orde elkaar lieten uitdagen, staan op de tiende editie van de Noord-Hollandse Horecabeurs alleen chefs in opleiding opgesteld voor de kookwedstrijden in het AFAS Stadion. Deze nieuwe generatie chefs kunt u maandag 25 maart in actie zien op de derde etage.

Wedstrijden patisserie

Wegens doorslaand succes is er op dinsdag 26 maart wederom een patisseriewedstrijd. Deze zoete-verleidingen-wedstrijd organiseren wij dit jaar in samenwerking met Culinair Centrum Beverwijk, een kleinschalig opleidingscentrum voor zowel patisserie starters als gevorderden. Tevens geven zij op maandag en dinsdag doorlopende demonstraties op de derde verdieping naast de wedstrijdenstand.

Foodtrucks

Om de foodtrucks op het parkeerterrein, net buiten het entreepaviljoen, kan niemand heen. Vanuit de gepimpte keukens op wielen wordt een diversiteit aan smakelijk streetfood geserveerd. Lekker in de buitenlucht en hopelijk inclusief een aangenaam zonnetje. Laat u verrassen door de gerechten met verrassende ingrediënten en smaakvolle nieuwe recepten!

Entreepaviljoen

In samenwerking met VHC Jongens BV en Rational wordt er op een grote stand (1.43) interactief gekookt. De koks van Rational zullen gedurende de hele beurs productbereidingen demonstreren met de verse ingrediënten van VHC Jongens BV. Naast vis, vlees en agf is er aandacht voor vegetarische producten en vleesvervangers. Kijk, vraag, ervaar en vooral: proef!

Vega & Duurzaamheid

Extra aandacht gaat deze editie naar de groeiende vraag naar producten die bijdragen aan vitaliteit, diervriendelijkheid, gezondheid en duurzaamheid. Een aantal exposanten springt hier slim op in. Of het nu gaat om biologisch, vegetarisch, veganistisch, streekproducten (regionaal zakendoen bespaart vervoerskilometers) of eerlijk gevangen vis, diverse exposanten hebben er al lang over nagedacht en praten u op dit gebied graag bij. U vindt deze leveranciers verspreid over de beurs en zij zijn op de plattegrond met een groene kleur aangegeven (zie legenda en plattegrond).

MZA Horeca – Gastvrij verzekerd

Op de tweede verdieping mogen wij wederom onze hoofdsponsor MZA Horeca verwelkomen, dé verzekeringsadviseur voor de horeca in Noord-Holland. Samen met verschillende partners presenteren zij zich in een bijzonder mooie stand. In het MZA Horeca Partnerpaviljoen kunt u van alles te weten komen over zaken waarvan u als horecaondernemer wilt dat zij goed geregeld zijn.

Lavazza, de kunst van het tweede kopje koffie

Op de derde etage kunt u terecht voor de perfecte kop koffie. Lavazza staat wereldwijd bekend om zijn uitmuntende en constante kwaliteit koffie. Maak kennis met de baristi en specialisten en laat u inspireren over hoe u uw gasten kunt overtuigen om dat tweede kopje koffie te bestellen. In Italië is het premium koffiemerk al jaren marktleider en inmiddels al zeven jaar één van de hoofdsponsors van onze beurs.

VHC Jongens, Echte Horeca Jongens

Horeca totaalleverancier VHC Jongens is de organisatorische kracht achter de Noord-Hollandse Horecabeurs. Wij ontvangen u traditiegetrouw graag in het entreepaviljoen. De meeste exposanten op de beurs zijn warme relaties van VHC Jongens BV, met wie wij elk jaar een zo gevarieerd mogelijk aanbod proberen aan te bieden. Met alle afdelingen onder één dak bieden wij het gemak aan de horeca om met één partner alle zaken te regelen. Waarom wij onszelf echte horeca jongens noemen, leest u verderop in deze krant.

Koninklijke Schmidt Zeevis, professioneel en servicegericht

Koninklijke Schmidt Zeevis is dit jaar terug met een grote stand in het entreepaviljoen. Onder het motto “alleen versere vis zwemt nog”, kunt u als visliefhebber uw hart ophalen bij een bezoek aan de stand. Het leveren van verse vis is een specialisme en Schmidt Zeevis maakt dat meer dan waar. Sinds 2015 draagt het bedrijf het Koninklijke predicaat, wat getuigt van een goede reputatie en prominentie in het vakgebied over een periode van tenminste honderd jaar.
Tijdens deze editie van de Noord-Hollandse Horecabeurs richt dé visspecialist de pijlen op Schmidt Originals. Dit zijn visspecialiteiten waarbij een lage kostprijs en een eenvoudige bereiding centraal staan. Een vaste prijs, onafhankelijk van gewicht. Zo beschermt u uw kostprijsberekening.

U kunt zich hier registreren.

Meer 'Horeca':

Even een dagje... weekendje buiten Bergen?

12 juli 2019

Hier vind je de top 100 van de fijnste terrasjes in Nederland

De Terras Top 100 2019 is bekend. Honderd terrassen hebben twee rondes van anonieme vakjurybezoeken...

Rondje horeca... 26

12 juli 2019

Vakantie ervaringen in de horeca

Dit jaar ging mijn reis naar de Cycladen in Griekenland. Ik kan het u aanbevelen, althans… een aantal eilanden van deze groep.

Hoe technologie de komende jaren de horeca gaat beïnvloeden

12 juli 2019

David Maartense blogt over technologische ontwikkelingen die ook in de horeca een rol zullen gaan spelen

Onlangs was ik op een congres waar werd verteld dat Uber de mogelijkheid heeft om de prijs van een taxirit aan te passen aan de hand van...

Rondje horeca… 25

21 juni 2019

Lekker weekend voor de boeg

En met lekker bedoel ik dan ook echt letterlijk lekker, want Heerlijk Bergen op Wielen gaat vandaag vrijdag de 21ste van start...

Bergen aan Zee krijgt een heus visrestaurant, genaamd: Fisher’s

21 juni 2019

Vanuit het schip ligt de vis binnen twee dagen op je bord

Een betere plek voor een visrestaurant in Bergen aan Zee is nauwelijks denkbaar, namelijk boven het Zeeaquarium en met uitzicht op de Noordzee.

Grandioos jubileumfeest ter ere van 'Mister Pilaren' Ad Besseling

21 juni 2019

Alleen als je 50 jaar in de (Bergene)horeca zit… krijg je een originele Flessenpost

Afgelopen maandag bezochten vele honderden (bekende) Bergenaren én bekende Nederlanders de jubileumreceptie...

Rondje horeca… 24

14 juni 2019

De Pilaren en 50 jaar Ad Besseling

Aankomende week viert Ad Besseling zijn 50ste werkzame jaar bij het Huis met de Pilaren, bijgenaamd… de huiskamer van Bergen. Als 17-jarige jongen...

Advertorial: De oplossing voor het tekort aan horecamedewerkers is hier!

Fabio, één van de horecatoppers uit Italië, aan het werk in Utrecht.

De economie groeit en dat is goed nieuws voor de horeca. Mensen gaan vaker de deur uit om culinair te genieten of te verblijven in een hotel.

Oester Happy Hours weer terug bij Bistronomie 't Parkje

14 juni 2019

Vanaf nu weer elke vrijdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Heerlijke bistronomische oesters happen op het verwarmde terras.

Rondje horeca… 23

7 juni 2019

Genieten en daar... kan ik me ook op verheugen

Afgelopen donderdag was ik te gast (met aangename tafelgenoten) bij paviljoen Noord in Bergen aan Zee. Er was een Champagne proeverij...

Jaarlijkse Nieuwe Haring Party bij Eetcafé de Lamoraal

7 juni 2019

Wanneer: woensdag 12 juni a.s

Op woensdag 12 juni a.s. vanaf 17.00 uur zullen de schalen met nieuwe haring en bijbehorende spiritualiën...

Toerisme zorgt voor impuls, maar tekort personeel drukt winstgroei horeca

7 juni 2019

De horeca heeft in 2018 opnieuw groei van de winst laten zien

De horeca heeft in 2018 opnieuw groei van de winst laten zien, maar deze nam met 11% wel duidelijk af ten opzichte van de 20% in het voorgaande jaar.

Rondje horeca… 22

31 mei 2019

Wat zijn we toch rijk bedeeld in Bergen

Ik roep wel eens gekscherend dat een flessenpost uit Warmenhuizen waarschijnlijk maar vier keer per jaar hoeft uit te komen...

Landal GreenParks krijgt nieuw park: Landal Berger Duinen

31 mei 2019

72 luxe recreatiewoningen

Landal GreenParks krijgt er een vakantiepark bij in de Noord-Hollandse duinstreek tussen de dorpen Bergen en Schoorl.

Kan de Bergense horeca wat van Castricum leren?

31 mei 2019

Lang leven de zij-instromers...

Het geldt voor veel zaken in het leven: met de juiste papieren kom je een eind, maar met het juiste karakter kom je nog veel verder.

Het Zeeuwse mosselseizoen extra vroeg dit jaar

24 mei 2019

Normaal is de start rond eind juni

Deze week is het seizoen van de Zeeuwse mosselen begonnen, extra vroeg dit jaar.

Welke cocktails en mixdrankjes zijn deze zomer populair?

24 mei 2019

Top-5 cocktails en top-3 mixdrankjes

Dat cocktails zo populair zijn in de zomer is geen verrassing als we kijken naar de top-5. Daarin staat de Mojito namelijk met stip bovenaan...

Rondje horeca…21

24 mei 2019

Walking dinner bij VV Bergen

Op uitnodiging van voorzitter Henk Borst was ik aanwezig bij een business-meeting bij onze lokale voetbalclub VV Bergen.

Rondje horeca… 20

17 mei 2019

Een ultieme verwen avond/nacht in eigen dorp (met sfeerfoto's)

Omdat ik besloten had om voor de gedrukte zomereditie van de Flessenpost een artikel over het prachtige Villa Kranenbergh op de Ruïnelaan te schrijven

Advertorial: Wat voor opleiding zoek je?

17 mei 2019

Wil jij je verder ontwikkelen in de horeca of je omscholen tot een functie in de horeca?

Klaar met de middelbare school en op zoek naar een mbo- of hbo-horecaopleiding in jouw omgeving of wil je...

Forse stijging toeristenbelasting: ‘tot hoogste van Europa’

17 mei 2019

Veel gemeenten gebruiken de opslag voor de hotel- of pensionrekening inmiddels ongegeneerd als melkkoe

De toeristenbelasting in Nederlandse gemeenten behoort inmiddels tot de hoogste van Europa.

Rondje horeca...19

10 mei 2019

In de hemel is geen bier… dus op zondag 26 mei drinken we het hier

Twaalf verschillende horecagelegenheden in Bergen doen dit jaar mee aan de vijfde Bokkentocht. Niet alleen heerlijke voorjaarsbieren, maar ook iedere keer een fijn begeleidend hapje.

Advertorial: Niet alleen leuk voor moeders, maar... ook voor de kinderen

3 mei 2019

Moederdag bij de Batavier

Wij van Restaurant Cunst© zijn zeer vereerd om een overheerlijk Moederdag high tea-buffet te mogen serveren in de nostalgische speeltuin “De Batavier”.

Lustrumeditie Bergense Bokkentocht

3 mei 2019

Twaalf verschillende horecagelegenheden doen mee op zondag 26 mei

Voor de vijfde keer kan iedereen tijdens de Bergense Bokkentocht genieten van heerlijke bieren en culinaire hapjes!

Ideetje voor Bergense restaurants?

3 mei 2019

Smartphone-vrij dineren dankzij slim tafelkleed

Ralf Lambie heeft een naar eigen zeggen ‘sociaal tafelkleed’ ontworpen, genaamd ‘Samen’.

Zondag 12 mei is het weer Moederdag!

3 mei 2019

Hoogste tijd om mams weer eens lekker te verwennen

Ga jij ook gezellig met je moeder, schoonmoeder, bonusmoeder en/of oma lekker highteaën bij een...

Rondje horeca...18

3 mei 2019

Bij steeds meer restaurants in Bergen tref je Dutch Cuisine aan

Maar wat is dat nu eigenlijk precies, Dutch Cuisine?

Deze drankjes zijn 'hot' deze zomer

26 april 2019

Hieronder een greep uit het aanbod

Het ijstheemerk Fuze Tea kent bijzondere fusionsmaken zoals Green Tea Mango Kamille én Black Tea Peach Hibiscus.

Rondje horeca...17

26 april 2019

Opening hernieuwde NERO aanstaande

Afgelopen week werd bekend dat na afwachting van alle benodigde vergunningen en een stevige verbouwing de zaak vanaf 8 mei zijn deuren weer opent voor de gasten.

Carrière in de horeca? Do’s & Don’ts

26 april 2019

Ambieer jij een carrière in de horeca? Gefeliciteerd!

Er zijn in deze branche genoeg kansen om jouw stage of droombaan te vinden. Online en via social media vind je diverse werkgevers die...

Voordat het festivalseizoen begint, slaan brandwondencentra alarm

19 april 2019

Partydrug lachgas eist slachtoffers

Afgelopen weken zijn veertien slachtoffers met ernstig bevriezingsletsel opgenomen in brandwondencentra na ongevallen met partydrug lachgas.

Rondje horeca...16

19 april 2019

Het grote zomerse genieten kan weer beginnen

Alle terrassen in Bergen en Bergen aan Zee zijn weer opgepoetst voor de aankomende zonnige paasdagen en ook alle strandpaviljoens

Er kan weer gestemd worden voor de Publieksprijs van de Terras Top-100

19 april 2019

Degene die de meeste stemmen binnenhaalt, wint uiteindelijk de Publieksprijs

Er kan weer gestemd worden voor de Publieksprijs van de Terras Top-100. De stembus is dit jaar extra vroeg opengegaan...

Paasbrunch bij de Batavier

12 april 2019

Chefkok Eelce ten Broeke van restaurant Cunst uit Bergen gaat voor u koken

Wij van Restaurant Cunst© zijn zeer vereerd om een overheerlijke paasbrunch te mogen organiseren in de nostalgische speeltuin “De Batavier”.

Terug