‘De Leeuwenkuil’ van Bergenaar Rienk Stuive wordt verfilmd

Documentaire over Bergenaar Rienk Stuive

Het boek ‘De Leeuwenkuil’ van Rienk Stuive, dat op 14 januari 2023 is gepresenteerd in de Ruïnekerk, wordt verfilmd. Het verhaal gaat over Rienk en zijn familie, maar in het boek zijn andere namen gebruikt. Rienk heet in het boek Daniël en zijn vrouw heet Nino.

Het verhaal
De 49-jarige Rienk uit Bergen vliegt in een private-jet wereldsterren rond, speelt in een bandje en heeft de liefde van zijn leven gevonden met wie hij een zoontje heeft. Rienk werd als ondernemerszoon richting het bedrijfsleven gedirigeerd door zijn vader, maar gelukkig werd hij daar niet. Pas rond 40-jarige leeftijd maakte hij een carrièreswitch en ging hij zijn talenten achterna. Hier moest hij dan wel de band met zijn familie voor opgeven. Dit leidde zelfs tot onterving en een DNA-test van zijn vader.

Wat doet het met je als je te veel gestuurd wordt door je ouders en je eigen talenten niet kan gebruiken? Hoe voedt hij zijn eigen zoon nu op?

Boodschap
In een samenleving waar keuzes steeds meer impact hebben op onszelf en de wereld om ons heen, is het belangrijk dat die keuzes vanuit jezelf komen. In een positie belanden die eigenlijk niet bij jou past, maakt de kans op bijvoorbeeld een burn-out of depressie groter.
Met deze documentaire hopen we mensen te inspireren die niet tevreden zijn met hun keuzes. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kan je leven altijd nog veranderen.

De documentaire wordt gemaakt door Joep Kok en Mathijs Nieuwenhuijs. Twee ambitieuze, beginnende documentairemakers uit Utrecht. De documentaire wordt gemaakt voor het internationale CampusDoc Filmfestival en zal op 17 en 18 juni worden vertoond in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.