Deel

De kunst van het loslaten...

Loslaten is pijnlijk wanneer je vast zit en soms lijkt het onmogelijk om te doen

De kunst van het loslaten...

Loslaten is moeilijk, vooral als het gaat om iets wat je graag wilt. Of het nou gaat om een mooie kans, iemand die je echt leuk vond of verwachtingen die je had over iets. Toch kan loslaten soms het beste zijn en er zijn absoluut manieren die het je makkelijker maken om iets los te laten wanneer je dit eigenlijk echt niet wilt.

1 “Wat zo bedoeld is, zal je bereiken, zelfs als het onder twee bergen ligt. Wat niet zo bedoeld is, zal je niet bereiken, zelfs niet als het tussen jouw twee lippen ligt.”
– Anoniem

Alles wat geforceerd voelt of moeilijker dan zou moeten, je pijn doet en je stress geeft, is niet voor jou. Door deze mentaliteit zul je makkelijker beslissen of je iets wel of niet moet loslaten. Dingen die voor jou bedoeld zijn, zullen soepel je leven inkomen. Des te meer je vecht voor iets wat niet voor jou is, des te meer het tegen jou zal vechten. Uiteindelijk zul je krijgen wat je wilt, maar het zal niet blijven en je zult je er nooit echt mee op je gemak voelen. Het mooie is dat wanneer dingen voor jou zijn bedoeld, ze zullen gebeuren. Soms maken we het leven moeilijker dan het is.

2 “Het enige wat meer ondenkbaar was dan weggaan, was blijven; het enige wat meer onmogelijk was dan blijven, was weggaan.”
– Elizabeth Gilbert

Loslaten is pijnlijk wanneer je vast zit en soms lijkt het onmogelijk om te doen. De waarheid is dat wanneer je op dit punt zit, het betekent dat je te hard je best hebt gedaan om dit te laten werken, om je doel te bereiken. Soms voelt alsof we zo hard ons best hebben gedaan en we van zo ver moesten komen dat wanneer we nu loslaten, alles voelt als verspilde tijd. Maar niets is ooit verspilde tijd, zelfs niet als het zo voelt. We zijn hier om fouten te maken, om te leren en om te groeien als persoon. Als we vast blijven houden aan de verkeerde mensen of dingen dan maken we onszelf klaar voor een miserabel leven. Loslaten kost kracht, kracht die je meer rust en vrede zal brengen dan vastzitten in situaties die je hart elke dag een beetje zwaarder maken.

3 “Als je dapper genoeg bent om gedag te zeggen, zal het leven je belonen met een nieuw hallo.”
– Paulo Coelho

Dit perspectief helpt je om door te gaan en om sneller los te laten. Zoals het alom bekende: als er een deur dicht gaat, gaat er ergens anders een raam open. We hebben zo veel potentie, zo veel talenten, zo veel dingen om aan deze wereld te geven. Soms is een einde niet zo slecht, soms is het niet eens een einde maar een brug naar een nieuw begin.

4 “Ik denk dat een reden waarom we soms zo stevig aan iets vasthouden is omdat we bang zijn dat zoiets groots niet een tweede keer zal gebeuren.”
– Anoniem

Loslaten, ontspannen en genieten. Hoe ik dit heb geleerd na mijn burn-out. Nog een reden waarom we vaak langer vasthouden aan mensen of dingen dan goed voor ons is: we overtuigen onszelf ervan dat goede dingen niet twee keer gebeuren. We zullen niet nog een keer iemand vinden die zo leuk is, zich ons zo speciaal laat voelen of zullen nooit meer zo’n leuke baan vinden. Maar de waarheid is dat je altijd weer iemand zal vinden die je zo laat voelen, nieuwe passies zullen zich aandienen en goede dingen gebeuren wel twee of zelfs meer keer. Er overkomen ons allemaal mooie dingen, maar we focussen ons graag op de dingen die niet zo goed gaan. Vasthouden aan iets omdat je bang bent dat het nooit weer zal gebeuren, is de definitie van angst. We moeten moedig zijn om los te laten.

5 “Zie het voor wat het is, niet voor wat jij wilt dat het is.”
– Anoniem

Het punt is dat wanneer jij het punt bereikt waarop loslaten de enige optie is, het meestal betekent dat dit ding of deze persoon jou al heeft losgelaten. Jij probeert te blijven op een plek waar je niet meer echt welkom bent. Het brein heeft een ‘grappige’ manier om ons in dingen te laten geloven om het zo minder pijnlijk voor ons te maken. Maar we moeten het zien zoals het is, niet zoals we het willen zien. Dit is geen illusie, dit is de realiteit. Als iemand anders jou los laat, wilden ze niet echt dat je bleef. Als een kans naar iemand anders is gegaan, dan was dit niet voor jou. Laat los en je zult zien dat jij op een andere manier gezegend wordt. Als je de kunst van het loslaten begint te leren, laat dan je angst los, je verleden of je fouten en onzekerheden en je verleden. Vergeef jezelf genoeg om de delen die jouw licht dimmen, los te laten.

Bron: https://herhealth.nl

Meer 'Lifestyle':

Veganisme

20 september 2019

Vegan is in opkomst. Is het een trend, eventjes hip of een blijvertje?

Tijdens een lezing op 26 september verkennen Eveline Bogaard en Elfrieda Peetoom de achtergronden van deze leefstijl.

Slaap jij naast een snurker?

20 september 2019

Hoe verschrikkelijk is het wanneer je de hele nacht wakker ligt door het gesnurk van de persoon die naast je ligt te slapen

Buiten het feit dat slapen naast een snurker het bloed onder je nagels vandaan haalt, is het ook nog eens slecht voor je gezondheid.

Leefstijl als medicijn

13 september 2019

Integrale geneeswijze bij Health Stories

De typische cliënt die bij Health Stories komt wil geen pil voorgeschreven krijgen maar leefstijl kiezen als medicijn...

De beste geluidsweergave ter wereld vind je dus gewoon in Bergen. Met filmpje

13 september 2019

Als kwaliteit belangrijk voor je is...

Het in Bergen gevestigde Musical Reality is een uniek, dynamisch en veelzijdig bedrijf dat is gespecialiseerd in...

Heb jij iets met drank of drugs?

6 september 2019

Oud-Bergenaar Maarten Dammers schreef een blog over zijn verleden én heden

Clean Worden Was Nooit Mijn Probleem, Clean Blijven Was Mijn Probleem.

Positieve mensen leven volgens onderzoekers dus écht langer

30 augustus 2019

De truc van positiviteit is volgens Smeets het omtoveren van problemen in uitdagingen

Positieve mensen zouden beter met hun emoties kunnen omgaan en op die manier minder last hebben van stress, blijkt uit het onderzoek.

Het lijkt allemaal nog ver weg... maar de redactie van het Flesje is al weer volop aan de gang...

6 september 2019

Een 64 pagina’s dikke tabloid najaarseditie over Bergen en zijn directe omgeving

De Najaarseditie van het Flesje gaat natuurlijk ook over lekker eten, fashion, muziek, kunst en cultuur. Shopping Gadget pagina’s én informeert u...

De vakanties zijn voorbij, dus we hebben het weer druk, druk, druk

30 augustus 2019

Ben jij zo iemand die elk weekend helemaal volgepland heeft?

Dan ben je waarschijnlijk vaker ziek dan anderen. De interne batterij kan dan niet opgeladen worden en daardoor worden we sneller ziek.

Aankomende week... smeren, smeren en nog eens smeren!

23 augustus 2019

Het wordt een prachtig weekend met temperaturen tot wel dertig graden

Maar hoe voorkom je dat je er maandag als een kreeft bijloopt? Dat hangt onder andere af van de UV-index en je huidtype.

Zomerse week voor de boeg... maar waarom staat de zon lager?

23 augustus 2019

De temperatuur wordt lager en de dagen korter

Je hebt het in de auto misschien al gemerkt als je naar huis rijdt: de zon staat laag aan de hemel. Waarom staat de zon eigenlijk lager in het najaar?

Toe aan een bijzondere overnachting met je partner?

16 augustus 2019

Een vliegtuig, gevangenis of een reddingsboot, het kan allemaal

Slapen op bijzondere plekken in Nederland. Chefs Frieds is op zoek gegaan en heeft tal van opvallende hotelkamers gevonden.

Weekendje weg met de kinderen...

16 augustus 2019

Voor een gezellig weekendje weg met de kinderen hoeft u niet ver van huis te gaan

Er valt in Nederland meer dan genoeg te beleven voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders.

Toe aan styling en transformatie van een ruimte in je woning...

9 augustus 2019

De Bergense Rosanne Logtenberg geeft interieuradvies

Interieur is méér dan een verzameling van meubels en decoratie. Ik ga terug naar de basis...

Zou het leven beter en relaxter zijn zonder klok?

9 augustus 2019

Op een eiland voor de kust van Noorwegen willen ze de tijd afschaffen

De 350 inwoners van het Noorse eiland Sommarøy deden een vrij radicaal voorstel: ze wilden de tijd afschaffen.

Advertorial: Nieuw in Bergen... Zingen als medicijn

2 augustus 2019

De Finse, in Bergen wonende, Kristiina Helin geeft een zangcursus

Zingen is veel meer dan wat we geneigd zijn te denken. Er bestaat wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat zingen zeer bevorderlijk is voor...

Lifestyle met de Flessenpost uit Bergen

2 augustus 2019

Een 64 pagina’s dikke tabloid over Bergen en zijn directe omgeving

De Najaarseditie van het flesje gaat natuurlijk ook over lekker eten, fashion, wat is er in het najaar en de winter te doen, heeft Shopping Gadget pagina’s én informeert u...

We zijn gelukkiger dan ooit, maar...

2 augustus 2019

Het vinden van geluk maakt gelukkig, het zoeken naar geluk ongelukkig

We zijn gelukkiger dan ooit en tegelijk ook depressiever dan ooit. Nederland staat bovenaan de lijstjes van gelukkigste landen ter wereld

Vitamine D, zon en mythes...

26 juli 2019

Hoeveel zon heb je nodig voor voldoende vitamine D?

We hebben vitamine D nodig om gezond te blijven. Het zorgt voor sterke botten, tanden én het is belangrijk voor je weerstand.

Wat te doen bij extreme hitte...

26 juli 2019

Velen zullen warm weer als een zege ervaren, maar vooral voor ouderen kan de aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn

Velen zullen warm weer als een zege ervaren: eindelijk naar het strand, eindelijk bijbruinen. Maar voor anderen – vooral ouderen - kan de aanhoudende hitte juist...

Vakantie of niet... een middagdutje kan nooit kwaad

19 juli 2019

Uitstekend voor het hart, stress, gewichtsbeheersing en de bloeddruk

Het is een feit dat onze moderne samenleving een slaapgebrek heeft. Zulke dutjes kunnen mogelijk onze zogenaamde slaaptekorten verlichten...

De bloemen... en de bijen

12 juli 2019

Hoe kunnen we de natuur in onze eigen tuin een handje helpen

De komende decennia neemt het aantal insecten met 40 procent af, meldde het wetenschappelijke tijdschrift Biological Conservation.

Advertorial: Isabel Beauty - Massage & acupunctuur Salon in het centrum van Bergen

12 juli 2019

Een ontspanningsmassage is zeer aan te bevelen als u lange tijd stress heeft gehad

De uit China afkomst Isabel runt al sinds enige jaren haar Beauty – Massage & acupunctuur Salon op het Plein.

De zomer heeft zich inmiddels aangediend, dus... hoogste tijd voor een nieuwe bikini

21 juni 2019

Bekijk hier de de leukste bikini’s van 2019

ESMÉE zette de mooiste bikini's op een rij. Ik ben een echt zomermens. Dat is voor mij absoluut een reden om meer zomerkleding in mijn kast te hebben dan winterkleding.

Wat vind jij van virtueel vreemdgaan?

21 juni 2019

Steeds meer huwelijken worden beëindigd na virtueel vreemdgaan

Ben jij al eens op Second Life wezen kijken? Hiermee worden virtuele werelden en je eigen wereld erg nauw met elkaar verbonden.

De beste geluidsweergave ter wereld vind je dus gewoon in Bergen. Met filmpje

14 juni 2019

Als kwaliteit belangrijk voor je is...

Het in Bergen gevestigde Musical Reality is een uniek, dynamisch en veelzijdig bedrijf dat is gespecialiseerd in hoogwaardige opname en...

Zomersale 2019 van start

14 juni 2019

Wij van het Flesje... adviseren natuurlijk om bij de lokale Bergense kledingwinkels te shoppen.

Komt het je bekend voor dat je het liefst iedere week nieuwe kleding zou willen kopen, maar dat je er te weinig geld voor hebt?

Hoe veerkrachtig ben jij? Of hang je tegen een burn-out aan?

7 juni 2019

Misschien biedt tegenslag zelfs kansen om er beter uit te komen

Optimistisch en hoopvol aan de slag gaan met projecten klinkt heerlijk, maar het is soms moeilijk om positief te blijven als er tegenslag is.

Doet jouw partner wel eens vreemd met een slokje op?

7 juni 2019

Dat is dan haar/zijn echte persoonlijkheid. Er bestaan vier dronken persoonlijkheden: welke ben jij?

Er zijn mensen die iedereen intens de liefde verklaren als ze wat drankjes ophebben, die alleen nog maar willen dansen of die juist boos worden.

Eindelijk... zomer! Je weet dat je een zonnebrandcrème moet aanbrengen

31 mei 2019

Tropenrooster voor je huid

Hoewel de meesten van ons van de zomer houden, kan het warme weer het slechtste in onze huid naar boven halen.

De temperaturen lopen weer op, dus extra zorg voor de huisdieren

31 mei 2019

Voor alle huisdieren geldt dat een plekje in de schaduw veel lekkerder is dan een plekje in de volle zon.

De zomer is in aantocht en dat is dus weer genieten voor de meeste mensen, maar er zijn ook mensen...

Wie stopt met het consumeren van nieuws, wordt een stuk gelukkiger én creatiever

24 mei 2019

Dat is althans de conclusie van wetenschappelijk onderzoek

Naast gezondheidsklachten zou jouw behoefte om alle actualiteit op te slokken, leiden tot angst en agressie.

Heb jij ook zo'n overvolle agenda?

24 mei 2019

Doe eens even chill zeg...

Ben jij zo iemand die elk weekend helemaal volgepland heeft? Dan ben je waarschijnlijk vaker ziek dan anderen.

Lifestyle trends die je zeker moet proberen

17 mei 2019

Zelf Kombucha maken. Kombucha?

Waarschijnlijk heb je het al vaak voorbij zien komen in de supermarkt en op menig menukaart: Kombucha oftewel gefermenteerde zoete thee.

De temperatuur loopt op, dus je moet nodig wat aan je tuin doen!

17 mei 2019

8 waardevolle tips

Bloemen die uitkomen, vogels die fluiten en zonder jas naar buiten. Het is zover: de lente is begonnen. En dit is natuurlijk ook het uitgelezen seizoen...

Terug