De hoogste duintrap van Nederland is weer te beklimmen (foto’s)

De geldinzamelingsactie en de vernieuwing van de trap in Schoorl waren binnen een jaar gerealiseerd...

De hoogste duintrap van Nederland is weer te beklimmen (foto’s)

Op 21 maart is de trap bij de Brouwerskom officieel geopend door burgemeester Lars Voskuil en Patricia van Lieshout.
De geldinzamelingsactie en de vernieuwing van de trap waren binnen een jaar gerealiseerd, dankzij alle donateurs. Iedereen die een bedrag van € 235 doneerde, kreeg een naamplaatje op zijn tree. Inmiddels hebben alle 155 treden een plaatje.

Ter gelegenheid van de opening is er een speciale 10-trappen wandeling. Deze is gratis te lopen en staat in de Duindorpschoorlapp. De wandeling is 7 km en met de trappen, hoogteverschillen en zandpaden een echte kuijtenbijter. In het Buitencentrum helpen ze je graag op weg.

Staatsbosbeheer ontvangt geen overheidsbijdrage voor recreatieve voorzieningen en het Buitencentrum. Om de trap te behouden, hebben we met behulp van het Buitenfonds een geldinzamelingsactie opgezet. Burgemeester Lars Voskuil en Priska Voskuil-van Dijk doneerden de eerste trede. Waarna velen volgden waar onder de Barry Foundation. Boswachter Patricia vertelde: “Ik ben blij met alle donaties en vind het bijzonder om alle verhalen en herinneringen achter de donaties en de naamplaatjes te horen. Voor iedereen geldt, ze houden van de Schoorlse Duinen. Naast de donaties is de trap ook mogelijk gemaakt door de inzet van onze vrijwilligers die hielpen met het beantwoorden van de mails, het plakken van de naamplaatjes, het werven van donateurs en het nalopen van de wandelroute. Wat me blij maakt is dat zo veel mensen betrokken zijn bij het duin en dat de vernieuwde trap weer toegang geeft tot de hoogste duinenrij van Nederland.”

Duindorp Schoorl, gemeente Bergen NH, Staatsbosbeheer

Foto’s: habrofotografie

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

De hoogste duintrap van Nederland is weer te beklimmen (foto’s) De hoogste duintrap van Nederland is weer te beklimmen (foto’s) De hoogste duintrap van Nederland is weer te beklimmen (foto’s)