Deel

De hoofdredacteur van het Flesje mag al mijn typende vingers breken!

Column: Rob van de Pas

De hoofdredacteur van het Flesje mag al mijn typende vingers breken!

Krijgen we dan ook nog een lekkere warme nazomer? Een zogenaamde Indian Summer of oudewijvenzomer? De voorspellingen zijn voor de middellange termijn goed en volgens wetenschappers gaan we door de klimaatveranderingen steeds vaker en ook langer stabiel weer ervaren in Bergen. Doorredenerend zou je dus kunnen denken dat we dan ook een grotere kans hebben op een nieuwe Elfstedentocht. Maar goed, zover is het nog niet en over 100 dagen is het Kerstmis.

Met JAZZ & SAIL als slotakkoord van de prachtige Bergense zomer kunnen we vaststellen dat de scholen zijn begonnen en de politiek terug is van bijna drie maanden reces. Dat laatste resulteerde in de media en op Facebook weer voor nodige polemiek. Wethouder Frits Westerkamp was tijdens de jongstleden commissievergadering Bestemmingsplannen zichtbaar geërgerd over het krantenartikel van eind juli waarin de eigenaresse van de voormalige discotheek Cha Cha aan de Bergense Karel de Grotelaan en haar ‘juridische’ adviseur de begrippen ‘chantage’ en ‘drukmiddel’ op een eigentijdse wijze interpreteerde. Wethouder Frits wil namelijk graag op een faire wijze én met open vizier zaken doen in ons dorp. Prima en daar past ook wel enige emotie bij als jouw gesprekspartners, Frannie en Dreetje, totaal onverwacht en ongepast een stok tussen de benen gooien. Wie kaatst kan de bal verwachten!

Wat er daarna gebeurde is wel apart te noemen. Volgens de eerste berichten was de commissievergadering door een storing niet via een internetstream te volgen en zou later wellicht nog een geluidsopname beschikbaar zijn. Voor onze ‘vrinden’ van SBV was dat het startschot voor een Trumpiaanse analyse van wat er die avond zou zijn gebeurd.

Ik citeer het FB portal van Samen Bergen Verzeten:
“….Prompt geen audio-opnamen. En nee, niemand kan ons ervan overtuigen of ons laten twijfelen, dat dit geen vooropgezet plan was. Wij, thuis of op afstand, mochten dit niet zien of terug kunnen kijken. En helaas kunnen we daar zo het een en ander uit afleiden. Bestuurlijke vernieuwing anno 2018?

Laten we het erop houden, dat het al compleet uit de pan flipte toen Frans Zomers zijn inspreektijd wilde invullen. En wat er daarna gebeurde met AvW… Een compleet over zijn toeren zijnde Frits Westerkamp, die stond te tieren en te schreeuwen. Die, weliswaar lekker veilig met de camera’s uit, AvW snoeihard van chantage betichtte. En nog wel van wat meer dan dat. Triest…”.

Er waren dus wél audio-opnamen en die heb ik maar eens uitgeluisterd. Het enige wat ik daarover kwijt wil is dat Hans Vos, de schrijver van het bewuste en hierboven geciteerde stuk tekst, zichzelf ongelooflijk diskwalificeert met deze bedenkelijke bullshit.

Het is zoiets als dat ik hier keihard zou beweren dat: “ …de pyromane voorkeuren van Hans Vos (artikel NRC) hebben geleid tot het afbranden van De Beeck. Want dát was de plek (lees: raadzaal) waar al zijn ellende is begonnen…”. Als ik zoiets oprecht zou menen én opschrijven, dan mag de hoofdredacteur van het Flesje al mijn typende vingers breken!

Kom op Hans, wel boven de gordel blijven graag.

Rob van de Pas

Meer 'Columns':

Bergense Griepprik Parade

8 november 2019

Column: Rob van de Pas

Het leek afgelopen dinsdag wel de Moeder der Uitverkopen. Een grijze stoet vitale en andere 60 plussers liep, in...

Kauw... Niet voor de poes

Column: Yvon Bos Eyssen

Mijn verre voorvaderen kennen het Parkhotel nog als Erica.

Vakantie

1 november 2019

Column: Kraantje

In verband met vakantie... deze week geen column van Kraantje.

NOx en NH3 én maak het vooral heel ingewikkeld

1 november 2019

Column: JoMo

Een metropool is een agglomeratie van stadjes en dorpen die leidt tot één grootstedelijk gebied met vaak meer dan vijf miljoen inwoners.

OntLUSTerend

25 oktober 2019

Column: Rob van de Pas

Ik zit met twee benen in één pijp. Feitelijk ben ik op dit moment overvallen door een acute vorm van ambivalentie.

Kauw: Witte rook

25 oktober 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

"Hé Ton, ook aan een patatje oorlog, hoe is het met jou?", roept een lange vent. Hé Lange, jij ook een vette bek halen?"

Schaamstreken

18 oktober 2019

Column: Kraantje

‘Ben je vrijdag bij de opening van de Kunst10Daagse?’ ‘Nee, ik ben een lang weekend weg. Even lekker naar een stad toe met...

Via Dolorosa met happy end

18 oktober 2019

Column JoMo

Driehonderd kunstenaars van uiteenlopend pluimage leggen gespannen de laatste hand aan hun creaties.

Kauw... Spektakel

11 oktober 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Ik zit nog bij te komen van de Ronde van Bergen. Zoveel mensen op de been... totdat er een zijn/haar poot verzwikt en in het Rode Kruis tentje beland.

Vorkje prikken met Krikke

11 oktober 2019

Column: Rob van de Pas

Ik denk dat we het moeten doen. Echt waar, dit is een ultieme kans voor Bergen. Een nieuwe burgemeester kiezen of aanstellen die slecht ligt...

Opstandelingen en het BING-rapport

4 oktober 2019

Column: Gerrit Mollema

Ze kruipen weer eens achter hun computerschermen. Van tijd tot tijd komen drie Opstandelingen bij elkaar om...

Challenge

4 oktober 2019

Column: JoMo

Om spelers de kans te geven een arbitraire beslissing aan te vechten en tegelijkertijd het voortdurend lamleggen van het spel te voorkomen, is de challenge uitgevonden...

Genderneutraal Aagtdorp-Oost

27 september 2019

Column: Rob van de Pas

Vanaf nu moet alles genderneutraal. Niet dat ik het wil, maar de genderneutrale actiegroep STOP...

Kauw: Kan jij een geheim bewaren?

Column: Yvon Bos Eyssen

Geduldig trippel ik met wat maten rond onder de grote lelijke parasols bij de snackbar tegenover Wokke. Mensenbenen passeren ons links en rechts...

Recht praten

20 september 2019

Column: Kraantje

‘Het gaat goed met Nederland.’ ‘Oh ja, is dat zo?’ ‘Heb je onze Barbarossa van de week niet de troonrede horen uitspreken.

Beroerka

20 september 2019

Column: JoMo

Als je er in de jaren zestig een beetje bij wilde horen op Curaçao, dan had je een tweedehands barrel van Amerikaanse makelij met glimmende velgen...

Drugshol op het Binnenhof

13 september 2019

Column: Rob van de Pas

We hebben in Bergen Centrum dus een drugshol. Althans, een woonhuis op het Binnenhof waarin de handel in allerhande verdovende middelen wordt gefaciliteerd.

Kauw: Jazz&Sail

13 september 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Vanaf de kerktoren hoorde ik een kakofonie van bekende songs van weleer, terwijl vele bezoekers tegen elkaar aan kropen.

Cheerio

6 september 2019

Column: Kraantje

‘Heb je het gehoord? Het is eindelijk zo ver, er wordt nu echt met aftellen begonnen, als ik het nieuws mag geloven.’ ‘Het heeft anders wel lang genoeg geduurd.

Kermis en de eenvoud van het leven

6 september 2019

Column: JoMo

Traditioneel loop ik jaarlijks mijn rondje over de Alkmaarse kermis en eindig ik in de poffertjeskraam. Je eet ze met een vette klont boerenboter...

Donderdag 3 maart 2020: Beste mevrouw Hafkamp, lieve Hetty

30 augustus 2019

Column: Rob van de Pas

Hier sta ik dan…

Een beneveld dorp aan de kust

30 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Het is een mooie titel voor een boek, net als 'Terug naar de kust'. Nevelen verdampen in deze tijd van het jaar langzaam door de warmte van de zon.

De leugen regeert

24 augustus 2019

Column: Kraantje

‘Ik lees het niet meer hoor, ik kan er niet meer tegen.’ ‘Waar tegen?’ ‘Tegen al dat negatieve nieuws, er worden alleen maar problemen aangekaart...

Bergen koopt Loppersum

23 augustus 2019

Column: JoMo

Die Trump mag een rare kwast zijn maar is wel een creatieve vogel. Je doet gewoon een bod op een land. Lijkt me voor Bergen ook wel wat...

Kauw: Regelmatig zit ik bovenop het goudhaantje

16 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Nou zijn er zoveel gouden haantjes in Bergen, maar ik bedoel de windhaan op de toren van de katholieke kerk aan de Dorpsstraat.

La Rose & Robèrt C3 Funeral Services

16 augustus 2019

Column: Rob van de Pas

Onlangs zat ik met mijn goede vriendin Hanneke Roos, onder het genot van een strak-droge Chablis, wat te brainstormen en te mijmeren...

Wakker

9 augustus 2019

Column: Kraantje

‘Was jij afgelopen weekend ook zo trots?’ ‘Trots? Waarop had ik trots op moeten zijn?’

Van vertrouwen word je vrolijk

9 augustus 2019

Column: JoMo

Dit weekend bezocht ik het jazzfestival in Sterpigny, een onooglijk klein gehuchtje in het niemandsland van de Hoge Ardennen.

Lange Tenen & Korte Lontjes

2 augustus 2019

Column: Rob van de Pas

Wat is dat toch? Die vertrutting van de maatschappij? Je mag tegenwoordig niets meer ergens expliciet wat van vinden of je krijgt een bak modder over je heen.

Kauw: Wat een uitslover, de intellectueel uithangen...

2 augustus 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

De mussen vielen laatst van het dak, zo heet was het. Bij het ijspaleis vond ik een ijshoorntje en daarmee vloog ik naar een schaduwrijk plekje hoog in de boom.

De opstandelingen

26 juli 2019

Column: Kraantje

‘Het maakt wel wat los zo’n televisieprogramma. De ene columnist na de andere vindt het zelfs nu nog nodig om zijn/haar licht erover te laten schijnen.’

Zoals het klokje thuis tikt...

26 juli 2019

Column: JoMo

Vakantie brengt vele reizigers naar exotische oorden ver van huis. Afgezien van de all-in reizen, waar je ongestoord de ganse dag rond het zwembad hangt...

Balletje Bernt

19 juli 2019

Column: Rob van de Pas

Sinds afgelopen weekend lagen op mijn bureau een maagdelijk wit schrijfblok en een Waterman vulpen geduldig te wachten op mijn eerste komkommercolumn...

Kauw: Boven in de toren hoor ik het beneden gonzen

19 juli 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Is er een opstand in het dorp? Ach ja, de bijen doen zich tegoed aan de bloesem van de lindebomen.

Terug