Deel

De hoofdredacteur van het Flesje mag al mijn typende vingers breken!

Column: Rob van de Pas

De hoofdredacteur van het Flesje mag al mijn typende vingers breken!

Krijgen we dan ook nog een lekkere warme nazomer? Een zogenaamde Indian Summer of oudewijvenzomer? De voorspellingen zijn voor de middellange termijn goed en volgens wetenschappers gaan we door de klimaatveranderingen steeds vaker en ook langer stabiel weer ervaren in Bergen. Doorredenerend zou je dus kunnen denken dat we dan ook een grotere kans hebben op een nieuwe Elfstedentocht. Maar goed, zover is het nog niet en over 100 dagen is het Kerstmis.

Met JAZZ & SAIL als slotakkoord van de prachtige Bergense zomer kunnen we vaststellen dat de scholen zijn begonnen en de politiek terug is van bijna drie maanden reces. Dat laatste resulteerde in de media en op Facebook weer voor nodige polemiek. Wethouder Frits Westerkamp was tijdens de jongstleden commissievergadering Bestemmingsplannen zichtbaar geërgerd over het krantenartikel van eind juli waarin de eigenaresse van de voormalige discotheek Cha Cha aan de Bergense Karel de Grotelaan en haar ‘juridische’ adviseur de begrippen ‘chantage’ en ‘drukmiddel’ op een eigentijdse wijze interpreteerde. Wethouder Frits wil namelijk graag op een faire wijze én met open vizier zaken doen in ons dorp. Prima en daar past ook wel enige emotie bij als jouw gesprekspartners, Frannie en Dreetje, totaal onverwacht en ongepast een stok tussen de benen gooien. Wie kaatst kan de bal verwachten!

Wat er daarna gebeurde is wel apart te noemen. Volgens de eerste berichten was de commissievergadering door een storing niet via een internetstream te volgen en zou later wellicht nog een geluidsopname beschikbaar zijn. Voor onze ‘vrinden’ van SBV was dat het startschot voor een Trumpiaanse analyse van wat er die avond zou zijn gebeurd.

Ik citeer het FB portal van Samen Bergen Verzeten:
“….Prompt geen audio-opnamen. En nee, niemand kan ons ervan overtuigen of ons laten twijfelen, dat dit geen vooropgezet plan was. Wij, thuis of op afstand, mochten dit niet zien of terug kunnen kijken. En helaas kunnen we daar zo het een en ander uit afleiden. Bestuurlijke vernieuwing anno 2018?

Laten we het erop houden, dat het al compleet uit de pan flipte toen Frans Zomers zijn inspreektijd wilde invullen. En wat er daarna gebeurde met AvW… Een compleet over zijn toeren zijnde Frits Westerkamp, die stond te tieren en te schreeuwen. Die, weliswaar lekker veilig met de camera’s uit, AvW snoeihard van chantage betichtte. En nog wel van wat meer dan dat. Triest…”.

Er waren dus wél audio-opnamen en die heb ik maar eens uitgeluisterd. Het enige wat ik daarover kwijt wil is dat Hans Vos, de schrijver van het bewuste en hierboven geciteerde stuk tekst, zichzelf ongelooflijk diskwalificeert met deze bedenkelijke bullshit.

Het is zoiets als dat ik hier keihard zou beweren dat: “ …de pyromane voorkeuren van Hans Vos (artikel NRC) hebben geleid tot het afbranden van De Beeck. Want dát was de plek (lees: raadzaal) waar al zijn ellende is begonnen…”. Als ik zoiets oprecht zou menen én opschrijven, dan mag de hoofdredacteur van het Flesje al mijn typende vingers breken!

Kom op Hans, wel boven de gordel blijven graag.

Rob van de Pas

Meer 'Columns':

Nooit meer Frans

12 juli 2019

Column: Kraantje

‘Wat zal ik het missen als ik terug kom van vakantie, nooit meer Frans.’ ‘Bedoel je dat je het huiswerk Frans overhoren...

Schoorls onkruid

12 juli 2019

Column: JoMo

Na twee weken vakantie heeft de natuur genadeloos toegeslagen in de tuin. Mijn vrouw wordt bij het aanzien haast moedeloos van het werk dat in het verschiet ligt.

Houdbaarheidsdatum

21 juni 2019

Column: Rob van de Pas

Bestuurders komen én bestuurders gaan. Ministers, staatssecretarissen, wethouders, Tweede Kamerleden, gedeputeerden en...

Kauw: Luister eens goed naar elk vogeltje dat zingt zoals het gebekt is

21 juni 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Ik ben een geluksvogel zoals vele bijzondere vogels en nestjes in Bergen dat zijn. Ja, ik voel mij bevoorrecht te wonen in dit wonderschone dorp.

Nieuw begin

14 juni 2019

Column: Kraantje

‘Wat een feest van de week, het is ieder jaar weer bijzonder om te zien hoe uitgelaten en blij iedereen is.’

Zonder titel

14 juni 2019

Column: JoMo

De Belgische surrealist René Magritte kent u ongetwijfeld van zijn pijp. Daaronder had hij geschreven: “dit is geen pijp”.

Kauw

7 juni 2019

Column: Yvon Bos Eyssen

Graag zit ik in de toren van de Ruïnekerk wat te mijmeren. Dan denk ik aan vervlogen tijden of kijk naar beneden en gluur naar de mensen die komen en gaan.

Een nieuwe Burrie…!

7 juni 2019

Column: Rob van de Pas

Op 3 maart 2008 werd onze burgermoeder drs. Hetty Hafkamp benoemd tot Burrie van De Heerlijkheid Bergen én die rakkers uit Egmond en Schoorl.

Groepsdenken

31 mei 2019

Column: Kraantje

‘Help, ik ben door A gevraagd of ik mee wil op cursus?’ ‘En waar wil ze met jou dan naar toe?’ ‘Ze wil onze vriendschap verdiepen door in Egmond aan Zee op cursus te gaan.

Gewoon hartstikke leuk

31 mei 2019

Column: JoMo

Hortend, knarsend en sputterend komt de kleine eencilinder Listermotor in beweging. Als ie eenmaal op toeren is, geeft ie een aangenaam en vertrouwd ritme...

#NeemIkNuWelOfNietEenLabrador

24 mei 2019

Column: Rob van de Pas

Mijn vorige column over labrador Cooper heeft nogal wat reacties opgeleverd. Vooral veel tips & tricks om zo’n overenthousiaste sloper...

Lijkt het je leuk om in een column je licht over Bergen te laten schijnen?

24 mei 2019

Tijd voor een nieuwe schrijvende ster!

Heb je wat tijd over en lijkt het je leuk om één keer in de twee weken een column te schrijven over...

Alle perken te buiten...

17 mei 2019

Column: Kraantje

‘Ga jij dit weekend naar de hoveniersmarkt?’ ‘De bloemetjes buiten zetten? Nou ik begreep dat dat sowieso niet zo maar gaat.

Erica en Sisyphus

17 mei 2019

Column: JoMo

Ik kon simpelweg niet geloven dat de eigenaar van het Parkhotel tweehonderdduizend steentjes met de hand zou schoonbikken om...

Zwanenzang

10 mei 2019

Column: Henkoo

Er moet maar eens een einde komen aan dat kritische gedoe.

Sloper Cooper is mijn naam én faam…

10 mei 2019

Column: Rob van de Pas

In 2002 kregen Ingrid en ik onze eerste jonge hond. Beer, een bruine labradorpup van acht weken en twee jaar later kreeg Beer

Stilstaan

3 mei 2019

Column: Kraantje

‘Sta jij nog stil bij 4 mei?’ ‘Of ik nog stil sta bij de Nationale Dodenherdenking of dat ik 2 minuten stil ben op 4 mei bedoel je?

Yoni macaroni

3 mei 2019

Column: JoMo

Een doorgerookte sjamaan uit Middelie had iets te veel ayahuasca in de thee gedaan en de ceremonie...

Lintje voor de Sultan?

26 april 2019

Column: Rob van de Pas

Ik krijg dit jaar wéér geen lintje. Althans, dan had mijn vrouw mij vanochtend naar een obligate plek moeten lokken waar ik dan in mijn blauwe blazer...

Feestje

26 april 2019

Column: Henkoo

Morgen hebben we weer ons jaarlijkse feestje. De Koning is jarig en dat gaan we vieren.

Geruïneerd

19 april 2019

Column: Kraantje

‘Heb je het gezien, wat een toestand hè, ongelofelijk, de tranen stonden in m'n ogen.’

Planschaamte

19 april 2019

Column: JoMo

Er is sprake van planschade wanneer uw huis in waarde afneemt als gevolg van een planologische beslissing, die afwijkt van...

Zetelroof of zetelbehoud?

12 april 2019

Column: Rob van de Pas

Wat een dynamiek weer in ons dorp. Twee kleptomane Gemeentebelangers stappen over naar de VVD Bergen en ‘vergeten’ hun zetels bij de moederpartij achter te laten.

Kiezersbedrog

12 april 2019

Column: Henkoo

Ik ben ontzettend benieuwd naar het gemoed van de raadsleden Van Leyen en De Jongh van (voorheen) Gemeentebelangen BES.

Judaspenningen

5 april 2019

Column: Kraantje

“Jeetje wat een ontwikkelingen weer in ons dorp. Saai is het hier in ieder geval nooit, dat bleek afgelopen week weer. “

Ecoflop

5 april 2019

Column: JoMo

Onder luid gejubel van de polderidealisten werd in mei 2013 het mobilisatiecomplex Bergen aan de Groeneweg verworven door de stichting Ecodorp voor de som van...

Vertrouwen

29 maart 2019

Column: Henkoo

Heb ik nog vertrouwen in de politiek? En met name de plaatselijke? Of zeg ik dat verkeerd?

De Doos van Thierry Pandora?

29 maart 2019

Column: Rob van de Pas

Wat wonen we toch in een bijzonder land én dorp. Zo win je à la Pim Fortuyn, althans zijn LPF in 2002, de Provinciale Staten verkiezingen en het land is te klein.

La plus ça change

22 maart 2019

Column: Kraantje

“Wat een feest van de week he?“ “Wie was er jarig? Heb ik wat gemist?” “Ik doelde eigenlijk op de verkiezingen voor de Provinciale Staten; het feestje van de democratie.”

Sherry Bordeaux en andere hypes

22 maart 2019

Column: JoMo

Het ene model is nog niet op de markt of de volgende versie staat al vol ongeduld te trappelen.

Leden der Staten-Generaal…

15 maart 2019

Column: Rob van de Pas

Komende woensdag wordt ons allen weer gevraagd of we de constitutionele democratie willen gaan dienen....

Voorkomen...

15 maart 2019

Column: Henkoo

Vorig jaar was ons hofje aan de Dreef volop in beroering. Een van de bewoners bleek een drugshandelaar te zijn die...

Een nieuwe lente

8 maart 2019

Column: Kraantje

“De laatste dagen wordt ik weer zo vrolijk wakker, al dat gekwetter van al die vogels op mijn dak, je voelt gewoon dat de lente in de lucht hangt.

Wat een heerlijk klimaat...

8 maart 2019

Column: JoMo

De zonovergoten dagen, waar we afgelopen weken van hebben kunnen genieten, zijn een zalvend effect van de opwarming van de aarde en...

Terug