De gemeente Bergen is op zoek naar een Klimaatburgemeester

In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990

De gemeente Bergen is op zoek naar een Klimaatburgemeester

Klimaatburgemeesters zijn onderdeel van de Nationale Klimaatweek (NKW), die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november. Tijdens de week komt heel Nederland in actie voor een beter klimaat, waarbij Klimaatburgemeesters het voortouw nemen. Dit doen ze samen met de overheid, bedrijven en organisaties die als Klimaatsupporter zijn aangesloten.

Leer de Klimaatburgemeesters kennen
Klimaatburgemeesters inspireren met woorden en daden hun plaats- en buurtgenoten om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Dat doen ze onder meer door tijdens de NKW activiteiten te organiseren en hun verhaal te delen. Alle acties zijn goed; van kleine, lokale initiatieven in jouw buurt tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact.

Aanmelden
Het Klimaatburgemeesterschap is niet uitsluitend bedoeld voor volwassenen, ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven. Kijk online voor meer informatie over deze campagne en Klimaatburgemeesters, hun rol tijdens de Nationale Klimaatweek en hoe zij zich kunnen aanmelden.

Over de Nationale Klimaatweek
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseert jaarlijks de Nationale Klimaatweek. Deze is onderdeel van de ‘Zet ook de knop om’-campagne van de Rijksoverheid.

In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990, als opmaat naar een volledig klimaatneutraal Nederland in 2050. Daarom wil de regering dat we met elkaar in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, reizen en produceren.