Deel

advertentie

De fijnste maaltijden van Bergense restaurants, opgehaald of bij u thuisgebracht…

Help de lokale restaurants de crisis door!

De fijnste maaltijden van Bergense restaurants, opgehaald of bij u thuisgebracht…

Iedere week mooie nieuwe en verrassende menu’s

FABEL’S TAKE AWAY & DELIVERY
GEROOKTE ZALM OP KLASSIEKE WIJZE € 11,50
met limoenmayonaise
WIERINGERWEIDE RUNDERCARPACCIO € 11,50
met pesto, pijnboompitjes en Parmezaan
ZAANSE MOSTERDSOEP € 6,00
met gamba en opgeslagen room
*
GEITENKAAS SALADE (V) € 14,50
met honing, walnoten, spinazie, lichtzoete dressing en pistoletje
SALADE CARPACCIO € 16,50
SALADE GEROOKTE ZALM € 16,50
(voorgerechten, soepen en salades worden bezorgd met een pistoletje en boter)
*
Mac FABEL’S € 15,00
onze fabuleus lekkere hamburger van 100% rundvlees
HUISGEMAAKTE KIPSATÉ € 16,00
½ GEGRILDE KIP (VAN ACKERMAN) € 15,00
keuze uit piri piri of naturel
SPARE-RIBS VAN DE GRILL € 16,00
met pittige marinade en twee koude sausjes
GAI PAD MED € 17,00
reepjes kipfilet met groenten, cashewnoten en pittig op smaak gebracht in de wok
VEGETARISCHE LASAGNE € 15,50
met courgette, aubergine en tomaat
KABELJAUW FILET MET ZAANSE MOSTERDSAUS € 19,50
PARELHOEN MET ZUURKOOL EN AARDAPPELPUREE € 19,50
(deze hoofdgerechten worden geserveerd met salade, en keuze uit rijst of aardappelpuree of frites)
PANNA COTTA met rode coulies € 5,50

BESTELLINGEN KUNNEN VANAF 13:00 uur GEBELD OF GEAPPT WORDEN NAAR: 0620813017
GEOPEND VAN MAANDAG T/M ZONDAG
Keuken is open van 17:00 tot 20:00 uur
AFHALEN EN BEZORGEN MOGELIJK. BEZORGEN IN BERGEN EN SCHOORL

vanaf € 25,00 bezorgen wij gratis
tot € 25,00 rekenen wij € 3,50 bezorgkosten
betaling per pin of tikkie

Afhalen en bezorgen bij restaurant BERGEN BINNEN

Wasabicracker tonijn / Japanse sojamayonaise // 2,25
Oesters; Gillardeau // 4,00 / Zeeuwse // 3,50  rode wijnazijn, sjalot
Kokos-currysoep 550 ml / bosui, crème fraîche // 9,50
Ossenhaas stroganoff / seizoensgroenten, aardappelgarnituur // 23,50
Thaise kippendijtjes in romige gele currysaus / shiitake, roerbakgroenten, basmati rijst, cassave // 17,50
Gebakken zeewoffilet / ravioli gevuld met gevogelte en truffel, roergebakken wilde spinazie, Parmezaan, bundelzwammetjes, beurre blanc  // 18,00
Black Angus burger (200 gr.) / augurk, tomaat, bacon, kaas // 12,50
Gebakken gamba’s / spaghetti, olijfolie, knoflook, rode peper // 17,50
Hele Canadese kreeft, +/- 500 gr. (los in schaal) gegratineerd met dragonboter / Parmezaan, duxelles van paddenstoeltjes // 32,50
Licht gerookte eendenborst / gekonfijte zuurkool, buikspek, aardappelmousseline, rode wijnsaus // 19,50
Hazepeper / rode kool, aardappelmousseline, stoofpeer // 16,50
Taartje van paddenstoelen / wilde spinazie, gepofte zoete aardappel, aardpeer, geroosterde hazelnoot, truffel, rode kroepoek // 15,50
Salade carpaccio / truffelmayonaise, pijnboompitten, croutons // 14,50
Salade van de zee; coquille, gamba, gerookte zalm, vis van de dag, Hollandse garnaaltjes, limoenmayonaise // 17,50
Salade “Bergen Binnen”; Lauwwarme kiprollade, gamba’s, spekjes, ei, croutons // 14,50
Salade geitenkaas / vijgencompote, gesuikerde noten, balsamicostroop // 14,50
Friet (uitsluitend als bijgerecht) // 3,00
Panna cotta van witte chocolade / gepocheerde peer, fruitcoulis // 6,50

Specials
Maandag “Lobster Monday” // 27,50
Woensdag Gebakken zeetong (500 gr.) / salade, friet // 28,50
Bestellen kan maandag t/m vrijdag  uitsluitend telefonisch 072-5815362 (bezorging in Bergen en Schoorl).


EETCAFE DE LAMORAAL
Week van 14 t/m 18 oktober (maandag gesloten)

BESTELLEN TUSSEN 13.00 uur & 17.00 uur
op 072-5894550 of 06-51745769
Dan BEZORGEN wij (in Bergen NH) tussen 17.30 uur & 19.00 uur.
Wij bezorgen uw gerechten in oven-magnetron bestendige bakken zodat u het alleen maar hoeft te verwarmen volgens instructies die wij meegeven.
Betaling via tikkie.
Wanneer u de maaltijd WARM wenst, kunt u deze bestellen tussen 13.00 uur & 17.00 uur en bij ons AFHALEN tussen 17.30 uur en 19.00 uur. Betaling per pin.

SOEPEN:
Huisgemaakte tomatensoep of erwtensoep € 5,50
HOOFDGERECHTEN:
*Spare ribs met gepofte aardappel, 2 sausjes & salade € 19,50
Eendenbout met zuurkool & salade € 21,50
*Kipsaté met brood en kruidenboter satésaus & salade € 16,50
Salade geitenkaas, met o.a. tomaat, walnoot, balsamicostroop € 13.50
(*of frites, kan alleen indien afhalen)
DAGSCHOTEL op=op € 13,50
WOE 14-10 KIPKERRIE, met rijst, cashewnoten, ananas & salade
DO 15-10 BAMI, met o.a. kippendijen, bamboescheuten & salade
VRIJ 16-10 POLDERKIP, met kerriesaus, roseval aardappeltjes & salade
ZAT 17-10 VARKENSOESTER, met knoflookjus, aardappelgratin & salade
ZON 18-10 LASAGNE (vega mogelijk) met bechamelsaus & salade

DESSERT:
Gebroken hazelnootmerenque met caramelsaus € 6,50

Wijntje erbij?
Rood: Cabernet sauvignon – Wit: Viognier – Rosé: Les asterides € 12,50 per fles, de witte wijn en de rosé zijn GEKOELD
Oude Prinsweg 7- 1861 CS Bergen NH
voor volgende weken check onze facebook, instagram of
website: www.delamoraalbergen.nl

Zin in een Indonesische rijsttafel?
Ook dat kan: Samabe heeft een bezorgdienst gestart voor Bergen.
Vooralsnog is dat in eerste instantie een rijsttafel met ijs als dessert en heerlijke, frisse wijn erbij. De rijsttafel wordt in kleine bakjes die je zelf dan op kan warmen aangeleverd (oven & magnetron).
DE RIJSTTAFEL BESTAAT UIT:
AYAM BASE BALI – RENDANG – DAGING SEMUR, AYAM IN SATÉSAUS – SAYUR LODEH – KRUPUK – NASI PUTIH – NASI KUNING – SPEKKOEK
Vandaag voor 15.00 uur besteld, is ‘s avonds tussen 17.00 en 18.00 uur bij je thuis afgeleverd. De kosten voor deze rijsttafel zijn € 19,50 p.p.
In het kader van ‘support your locals’ kan ik dus nu ook ijs van ‘Pinoccio’ en/of wijn van ‘De Gouden Ton’ voor je meenemen. Het ijs is een combinatie van mango en kokos: een beker voor 2 pers. voor € 5.00
De wijn is een Rueda “Esperanza” uit Spanje voor € 7.00
App of bel via op 06-24725552 en geef je bestelling door. Dan komen we het bij je langs brengen!


Merlet At Home – Regionale gerechten voor thuis

SOEP EN BROOD
· Brood met gezouten roomboter €3,50
· Knolselderij-truffelsoep € 6,00
· Courgettesoep met basilicum € 6,00

VOORGERECHTEN
· Gerookte eendenborst met couscous en abrikoos € 9,50
· Mousse van huisgerookte zalm € 9,50
· Buffelmozzarella met avocado en mangochutney € 8,00

HOOFDGERECHTEN
· Kalfswang met aardappelmousseline € 16,50
· Kabeljauwfilet met saus van kreeft € 16,50
· Koningsboleet met pasta riso € 14,50
· Caesar maaltijdsalade met eventueel extra kip en bacon € 11,00 + € 4,50

Side dishes
· Roseval aardappeltjes € 4,50
· Groene salade € 4,00

NAGERECHTEN
· Gepocheerde peer met tonkaboon en gemberkoek € 6,00
· Brownie met vijgencompote en pecannoot € 6,00
· Beker ijs (150 ml): € 3,50
· Vanille/limoen/duindoornbes/peer
· Selectie kaas van Fromagerie Kef met notenbrood € 10,00

KINDERMENU
· Mozzarella-tomaat spiesje € 5,50
· Serranoham met meloen € 5,50
· Lasagne € 7,50
· Pannenkoek Naturel € 5,50
· Pannenkoek Appel € 6,50
· Pannenkoek Spek € 7,50
· Kinderbeker met ijs € 4,50
Wij kunnen de gerechten bezorgen of u kunt deze ophalen bij Merlet aan Duinweg 15 in Schoorl. https://www.merlet.nl/take-away-nl
De gerechten zijn kant-en-klaar zodat u thuis niet in de keuken hoeft te staan. Sommige gerechten hoeven alleen nog even opgewarmd te worden in de oven of pannetje.


The Bourbon Room

U KUNT UW BESTELLING DOORGEVEN VIA 072-5813696
Vrijdag 16 oktober 3 gangen menu € 25,-
Steak Tartare a la “the Bourbon Room”
crème van eidooier/little gem/Amsterdams zuur/crumble van zwarte olijven
*
Zeebaars
Gebakken wilde zeebaarsfilet/fondant aardappel/bospeen/saus van kreeft
*
“Snicker”
caramel, pinda, chocolade, meringue

Zaterdag 17 oktober 3 gangen menu €  25,-
Oosterse salade met zalm
taugé/bosui/sesam/soyadressing/wasabi
*
Rundersteak
mousseline van aardappel, spitskool/mosterd/saus van eekhoorntjesbrood
*
“Peer”
stoofpeer/mousse van kaneel/koekje van bladerdeeg/gel van sinaasappel en specerijen

Suplementen!

kaas assortiment (.is.m. kaasboer Niek)  € 11,-

Oesters, frambozenvinaigrette € 3,00 pst
Fles wijn erbij?
Gekoeld; Fles huiswijn Wit  € 15,-
Gekoeld; Corette viognier, Frankrijk € 15,-


Strandpaviljoen Noord

Dagelijks bezorgen wij onderstaande gerechten aan huis.
U kunt uw bestelling tussen 12:00 en 17:00 alleen telefonisch doorgeven, deze worden tussen 17:00 en ±18:30 gratis thuisbezorgd.
Bezorging in Bergen en Bergen aan Zee.

Soepen
Indiase dahlsoep met kikkererwten, bosui en kokosroom 6
Bouillabaise met kabeljauw, kokkels, mosselen, rouille en foccacia 8

Salades
Buffelmozzarellasalade met zongedroogde tomaatjes, vijgen, kastanje en truffelolie 14
Eendenborstsalade met groene asperges, tomberries, peer, rode uien, geitenkaas en honing 14
Pokebowl met zalm, tonijn, sushirijst, wortel, rode kool, edamame bonen, bladspinazie, Japanse wakamé, kikkoman en wasabi 14

Hoofdgerechten
Filet de canard met pastinaakcrème, bospaddenstoelen, bimi, pommes violet en zoethoutjus  15
Zalmfilet met fregola, venkel, courgette, zeekraal en saffraansaus 15
Ravioli gevuld met geitenkaas en honing met bieten, Grana Padano kervelsaus 14
Spaanse zarzuela met mosselen, kokkels, kabeljauw, gamba’s en flat bread 14

Let op! Wij leveren de gerechten kant en klaar aan, ze dienen alleen nog opgewarmd te worden.

Kids
Spaghetti met pomodoriesaus, gehaktballetjes en Grana Padano 6

Zoet/Wijn
Filodeeg Appel-abrikozen taartje met rood fruit 5
Wit: Sauvignon Blanc Spanje 10

Cheesecake 5
Wit: Chardonnay Dom Peynac Frankrijk 15

Worteltaart 4,75
Rood: Cabernet Sauvignon /Shiraz 10

Chocolade brownie 4
Rood: Tempranillo Matsu El Picardo 15

Appeltaart 4,5

072-5814940


Sluis voor Thuis!
Huisgerookte zalm (getrancheerd per 100 gr) 4,50
extra: crostini’s/kappertjes & limoencrème 2,50
Pasta gamba 14,50
Overheerlijke pasta met een lichtpikante saus & gebakken gamba’s
Gegrilde entrecote of rundersukade 18,50
BBQ potato wedges/seizoensgroenten & portjus
Nacho’s uit de oven 12,50
cheddar/Jalapeño/gehakt & barbecuesaus
Grillburger 13,95
‘Old Alckmaer’ kaas/cajunmayonaise/potato wedges & koolsalade
Kippedijen saté van Ackermann
huisgemaakte atjar/seroendeng/emping & aardappelwedges 16,75
Tonijnsteak in sesamkorst 19,50
polenta/seizoensgroenten & beurre blanc

Wijnen Wit
Heritage 12,50
Maravilla Sauvignon Blanc 12,50
Maravilla Chardonnay 12,50
Verdejo 13,75
Wijnen Rood
Urmeneta Cabernet Sauvignon 12,50
Montepulciano 12,50
Passimento Veneto 13,75

Sluis voor Thuis bestelregels:
– Sluis voor Thuis is elke dag van de week verkrijgbaar tot 19:00 uur.
– Alle gerechten worden warm meegegeven. Wilt u het liever thuis warm maken?
Laat het weten! We pakken het koud voor u in en informeren u over de bereidingswijze.
– U kunt vanaf 9.00 uw bestelling doorgeven op nummer 072-5 111 555.


*Bij Chinees restaurant de Oude Prins kunt u zoals altijd zowel laten bezorgen als afhalen. T 072 581 2426.


*Pizzeria La Terrazza op de Breelaan brengt super pizza’s, pasta’s en salades aan huis! Afhalen is uiteraard ook mogelijk: 072-581 35 41.


*Pizzeria Montagne op de Breelaan brengt super pizza’s, pasta’s en salades aan huis! Telefoon: 072 888 1881.


*Shoarma zaak van Tarek is vanzelfsprekend ook open om af te halen en te bestellen. Adres: Jan Oldenburglaan 10. Telefoon: 072 589 8453.


Onder de Linde bij u thuis!

Voorgerechten
1. Vitello Tonato 2.0
Geroosterde tonijn / kalfsvlees / filets american / tonijnmayonaise 12,50
2. Knoflook gamba’s / Oosterse mie / saus zongedroogde tomaat 12,50
(Als hoofdgerecht 16,50)
3. Roulleau gerookte eendenborst / mousse van gevogelte / truffelcrème
4. Mabré eendenlever-Serranoham / tutti frutti / getoast brioche 12,50
5. Gerookte zalm / rivierkreeftjessalade / limoencreme 12,50
6. Oosterse pompoen kokossoep 0,5 ltr. 6,50
7. Gepofte bietsoorten / buffelmozzarella / walnoten / gel van biet
Voorgerechten worden geserveerd met huisgemaakt brood en boter

Hoofdgerechten
8. Gegrilde zeebaarsfilets / Savora mosterd beurre blanc 16,50
9. Diamanthaas / milde pepersaus 16,50
10. Truffelrisotto / gestoofde groenten / Parmezaanse kaas 12,50
11. Gegrilde kalfsfilets / kalfsjus tijm 16,50
12. Geroosterde parelhoen / jus van gevogelte 14,50
De hoofdgerechten worden warm geserveerd met aardappel garnituur en groenten uit de oven.

Dessert
13. Cheesecake / crème passie / gel frambozen 8,50
14. Diverse ijssoorten 6,50
15. Diverse kaassoorten met krokant notenbrood 8,50
Bestellen via: 072 581 2108.


RESTAURANT JULIE’S
Dagelijks zijn wij vanaf 10.00 uur geopend voor koffie to go en vanaf 12.00 uur voor de lunchbroodjes to go! Niet in de gelegenheid om te komen afhalen? In overleg kunnen wij het ook bezorgen!
Bestelt u via 072-581 30 65 of via [email protected] (24/7) en noem de gewenste afhaaltijd.

LUNCHBROODJES
Keuze uit wit of bruin boerenlandbrood
Broodje carpaccio met truffelmayonaise en Parmezaan 8,50
Broodje kroket van Grootmeester met mosterdmayonaise 7,50
Broodje gezond jonge kaas, ham, eitje 8,50
Broodje Runder pastrami met crème fraîche mosterdspread en pickled groentes 9

THUIS UITETEN MENU 27,50
3 of 4 gangen menu:
Flatbread met runder pastrami, crème fraiche, mosterdspread en pickled groentes
**
Julie’s soep + 3,95
**
Vis van de markt met bijpassend garnituur
**
Huisgemaakte shortcake

VOORGERECHTEN
Sashimi van licht geroosterde tonijn met wasabi ingelegde gember en
Kikkomandressing 12,50
Runder carpaccio met truffelmayonaise en Parmezaan 9,50
Dumpling met zeewiersalade en sojaboontje 7,50

JULIE’S MENU
Vis van de markt met bijpassend garnituur 18,50
Steak van de week met bijpassend garnituur 19,50
Truffelrisotto met groenten, Parmezaan, en pijnboompitjes (v) 13,50
Poké bowl met tonijn, zalm, stickysushirijst, wakamé en kikkomandressing 15,50
Carpaccio salade met truffelmayonaise, Parmezaan en brood met dip 14,50
Paddenstoelen ravioli met verse groenten en pesto-roomsaus (v) 14,50
Classic Burger van Iers Black Angus rund met bacon, cheddar en Juliessaus 13,50
Vega Burger met truffelmayonaise en zoetzure groenten (v) 13,50
Kipsaté met atjar salade, cassave kroepoek en pindasaus 13,50
Verse friet met mayonaise 3,25

Dessert
Duo van huisgemaakte shortcake & cheesecake 5,00

KIDS!
Patatje met kroket, kipnugget, of frikadel en een ijsbeker! p.p. 5,50

HIGH TEA / ONTBIJT
graag één dag van tevoren reserveren.
High Tea-to-go met scone, marmelade en clotted cream, zoete lekkernijen, luxe sandwiches, en leuke theesoorten 15,5
‘‘Ontbijt op bed’’ pakket: croissantje met jam en roomboter, yoghurtje met granola, luxe broodjes, verse jus en goedemorgen thee 12,5

Ook BARISTA KOFFIE to go!


En bij een fijne maaltijd hoort natuurlijk een goed glas wijn van Wijnkoperij De Gouden Ton Bergen. Wij komen naar jullie toe! Bel voor je bestelling 072-5812558 of mail naar [email protected]
De winkel is ook gewoon open!


Veilig wijn bestellen: Hoe gaat het in zijn werk?
Bekijk ons aanbod:
www.verbeekwijnimport.nl/wijnassortiment
Geef uw bestelling en het adres door via het contactformulier:
www.verbeekwijnimport.nl/contact
Wij mailen u de rekening.
Na betaling wordt de wijn bij u gratis geleverd in Bergen-Schoorl-Alkmaar (vanaf 12 flessen). We zetten het op de stoep, bellen aan en lopen weg.
Iedere bestelling van € 75 of meer krijgt een flesje Jaume Serra Cava cadeau!
Jojanneke Verbeek

advertentie

Meer 'Horeca':

Loonsteun vooral naar horeca ondernemingen

15 januari 2021

Zo'n 77.000 bedrijven hebben loonsteun (NOW) toegezegd gekregen over de laatste drie maanden van vorig jaar

Meer dan de helft van deze bedrijven is actief in de horeca, catering of detailhandel, meldde uitkeringsinstantie UWV woensdag.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Dames van lichte zeden

15 januari 2021

Door: Pieter van Dijk

Wie is er wel eens naar de dames van lichte zeden geweest? Nu niet rood worden en gaan stotteren…Ja hoor! Ik al, toen ik nog heel jong was!

Bergense chefkok van blooming genomineerd voor award F&B Professional of the Year 2021

15 januari 2021

Zij moeten nu stemmen gaan verzamelen om uit te maken welke drie doorgaan naar de finale op 5 februari

De tien genomineerden die dit jaar kans maken op de titel F&B Professional of the Year zijn bekend. Uit een waslijst aan aangedragen namen koos de jury...

Rondje horeca… 3

15 januari 2021

Deze week een interview met André Rzepka van Fabels en die heeft weer wat bijzonders te melden

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie André voor de camera. Fabel’s Eten & Drinken aan...

Verbouwing bij Merlet in Schoorl: ‘Het moment om te investeren’

15 januari 2021

Het grand café is uit haar jasje gegroeid, legt eigenaar Martin van Bourgonje uit

Merlet in Schoorl is het nieuwe jaar begonnen met een stevige verbouwing. Grand café Bourgogne krijgt een grotere keuken...

ING is voorzichtig positief over horeca: 2021 staat in teken van herstel naar pre-corona omzet

8 januari 2021

Hotels en cafés herstellen langzamer

Voor de horeca staat dit jaar in het teken van de eerste voorzichtige stappen richting herstel. Toch komt de omzet in de horeca over 2021...

Eerste Bergense restaurant in coronatijd sluit zijn deuren

8 januari 2021

Restaurant Cunst van Eelce ten Broeke

Per 15 januari sluit Eelce ten Broeke de deuren van Restaurant Cunst definitief.

Superhelden voor echte helden!

15 januari 2021

Fabel’s Eten & Drinken gaat in samenwerking met vijf Alkmaarse restaurants het zorgpersoneel op de Acute opname en Longafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep in het zonnetje zetten

Fabel’s Eten & Drinken aan de Oude Prinsweg 9 is een begrip in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen. Het restaurant staat bekend om zijn ludieke acties en wederom is eigenaar André Rzepka...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… The early years

8 januari 2021

Door: Pieter van Dijk

Wanneer gaan al je kinderlijke voornemens, om nooit te gaan roken, of drinken en geen drugs te gaan gebruiken, overboord en waardoor?

Rondje horeca…2

8 januari 2021

Deze week een interview met de voormalige eigenaar Peter Woudstra en huidige eigenaar Dirk Kat van het Parkhotel.

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie de voormalige eigenaar Peter Woudstra en huidige eigenaar Dirk Kat voor de camera.

Rondje horeca…1

1 januari 2021

Deze week een interview met Suus, zij is bedrijfsleider van restaurant Julie's aan de Jan Oldenburglaan

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Suus voor de camera. Ze is inmiddels al weer acht jaar bedrijfsleider van restaurant Julie's.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… In Memoriam Ab Grauf (Blauwe Appie)

1 januari 2021

Door: Pieter van Dijk

Van sommige mensen leer je iets essentieels voor je verdere leven. En sorry Ab, dat heb ik zeker ook van jou! Maar laat ik een aantal jaar daarvoor beginnen.

Inwoners gemeente Bergen bestelden massaal kerstdiners bij lokale restaurants

1 januari 2021

Koks draaiden overuren

Iedereen wilde blijkbaar een take-away kerstdiner van hun favoriete lokale restaurant. Veel restaurants in Bergen, Egmond en Schoorl waren soms al dagen van te voren uitverkocht.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Restaurant Vermeulen

18 december 2020

Door: Pieter van Dijk

Deze is speciaal voor Monique Spaans- Vermeulen! Gefeliciteerd met je verjaardag en omdat je vader zo een top kerel was!

Rondje horeca…48

18 december 2020

Deze week een interview met Hans en Stacey, eigenaren van restaurant De Bokkensprong in Groet

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Hans en Stacey voor de camera. Hans en Stacey hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet.

Geniet van een heerlijke wandel- of fietstocht door de bossen en duinen van Bergen en Schoorl

12 december 2020

Bij de zeven deelnemende restaurants kunt u opwarmen en genieten van heerlijke dranken en snacks to go

De gehele route is circa 28 km maar u mag uw bezoeken ook verspreiden over meerdere dagen. Deelnemende restaurants zijn...

Opening après ski bar in Schoorl

Het is niet de bedoeling dat het een groot feest gaat worden, maar...

...de heimwee van Martin van Bourgonje naar de piste heeft hem op het idee gebracht om een take away après ski bar te bouwen. Grand Cafe Bourgogne staat momenteel geheel in het teken van take away. En deze bar is een leuke aanvulling op de dinermaaltijden. Nou heeft Schoorl geen bergen maar wel de hoogste duinen van Nederland en hoe leuk is het dat je na een wandeling even een gerechtje en een consumptie kan afhalen aan de voet van de Schoorlse duinen. Op het terras is een walk-thru georganiseerd langs een versierd alpenlandschapje en over een witte ondergrond loop je naar de Après ski take away bar. Het is nu al een klein winterwonderland bij Grand Café Bourgogne laat staan als het ook nog eens echt gaat sneeuwen. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het ook mogelijk om gebruik te maken van de speciaal ingerichte toiletservice aan de Duinweg 7. Maak een foto voor een kerstgroet uit Schoorl en geniet van de volgende producten to go: Koffie en thee (alcohol vrije) Glühwein Warme chocolademelk (met slagroom) Erwtensoep Goulash Heerlijke zoetigheden en snacks

Bergen in de media: Paviljoenhouder stuurt boze mail naar Rutte: “Bouwmarkten en winkels dicht, horeca open”

11 december 2020

Met het openen van bepaalde horecazaken zouden er daarbij mogelijk minder 'illegale' (huis)feestjes worden georganiseerd

"Gooi de restaurants op 23 december weer open en sluit alle niet essentiële zaken tot half januari 2021." Dat schrijft strandpaviljoenhouder Ed Kraakman in een boze e-mail naar de Tweede Kamer.

Marcel Hanssen van LadyPapa in een indringend interview met de KHN (filmpje)

11 december 2020

Net gestart en na twee weken weer moeten sluiten...

De financiële schade is volgens ondernemer Marcel Hanssen niet het enige wat verschrikkelijk is aan deze coronacrisis. 'Het ergste is eigenlijk wel dat je hele leven op z'n kop ligt.'

Update: Take Away kerstmenu-special 2020

18 december 2020

Neem er de tijd voor, maar alles is uiteindelijk met één muisklik te bestellen

Voor uw ziet u ‘De Take Away Kerstspecial 2020’ met meer dan 40 restaurants en wijnleveranciers. We beogen hiermee de lokale horeca in Bergen – Egmond – Schoorl te ondersteunen in...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Oeps, soms gaat het fout!

11 december 2020

Door: Pieter van Dijk

Als barkeeper, werkzaam in de jaren ’70, ’80, ontkwam je er vaak niet aan dat je levensstijl tegen de wet aan schurkte. Vaak hoorde je verhalen en geruchten...

Rondje horeca… 47

11 december 2020

Deze week een interview met Sander Rijke van de oudste slijterij van Bergen

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Sander Rijke voor de camera. Hij is eigenaar van slijterij De Gouden Ton.

The Bourbon Room komt met speciale kerstactie

11 december 2020

Wanneer u bij The Bourbon Room het sublieme kerstmenu bestelt, krijgt u een VIP-ticket cadeau voor het online concert van Love Letters van Botman & Van Vleuten

Love Letter Special van Botman & Van Vleuten op 27 december, het meest liefdevolle concert van het jaar.

Rondje horeca…46

4 december 2020

Deze week een interview met Martin van Bourgonje van hotel-sterrestaurant Merlet

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Martin van Bourgonje voor de camera. Hij is eigenaar van hotel-sterrestaurant Merlet.

Oproep aan horeca-ondernemers

4 december 2020

Betreft: gratis Kerst Take Away special 2020

Het volgende willen wij jullie graag onder de aandacht brengen.

Restaurant de Bokkesprong en de Jerusalema dance (filmpje)

4 december 2020

Ken jij de Jerusalema Challenge al?

Dansen op gospel biedt lol en troost in de pandemie. Een swingende gospel uit Zuid-Afrika is inmiddels het troostlied van...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Boys of Summer

4 december 2020

Door: Pieter van Dijk

Een week geleden zat ik met twee hele dierbare vriendinnen Monique en Yaël. Een paar keer per jaar komen we bij elkaar en genieten we van onze oude vriendschap...

Thanksgiving in Bergen: drie dagen lang genieten. Let’s celebrate!

20 november 2020

De koks van Zilt bereiden drie dagen lang (26, 27 en 28 november) een overheerlijke kalkoen met de originele USA vulling

Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.

Rondje horeca…45

20 november 2020

Deze week een interview met André Rzepka van Fabels Eten & Drinken

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie André Rzepka voor de camera. Hij is eigenaar van Fabels Eten & Drinken.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ik deel dromen met u

20 november 2020

Door: Pieter van Dijk

Gisteren heb ik de hele nacht Netflix gekeken Bingewatchen of comakijken heet dat tegenwoordig. Het was de serie ‘The Queen’s Gambit, een serie over een extreem...

Culinair kerstfeest met Fabels, Bergen Binnen, ’t Parkje en Merlet

20 november 2020

Uw kerstdiner wordt met de arreslee compleet met paarden bij u thuis bezorgd

Uw box met een 4-gangen kerstdiner wordt op 24 december bij u thuis gebracht op unieke wijze...

En ook met de kerst eten we natuurlijk van ‘the locals’

20 november 2020

Inmiddels zijn er twee prachtige diners van toprestaurants

Bergen Binnen komt UIT DE KERSTBOX dit jaar!! 24, 25 én 26 december.

Gemeenten helpen horeca met kwijtschelden precario

20 november 2020

Uitbreiding en verlenging terrasseizoen

Steeds meer gemeenten besluiten horecaondernemers tegemoet te komen door bijvoorbeeld geen precariobelasting te heffen of de toeristenbelasting kwijt te schelden.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De relax flat

13 november 2020

Door: Pieter van Dijk

Nu de feestdagen weer naderen en niemand weet, hoe deze eruit gaan zien in verband met Corona?

Inschrijven Flessenpost uit Bergen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Bergen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug