Deel

advertentie

De fijnste maaltijden van Bergense restaurants, opgehaald of bij u thuisgebracht…

Help de lokale restaurants de crisis door!

De fijnste maaltijden van Bergense restaurants, opgehaald of bij u thuisgebracht…

Iedere week mooie nieuwe en verrassende menu’s

FABEL’S TAKE AWAY & DELIVERY
GEROOKTE ZALM OP KLASSIEKE WIJZE € 11,50
met limoenmayonaise
WIERINGERWEIDE RUNDERCARPACCIO € 11,50
met pesto, pijnboompitjes en Parmezaan
ZAANSE MOSTERDSOEP € 6,00
met gamba en opgeslagen room
*
GEITENKAAS SALADE (V) € 14,50
met honing, walnoten, spinazie, lichtzoete dressing en pistoletje
SALADE CARPACCIO € 16,50
SALADE GEROOKTE ZALM € 16,50
(voorgerechten, soepen en salades worden bezorgd met een pistoletje en boter)
*
Mac FABEL’S € 15,00
onze fabuleus lekkere hamburger van 100% rundvlees
HUISGEMAAKTE KIPSATÉ € 16,00
½ GEGRILDE KIP (VAN ACKERMAN) € 15,00
keuze uit piri piri of naturel
SPARE-RIBS VAN DE GRILL € 16,00
met pittige marinade en twee koude sausjes
GAI PAD MED € 17,00
reepjes kipfilet met groenten, cashewnoten en pittig op smaak gebracht in de wok
VEGETARISCHE LASAGNE € 15,50
met courgette, aubergine en tomaat
KABELJAUW FILET MET ZAANSE MOSTERDSAUS € 19,50
PARELHOEN MET ZUURKOOL EN AARDAPPELPUREE € 19,50
(deze hoofdgerechten worden geserveerd met salade, en keuze uit rijst of aardappelpuree of frites)
PANNA COTTA met rode coulies € 5,50

BESTELLINGEN KUNNEN VANAF 13:00 uur GEBELD OF GEAPPT WORDEN NAAR: 0620813017
GEOPEND VAN MAANDAG T/M ZONDAG
Keuken is open van 17:00 tot 20:00 uur
AFHALEN EN BEZORGEN MOGELIJK. BEZORGEN IN BERGEN EN SCHOORL

vanaf € 25,00 bezorgen wij gratis
tot € 25,00 rekenen wij € 3,50 bezorgkosten
betaling per pin of tikkie

Afhalen en bezorgen bij restaurant BERGEN BINNEN

Wasabicracker tonijn / Japanse sojamayonaise // 2,25
Oesters; Gillardeau // 4,00 / Zeeuwse // 3,50  rode wijnazijn, sjalot
Kokos-currysoep 550 ml / bosui, crème fraîche // 9,50
Ossenhaas stroganoff / seizoensgroenten, aardappelgarnituur // 23,50
Thaise kippendijtjes in romige gele currysaus / shiitake, roerbakgroenten, basmati rijst, cassave // 17,50
Gebakken zeewoffilet / ravioli gevuld met gevogelte en truffel, roergebakken wilde spinazie, Parmezaan, bundelzwammetjes, beurre blanc  // 18,00
Black Angus burger (200 gr.) / augurk, tomaat, bacon, kaas // 12,50
Gebakken gamba’s / spaghetti, olijfolie, knoflook, rode peper // 17,50
Hele Canadese kreeft, +/- 500 gr. (los in schaal) gegratineerd met dragonboter / Parmezaan, duxelles van paddenstoeltjes // 32,50
Licht gerookte eendenborst / gekonfijte zuurkool, buikspek, aardappelmousseline, rode wijnsaus // 19,50
Hazepeper / rode kool, aardappelmousseline, stoofpeer // 16,50
Taartje van paddenstoelen / wilde spinazie, gepofte zoete aardappel, aardpeer, geroosterde hazelnoot, truffel, rode kroepoek // 15,50
Salade carpaccio / truffelmayonaise, pijnboompitten, croutons // 14,50
Salade van de zee; coquille, gamba, gerookte zalm, vis van de dag, Hollandse garnaaltjes, limoenmayonaise // 17,50
Salade “Bergen Binnen”; Lauwwarme kiprollade, gamba’s, spekjes, ei, croutons // 14,50
Salade geitenkaas / vijgencompote, gesuikerde noten, balsamicostroop // 14,50
Friet (uitsluitend als bijgerecht) // 3,00
Panna cotta van witte chocolade / gepocheerde peer, fruitcoulis // 6,50

Specials
Maandag “Lobster Monday” // 27,50
Woensdag Gebakken zeetong (500 gr.) / salade, friet // 28,50
Bestellen kan maandag t/m vrijdag  uitsluitend telefonisch 072-5815362 (bezorging in Bergen en Schoorl).


EETCAFE DE LAMORAAL
Week van 14 t/m 18 oktober (maandag gesloten)

BESTELLEN TUSSEN 13.00 uur & 17.00 uur
op 072-5894550 of 06-51745769
Dan BEZORGEN wij (in Bergen NH) tussen 17.30 uur & 19.00 uur.
Wij bezorgen uw gerechten in oven-magnetron bestendige bakken zodat u het alleen maar hoeft te verwarmen volgens instructies die wij meegeven.
Betaling via tikkie.
Wanneer u de maaltijd WARM wenst, kunt u deze bestellen tussen 13.00 uur & 17.00 uur en bij ons AFHALEN tussen 17.30 uur en 19.00 uur. Betaling per pin.

SOEPEN:
Huisgemaakte tomatensoep of erwtensoep € 5,50
HOOFDGERECHTEN:
*Spare ribs met gepofte aardappel, 2 sausjes & salade € 19,50
Eendenbout met zuurkool & salade € 21,50
*Kipsaté met brood en kruidenboter satésaus & salade € 16,50
Salade geitenkaas, met o.a. tomaat, walnoot, balsamicostroop € 13.50
(*of frites, kan alleen indien afhalen)
DAGSCHOTEL op=op € 13,50
WOE 14-10 KIPKERRIE, met rijst, cashewnoten, ananas & salade
DO 15-10 BAMI, met o.a. kippendijen, bamboescheuten & salade
VRIJ 16-10 POLDERKIP, met kerriesaus, roseval aardappeltjes & salade
ZAT 17-10 VARKENSOESTER, met knoflookjus, aardappelgratin & salade
ZON 18-10 LASAGNE (vega mogelijk) met bechamelsaus & salade

DESSERT:
Gebroken hazelnootmerenque met caramelsaus € 6,50

Wijntje erbij?
Rood: Cabernet sauvignon – Wit: Viognier – Rosé: Les asterides € 12,50 per fles, de witte wijn en de rosé zijn GEKOELD
Oude Prinsweg 7- 1861 CS Bergen NH
voor volgende weken check onze facebook, instagram of
website: www.delamoraalbergen.nl

Zin in een Indonesische rijsttafel?
Ook dat kan: Samabe heeft een bezorgdienst gestart voor Bergen.
Vooralsnog is dat in eerste instantie een rijsttafel met ijs als dessert en heerlijke, frisse wijn erbij. De rijsttafel wordt in kleine bakjes die je zelf dan op kan warmen aangeleverd (oven & magnetron).
DE RIJSTTAFEL BESTAAT UIT:
AYAM BASE BALI – RENDANG – DAGING SEMUR, AYAM IN SATÉSAUS – SAYUR LODEH – KRUPUK – NASI PUTIH – NASI KUNING – SPEKKOEK
Vandaag voor 15.00 uur besteld, is ‘s avonds tussen 17.00 en 18.00 uur bij je thuis afgeleverd. De kosten voor deze rijsttafel zijn € 19,50 p.p.
In het kader van ‘support your locals’ kan ik dus nu ook ijs van ‘Pinoccio’ en/of wijn van ‘De Gouden Ton’ voor je meenemen. Het ijs is een combinatie van mango en kokos: een beker voor 2 pers. voor € 5.00
De wijn is een Rueda “Esperanza” uit Spanje voor € 7.00
App of bel via op 06-24725552 en geef je bestelling door. Dan komen we het bij je langs brengen!


Merlet At Home – Regionale gerechten voor thuis

SOEP EN BROOD
· Brood met gezouten roomboter €3,50
· Knolselderij-truffelsoep € 6,00
· Courgettesoep met basilicum € 6,00

VOORGERECHTEN
· Gerookte eendenborst met couscous en abrikoos € 9,50
· Mousse van huisgerookte zalm € 9,50
· Buffelmozzarella met avocado en mangochutney € 8,00

HOOFDGERECHTEN
· Kalfswang met aardappelmousseline € 16,50
· Kabeljauwfilet met saus van kreeft € 16,50
· Koningsboleet met pasta riso € 14,50
· Caesar maaltijdsalade met eventueel extra kip en bacon € 11,00 + € 4,50

Side dishes
· Roseval aardappeltjes € 4,50
· Groene salade € 4,00

NAGERECHTEN
· Gepocheerde peer met tonkaboon en gemberkoek € 6,00
· Brownie met vijgencompote en pecannoot € 6,00
· Beker ijs (150 ml): € 3,50
· Vanille/limoen/duindoornbes/peer
· Selectie kaas van Fromagerie Kef met notenbrood € 10,00

KINDERMENU
· Mozzarella-tomaat spiesje € 5,50
· Serranoham met meloen € 5,50
· Lasagne € 7,50
· Pannenkoek Naturel € 5,50
· Pannenkoek Appel € 6,50
· Pannenkoek Spek € 7,50
· Kinderbeker met ijs € 4,50
Wij kunnen de gerechten bezorgen of u kunt deze ophalen bij Merlet aan Duinweg 15 in Schoorl. https://www.merlet.nl/take-away-nl
De gerechten zijn kant-en-klaar zodat u thuis niet in de keuken hoeft te staan. Sommige gerechten hoeven alleen nog even opgewarmd te worden in de oven of pannetje.


The Bourbon Room

U KUNT UW BESTELLING DOORGEVEN VIA 072-5813696
Vrijdag 16 oktober 3 gangen menu € 25,-
Steak Tartare a la “the Bourbon Room”
crème van eidooier/little gem/Amsterdams zuur/crumble van zwarte olijven
*
Zeebaars
Gebakken wilde zeebaarsfilet/fondant aardappel/bospeen/saus van kreeft
*
“Snicker”
caramel, pinda, chocolade, meringue

Zaterdag 17 oktober 3 gangen menu €  25,-
Oosterse salade met zalm
taugé/bosui/sesam/soyadressing/wasabi
*
Rundersteak
mousseline van aardappel, spitskool/mosterd/saus van eekhoorntjesbrood
*
“Peer”
stoofpeer/mousse van kaneel/koekje van bladerdeeg/gel van sinaasappel en specerijen

Suplementen!

kaas assortiment (.is.m. kaasboer Niek)  € 11,-

Oesters, frambozenvinaigrette € 3,00 pst
Fles wijn erbij?
Gekoeld; Fles huiswijn Wit  € 15,-
Gekoeld; Corette viognier, Frankrijk € 15,-


Strandpaviljoen Noord

Dagelijks bezorgen wij onderstaande gerechten aan huis.
U kunt uw bestelling tussen 12:00 en 17:00 alleen telefonisch doorgeven, deze worden tussen 17:00 en ±18:30 gratis thuisbezorgd.
Bezorging in Bergen en Bergen aan Zee.

Soepen
Indiase dahlsoep met kikkererwten, bosui en kokosroom 6
Bouillabaise met kabeljauw, kokkels, mosselen, rouille en foccacia 8

Salades
Buffelmozzarellasalade met zongedroogde tomaatjes, vijgen, kastanje en truffelolie 14
Eendenborstsalade met groene asperges, tomberries, peer, rode uien, geitenkaas en honing 14
Pokebowl met zalm, tonijn, sushirijst, wortel, rode kool, edamame bonen, bladspinazie, Japanse wakamé, kikkoman en wasabi 14

Hoofdgerechten
Filet de canard met pastinaakcrème, bospaddenstoelen, bimi, pommes violet en zoethoutjus  15
Zalmfilet met fregola, venkel, courgette, zeekraal en saffraansaus 15
Ravioli gevuld met geitenkaas en honing met bieten, Grana Padano kervelsaus 14
Spaanse zarzuela met mosselen, kokkels, kabeljauw, gamba’s en flat bread 14

Let op! Wij leveren de gerechten kant en klaar aan, ze dienen alleen nog opgewarmd te worden.

Kids
Spaghetti met pomodoriesaus, gehaktballetjes en Grana Padano 6

Zoet/Wijn
Filodeeg Appel-abrikozen taartje met rood fruit 5
Wit: Sauvignon Blanc Spanje 10

Cheesecake 5
Wit: Chardonnay Dom Peynac Frankrijk 15

Worteltaart 4,75
Rood: Cabernet Sauvignon /Shiraz 10

Chocolade brownie 4
Rood: Tempranillo Matsu El Picardo 15

Appeltaart 4,5

072-5814940


Sluis voor Thuis!
Huisgerookte zalm (getrancheerd per 100 gr) 4,50
extra: crostini’s/kappertjes & limoencrème 2,50
Pasta gamba 14,50
Overheerlijke pasta met een lichtpikante saus & gebakken gamba’s
Gegrilde entrecote of rundersukade 18,50
BBQ potato wedges/seizoensgroenten & portjus
Nacho’s uit de oven 12,50
cheddar/Jalapeño/gehakt & barbecuesaus
Grillburger 13,95
‘Old Alckmaer’ kaas/cajunmayonaise/potato wedges & koolsalade
Kippedijen saté van Ackermann
huisgemaakte atjar/seroendeng/emping & aardappelwedges 16,75
Tonijnsteak in sesamkorst 19,50
polenta/seizoensgroenten & beurre blanc

Wijnen Wit
Heritage 12,50
Maravilla Sauvignon Blanc 12,50
Maravilla Chardonnay 12,50
Verdejo 13,75
Wijnen Rood
Urmeneta Cabernet Sauvignon 12,50
Montepulciano 12,50
Passimento Veneto 13,75

Sluis voor Thuis bestelregels:
– Sluis voor Thuis is elke dag van de week verkrijgbaar tot 19:00 uur.
– Alle gerechten worden warm meegegeven. Wilt u het liever thuis warm maken?
Laat het weten! We pakken het koud voor u in en informeren u over de bereidingswijze.
– U kunt vanaf 9.00 uw bestelling doorgeven op nummer 072-5 111 555.


*Bij Chinees restaurant de Oude Prins kunt u zoals altijd zowel laten bezorgen als afhalen. T 072 581 2426.


*Pizzeria La Terrazza op de Breelaan brengt super pizza’s, pasta’s en salades aan huis! Afhalen is uiteraard ook mogelijk: 072-581 35 41.


*Pizzeria Montagne op de Breelaan brengt super pizza’s, pasta’s en salades aan huis! Telefoon: 072 888 1881.


*Shoarma zaak van Tarek is vanzelfsprekend ook open om af te halen en te bestellen. Adres: Jan Oldenburglaan 10. Telefoon: 072 589 8453.


Onder de Linde bij u thuis!

Voorgerechten
1. Vitello Tonato 2.0
Geroosterde tonijn / kalfsvlees / filets american / tonijnmayonaise 12,50
2. Knoflook gamba’s / Oosterse mie / saus zongedroogde tomaat 12,50
(Als hoofdgerecht 16,50)
3. Roulleau gerookte eendenborst / mousse van gevogelte / truffelcrème
4. Mabré eendenlever-Serranoham / tutti frutti / getoast brioche 12,50
5. Gerookte zalm / rivierkreeftjessalade / limoencreme 12,50
6. Oosterse pompoen kokossoep 0,5 ltr. 6,50
7. Gepofte bietsoorten / buffelmozzarella / walnoten / gel van biet
Voorgerechten worden geserveerd met huisgemaakt brood en boter

Hoofdgerechten
8. Gegrilde zeebaarsfilets / Savora mosterd beurre blanc 16,50
9. Diamanthaas / milde pepersaus 16,50
10. Truffelrisotto / gestoofde groenten / Parmezaanse kaas 12,50
11. Gegrilde kalfsfilets / kalfsjus tijm 16,50
12. Geroosterde parelhoen / jus van gevogelte 14,50
De hoofdgerechten worden warm geserveerd met aardappel garnituur en groenten uit de oven.

Dessert
13. Cheesecake / crème passie / gel frambozen 8,50
14. Diverse ijssoorten 6,50
15. Diverse kaassoorten met krokant notenbrood 8,50
Bestellen via: 072 581 2108.


RESTAURANT JULIE’S
Dagelijks zijn wij vanaf 10.00 uur geopend voor koffie to go en vanaf 12.00 uur voor de lunchbroodjes to go! Niet in de gelegenheid om te komen afhalen? In overleg kunnen wij het ook bezorgen!
Bestelt u via 072-581 30 65 of via [email protected] (24/7) en noem de gewenste afhaaltijd.

LUNCHBROODJES
Keuze uit wit of bruin boerenlandbrood
Broodje carpaccio met truffelmayonaise en Parmezaan 8,50
Broodje kroket van Grootmeester met mosterdmayonaise 7,50
Broodje gezond jonge kaas, ham, eitje 8,50
Broodje Runder pastrami met crème fraîche mosterdspread en pickled groentes 9

THUIS UITETEN MENU 27,50
3 of 4 gangen menu:
Flatbread met runder pastrami, crème fraiche, mosterdspread en pickled groentes
**
Julie’s soep + 3,95
**
Vis van de markt met bijpassend garnituur
**
Huisgemaakte shortcake

VOORGERECHTEN
Sashimi van licht geroosterde tonijn met wasabi ingelegde gember en
Kikkomandressing 12,50
Runder carpaccio met truffelmayonaise en Parmezaan 9,50
Dumpling met zeewiersalade en sojaboontje 7,50

JULIE’S MENU
Vis van de markt met bijpassend garnituur 18,50
Steak van de week met bijpassend garnituur 19,50
Truffelrisotto met groenten, Parmezaan, en pijnboompitjes (v) 13,50
Poké bowl met tonijn, zalm, stickysushirijst, wakamé en kikkomandressing 15,50
Carpaccio salade met truffelmayonaise, Parmezaan en brood met dip 14,50
Paddenstoelen ravioli met verse groenten en pesto-roomsaus (v) 14,50
Classic Burger van Iers Black Angus rund met bacon, cheddar en Juliessaus 13,50
Vega Burger met truffelmayonaise en zoetzure groenten (v) 13,50
Kipsaté met atjar salade, cassave kroepoek en pindasaus 13,50
Verse friet met mayonaise 3,25

Dessert
Duo van huisgemaakte shortcake & cheesecake 5,00

KIDS!
Patatje met kroket, kipnugget, of frikadel en een ijsbeker! p.p. 5,50

HIGH TEA / ONTBIJT
graag één dag van tevoren reserveren.
High Tea-to-go met scone, marmelade en clotted cream, zoete lekkernijen, luxe sandwiches, en leuke theesoorten 15,5
‘‘Ontbijt op bed’’ pakket: croissantje met jam en roomboter, yoghurtje met granola, luxe broodjes, verse jus en goedemorgen thee 12,5

Ook BARISTA KOFFIE to go!


En bij een fijne maaltijd hoort natuurlijk een goed glas wijn van Wijnkoperij De Gouden Ton Bergen. Wij komen naar jullie toe! Bel voor je bestelling 072-5812558 of mail naar [email protected]
De winkel is ook gewoon open!


Veilig wijn bestellen: Hoe gaat het in zijn werk?
Bekijk ons aanbod:
www.verbeekwijnimport.nl/wijnassortiment
Geef uw bestelling en het adres door via het contactformulier:
www.verbeekwijnimport.nl/contact
Wij mailen u de rekening.
Na betaling wordt de wijn bij u gratis geleverd in Bergen-Schoorl-Alkmaar (vanaf 12 flessen). We zetten het op de stoep, bellen aan en lopen weg.
Iedere bestelling van € 75 of meer krijgt een flesje Jaume Serra Cava cadeau!
Jojanneke Verbeek

advertentie

Meer 'Horeca':

U kunt nu alvast de restaurantgids Lekker500 2021 bestellen

23 oktober 2020

Dé restaurantgids van Nederland waar culi-liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken verschijnt eind oktober

De beste restaurateurs van Nederland krijgen in deze speciale editie een podium.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Bella Vida in Bella Vista

23 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Toen mijn broer Jaap in de Horse Pub ging werken, leerde ik Cor Dekker beter kennen. Als jong jochie was hij praktisch mijn buurjongen geweest, maar...

Geniet thuis van uw favoriete Bergense (20+) restaurants

24 oktober 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Rondje horeca…41

23 oktober 2020

Deze week een interview met Richold Bakker van Indonesian kitchen Samabe

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Richold Bakker van Indonesian kitchen Samabe voor de camera.

Geniet thuis van uw favoriete Bergense restaurants

19 oktober 2020

Overzicht eten afhalen & bezorgen in Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl

Support your locals.

Burgemeester Peter Rehwinkel richt zich tot alle horecaondernemers van de gemeente Bergen

16 oktober 2020

Filmpje

Een hart onder de riem...

Cuno’s Exclusive Wine list

16 oktober 2020

Gekke tijden vragen om creatieve acties...

Al jaren stuurt wijnjournalist Cuno van 't Hoff binnen een heel selecte groep vrienden en relaties een lijst rond met extreem exclusieve wijnen.

Rondje horeca…40

16 oktober 2020

Deze week een interview met Ingrid van Leeuwen van eetcafé de Lamoraal

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Ingrid van Leeuwen van Eetcafé de Lamoraal.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Bars… Cars en een brilletje (2)

16 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Vorige week had ik al verteld dat ik weinig met auto’s had. Natuurlijk zag ik mooi gevormde auto’s, maar die waren financieel allemaal ver...

Sluiting horeca ‘doodsteek voor veel ondernemers’

16 oktober 2020

De KHN zegt niet betrokken te zijn geweest bij de besluitvorming

Volgens Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), betekent een volledige sluiting van de horeca voor veel ondernemers de doodsteek.

Michelin stelt gidspresentatie uit tot maart 2021

16 oktober 2020

‘Grote uitdagingen horeca’

Michelin stelt de presentatie van de nieuwe en vervallen Michelinsterren voor 2021 uit tot volgend jaar maart.

Bergen en Bergen aan Zee op de Duitse zender ZDF

9 oktober 2020

Yvon Brands van Neptunus, "Nou ja... die komen nu dus niet meer"

Ook Fabels Eten & drinken in Bergen positief in het nieuws door zijn strenge maar keurige RIVM-regels.

Met nog een lange herfst en winter voor de boeg…

9 oktober 2020

Doe mee aan de The Tasting Games

Zet nog geen kruis door die avond met vrienden, de kookclub of familie. The Tasting Games combineert een online game met écht proeven

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cars, Bars en… Politie

9 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Als barkeeper, ontkwam je er bijna niet aan dat je met drank op reed. Oké, de tijden waren anders en gelukkig had ik weinig met auto’s.

Rondje horeca…39

9 oktober 2020

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “De horeca is onderdeel van de oplossing, geen oorzaak van het probleem.”

KHN heeft afgelopen weekend met afgrijzen gekeken naar de beelden van lange wachtrijen voor supermarkten in diverse steden en dorpen.

Restaurant Zandhoeve: culinaire creaties in een intieme sfeer

2 oktober 2020

Executive chef Roel Oostrum en zijn team verzorgen vanuit zijn zelf ontworpen hypermoderne open keuken het sterwaardige ontbijt, de lunch of het diner.

“Sinds de opening hebben wij de dinerkaart uitgebreid, u kunt kiezen tussen 2, 3 ,4 of 5 gangen en uiteraard serveren wij ook verrassende gerechten voor vegetariërs”...

Rondje horeca…38

2 oktober 2020

Deze week een interview met Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Natasja en Sander van restaurant Bergen Binnen.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Cadeautje!

2 oktober 2020

Door: Pieter van Dijk

Een paar weken geleden vroeg onze Harry mij, ‘Heb je nog verhalen over Piet Vermeulen?’ Ja die heb ik wel, maar ergens is er iets wat me tegenhoudt?

Rondje horeca…37

25 september 2020

Deze week een interview met broer en zus Rommy en Mick Majewski van Restaurant Fisher's

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie broer en zus Rommy en Mick...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ik deel een Taverne uitje met u

25 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Een van onze nieuwe collega’s in Taverne werd Huub Luttikhuizen. Huub was een soort oermens, sterk als een os en een echte rouwdouwer.

Waarom de jacht belangrijk is voor smakelijk wild…

25 september 2020

Tijd voor wat meer inzicht door een gesprek met Frans Spruit

Het wildseizoen staat voor de deur en dat betekent – onder andere – haas, wild zwijn, hert en ree.

Zin om thuis uit eten te gaan?

25 september 2020

Remco Sterk kookt voor u

De herfst gaat beginnen, het word kouder. Geen zin om te koken? Ik kook graag voor u, vanaf oktober ook weer op zondag#thuisbezorgd#coronaproof#herfst#wordkouder @ Bergen, Noord-Holland, Netherlands

Jaarlijks bockbier van Bavaria: Special Edition Herfstbok

18 september 2020

Bockbier: ongeëvenaarde najaarsklassieker

Bavaria introduceert een nieuw concept: de Special Edition Herfstbok. Vanaf deze herfst lanceert de Brabantse brouwer...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden…de Taverne

18 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Al sinds mijn 15de jaar kom ik in Taverne. Als jonge nieuwkomer, begon je tussen de middag aan de tafeltjes bij de deur.

Rondje horeca… 36

18 september 2020

Culinaire hoogstandjes bij LadyPapa

Afgelopen maandag was ik te gast bij LadyPapa. Michiel van der Eerde van restaurant C uit Amsterdam, kwam zag en overwon.

Rondje horeca…35

11 september 2020

Deze week een interview met Eelke ten Broeke van restaurant Cunst met spectaculair nieuws

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Eelke ten Broeke van restaurant Cunst in de Kleine Dorpsstraat.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Calidus Vita Dura(est)

11 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Ja wat betekent dat nu weer? Stamgasten of opmerkzame klanten weten dat deze spreuk jarenlang in de Horsepub op het bord heeft gestaan...

Jonathan Zandbergen benoemd tot 150e meesterkok door SVH

11 september 2020

Ter viering... een spectaculaire lunch en diner op zondag 27 september

Na een intensieve dag en het serveren van zijn meesterlijk menu is hij geslaagd voor de Meesterproef en mag hij zich SVH Meesterkok noemen.

Masterchef Michiel van der Eerde van Restaurant C komt naar Bergen

4 september 2020

Waar en wanneer: bij LadyPapa op maandag 14 september

5-gangen diner incl. bijpassende wijn en een overheerlijke welkomstcocktail vooraf & koffie toe...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Vieze Pietje.

4 september 2020

Door: Pieter van Dijk

Als je elke week anekdotes over anderen schrijft, moet je zo af en toe ook domme of slechte dingen over jezelf durven schrijven.

Rondje horeca…34

4 september 2020

Deze week een interview met Marc van de Pas van Hotel Meijer in Bergen aan Zee

In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Marc van de Pas van Hotel Meijer voor de camera.

Cijfers CBS: Ongekende omzetdaling horeca

4 september 2020

Support Your Locals

De horeca is een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren van Nederland. De omzet in de horeca nam in het tweede kwartaal van 2020 met iets meer...

Rondje horeca…32

28 augustus 2020

Even geen interviews met horecaondernemers, maar... wel een geinige anekdote

Het camerateam van FlessenpostTV is met vakantie, dus u moet nog even geduld hebben t/m vrijdag 5 september...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Jopie Troost

28 augustus 2020

Door: Pieter van Dijk

Deze keer wil ik het over Jopie hebben, niet omdat ze van ons heen is gegaan (Je haalt het niet in je hoofd hoor schat!) Maar...

Terug