Deel

advertentie

De Chinese keuken is een van de ‘rijkste’ ter wereld

Alles is bijna even lekker, maar dit is een echte topper

De Chinese keuken is een van de ‘rijkste’ ter wereld

Pannenkoekjes met pekingeend en hoisinsaus. Ons mag je ervoor uit bed halen, want het is een van onze favoriete gerechten. Makkelijk om te maken en een feestelijk voorgerecht of hapje.

Wat je nodig hebt voor 4 personen als voorgerecht of hapje

2 tamme eendenborstfilets
2 tl sojasaus
2 tl shaoxing rijstwijn (verkrijgbaar bij de toko)
1 tl zonnebloemolie
½ tl gemberpoeder
zwarte peper
1 pakje dunne Chinese pannenkoekjes (verkrijgbaar in de vriezer bij de toko)
1/3 komkommer
1/4 Chinese kool
3 lente-ui
ghee of boter
1 flesje hoisinsaus
ook nodig: klein stoommandje voor de pannenkoekjes

Bereidingstijd: marineren 1 uur + bereiding 40 minuten

1. Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op je werkvlak. Snijd vervolgens met een scherp mes de vetlaag ruitvormig in tot op het vlees. Maak een marinade van de sojasaus, shaoxing wijn, zonnebloemolie, gemberpoeder en een snufje zwarte peper. Smeer hier de filets helemaal mee in en leg afgedekt op een bord. Laat 1 uur marineren terwijl het vlees ook op kamertemperatuur komt.
2. Haal de pannenkoekjes uit de vriezer en laat deze ontdooien op het aanrecht. Snijd de komkommer, Chinese kool en lente-ui in flinterdunne reepjes. Dit wordt straks de vulling van de pannenkoekjes.
3. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze zeer heet worden. Zonder vet, want dat heb je niet nodig bij eendenborst, door de hitte zal de vetlaag smelten en daarin bak je de eendenborst. Leg de filets op de vetkant in de pan en blijf er 5 minuten vanaf. De vetlaag gaat langzaam smelten en deze kant begint bruin te worden. Beweeg de filets heen en weer en bak nog circa 5 minuten. Als de onderkant mooi goudbruin is, keer je de filets om, zet je het vuur iets lager en voeg je een eetlepel ghee of een klontje boter toe. Voor deze zijde heb je nog ongeveer 5 minuten nodig. Schep met een lepel af en toe wat braadvet over de filets heen. Haal de filets daarna uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
4. Zet in de tussentijd een pan met een laagje water op waar straks het stoommandje in past. Stoom de pannenkoekjes daarna 10 minuten.
5. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken met een scherp mes en zet op tafel samen met het stoommandje met de pannenkoekjes, een bord met de reepjes komkommer, Chinese kool en lente-ui en een bakje hoisinsaus.

Leg een pannenkoekje op je bord en smeer er een dun laagje hoisinsaus op. Leg daar naar eigen inzicht reepjes komkommer, Chinese kool, lente-ui en plakjes eendenborst op. Rol je pannenkoekje op en geniet!

advertentie

Meer 'Food & Wine':

Cuno’s wijnen…

15 januari 2021

Toffe druif

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost.

Een Franse klassieker… heerlijk stevige kost voor in de winter

15 januari 2021

Boeuf bourguignon

Het is smullen met deze Franse stoofschotel! De naam betekent ‘rund op zijn Bourgondisch’ en het is dan ook een typisch gerecht voor de Franse Bourgogne-streek.

Vadouvan kruiden en een visje…

8 januari 2021

Super lekker en zo klaar

Dit vispakketje is makkelijk, gezond en snel klaar.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

8 januari 2021

Champagne en klimaat

We hebben inmiddels al een week mogen proeven van het nieuwe jaar. Nog even op de valreep wens ik iedereen het allerbeste voor...

Cuno’s wijnen…

1 januari 2021

Knallend 2020 verlaten

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad.

Makkelijk zelf te maken en echt heel erg lekker

1 januari 2021

Langzaam gebraden kip met knoflook en citroen

Leg de stukken kip in een braadslee en doe de knoflook, stukjes citroen en tijm erbij. Trek daarvoor de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee. Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.

Dit jaar kun je tijdens de feestdagen in Bergen terecht voor betaalbare én de betere wijnen bij …

18 december 2020

De Gouden Ton - de Cavastore.nl - Cuno's Wijnen - Verbeek

De feestdagen komen er weer aan. En kerst is bij uitstek de tijd van lekker eten en drinken. Maar hoe zorg je nu voor de juiste wijn met kerst?

Opnieuw worden de restaurants in Bergen zwaar getroffen…

18 december 2020

Support your locals en bestel bij Bergense - Egmondse en Schoolse restaurants uw kerstmenu

De lokale restaurateurs en chefs laten zich niet uit het veld slaan. Maar liefst meer dan 40 restaurants in Bergen-Egmond-Schoorl bieden...

Cuno’s wijnen

11 december 2020

Niet lullen maar zuipen...

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad.

Je wilt deze kerst fijn thuis uit eten…

11 december 2020

Kijk hier voor meer dan 40 lokale restaurants en maak je keuze!

Flessenpost uit Bergen presenteert in samenwerking met onze mediapartner VANIMEDIA dé kerstspecial van 2020: Kerst take-away & bezorging van dé horeca in Bergen, Egmond en Schoorl.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

4 december 2020

Santorini

We hadden ontzettend leuke plannen gemaakt om in oktober dit jaar naar Santorini af te reizen. Helaas moesten we er van af zien vanwege...

Het Noordzeebanket (filmpje)

4 december 2020

Wie jarig is, trakteert! Ter ere van het 40-jarig bestaan van Stichting De Noordzee is het Noordzeebanket gegoten

Een zoete traktatie, maar met een zout randje… De (on)smakelijke kanten van de zee.

Cuno’s wijnen

20 november 2020

Grootse Barolo’s en Bordeaux' rechtstreeks uit privékelders

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van De Wijnalmanak en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Voor het eerst wilde truffels gevonden in Nederland

20 november 2020

Ze kon dit jaar voor het eerst in 6,5 jaar tijd haar truffels oogsten

Er zijn voor het eerst wilde truffels in Nederland gevonden, en ook nog eens op tenminste tien verschillende plekken.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

13 november 2020

I Love Pinot, Napa Valley, 2019

Vorig jaar augustus bezochten we voor de tweede keer Napa Valley in Californië. De eerste keer waren het vooral mousserende wijnen die ik wilde proeven.

Nu de foodie’s ook thuis moeten zitten…

13 november 2020

Een overzicht van culinaire Netflix tips

Thuisblijven is geen straf met alle culinaire Netflix tips van Culy op een rijtje! De streamingdienst zit namelijk boordevol heerlijke series, realityshows en docu’s over koken, eten of...

Cuno’s wijnen

6 november 2020

Schimmel op je druif

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van De Wijnalmanak en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Wat dacht je van… gevulde parelhoen

6 november 2020

De parelhoen (ook wel poelepetaat of stipkip genoemd) heeft zijn naam te danken aan de witte parels (witte stippen) op zijn donkere verenkleed

De meest voorkomende parelhoender in Nederland is de Helmparelhoen. Zoals de naam al verklapt, draagt deze parelhoen een ‘helmpje’, dat...

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

30 oktober 2020

Hongaarse dessertwijn

Vaak hoor je dat de beste dessertwijn van de wereld uit Sauternes (Bordeaux) komt. Maar nu werd me verteld dat Tokaji Aszú uit Hongarije ook behoort tot de beste van de wereld.

Elzasser zuurkool met wijn en casselerrib

30 oktober 2020

De echte traditionele Elzasser zuurkoolschotel is een slow-food gerecht bij uitstek

Niet even iets dat je snel op tafel zet. Het gerecht stooft maar liefst zes uur, maar is het wachten waard.

Cuno’s wijnen

23 oktober 2020

Geurdozen en wijngeblaat

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van De Wijnalmanak en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Wintertijd, dus hoogste tijd voor…

23 oktober 2020

Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een rookworst

Een echte Hollandse klassieker, maar hoe maak je de lekkerste?

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

16 oktober 2020

Blind proeven

Twee weken geleden heb ik het examen Advanced International – WSET 3 afgelegd, de Wine & Spirit Education Trust level 3.

Cuno’s wijnen

9 oktober 2020

Biodynamisch: Bullshit of down to earth?

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van De Wijnalmanak en zijn wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Rundvlees stoofpotje

9 oktober 2020

Een heerlijk geurend klassiekertje voor deze tijd van het jaar

Recept: runderstoofschotel

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

2 oktober 2020

Vintage Port

In 2008 kocht ik een Vintage Port uit 1998 voor ons 10-jarige huwelijksjubileum, ook wel tinnen bruiloft genoemd.

Herfst: Hoogste tijd voor een lekkere romige pompoensoep

2 oktober 2020

Serveer er lekker een stokbroodje met wat smeersels bij

Deze soep met geroosterde pompoen geeft toch net weer een iets andere smaak. De geroosterde pompoensoep staat met een kleine...

Cuno’s wijnen

25 september 2020

Alcoholbeukers: knock-out in de eerste ronde

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van De Wijnalmanak en wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad.

Weet je nog, vroeger bij oma…

25 september 2020

De echte groentesoep met gehaktballetjes zoals je oma die vroeger maakte

Het geheim van deze soep zit hem natuurlijk in de krachtige vleesbouillon die je zelf maakt. En dat is helemaal niet moeilijk.

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

18 september 2020

'Cornishe' wijn en eeuwenoude tradities…

Een goede vriendin van mij woont in Cornwall, gelegen in het uiterste zuidwesten van Engeland. Een aantal jaren geleden zijn we met haar 'May Day' gaan vieren in Padstow...

Mosselen, maar dan net even anders…

18 september 2020

Mejillones à la Catalana (mosselen op zijn Catalaans)

Wist je dat je mosselen heel gemakkelijk op verschillende manieren kan bereiden? Ik heb er nu een Spaans tintje aan gegeven.

Cuno’s Wijnen

11 september 2020

Wijn en gootsteenputjes

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van De Wijnalmanak en van wijncolumns in onder andere het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost.

Velen van ons zijn dit jaar niet naar het buitenland op vakantie geweest

11 september 2020

Voor de Griekenlandgangers, een recept vol warme vakantieherinneringen

Een klif, boven een idyllische baai met azuurblauw water, met de rust van de hoogte maar de levendigheid die je alleen in zuidelijke landen terugvindt. En dan...

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud!

4 september 2020

Central Coast Californië

Tijdens onze rondreis in de Verenigde Staten, augustus 2014, kwamen we uiteindelijk in Californië terecht. Ik moet zeggen dat...

Inschrijven Flessenpost uit Bergen
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Bergen. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug