De Bergense kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op zijn geliefde eiland Kos overleden

Hij zal door velen, binnen en buiten Bergen worden gemist

De Bergense kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op zijn geliefde eiland Kos overleden

Jos studeerde in zijn jonge jaren af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en startte al op jonge leeftijd zijn carrière als goud- en edelsmid aan de Mient in Alkmaar en werd in korte tijd nationaal bekend om zijn prachtige en vaak bijzondere werken. Hij won vanaf eind jaren tachtig bijna jaarlijks awards tijdens de Nationale Diamant Concoursen. Van eerste prijzen tot aan nominaties. Later opende hij aan de Bergerweg in de voormalige nachtclub de Berger Meermin een spectaculaire galerie met als aandachtspunt enorme stalen vlinders in de tuin.

Later betrok hij een atelier bij galerie Rogier Jonk op het Plein in Bergen. Pakweg een jaar geleden vertrok hij weer naar zijn geliefde Griekse eiland Kos. Daar overleed hij afgelopen week aan een hartstilstand tijdens zijn werk. Zijn dochter Lyone vertelde de Flessenpost dat hij aangetroffen werd met een klein klompje goud in zijn hand. Hij is dus met recht als edelsmid in het harnas gestorven op 68-jarige leeftijd. Namens de redactie wensen we zijn kinderen en dierbaren heel veel sterkte.

Jos laat drie kinderen na. Nick, Jessica en Lyone Peperkamp. Op verzoek van de familie melden wij dat de uitvaart in besloten kring zal plaatsvinden.

Hij zal door velen, binnen en buiten Bergen worden gemist. Een sieraad is heengegaan. RIP Jos

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

De Bergense kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op zijn geliefde eiland Kos overleden De Bergense kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op zijn geliefde eiland Kos overleden De Bergense kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp op zijn geliefde eiland Kos overleden