De Bergense Barbara Verbeek is dol op Fruits de Mer én de wijnen die je erbij kan drinken
Schaal- en schelpdierenboek
Gepubliceerd: 25 februari 2022
Mijn culinaire hart maakte weer een sprongetje toen de directrice van Adri & Zoon, Inge Bruijnooge, mij vroeg haar te helpen met de wijnsuggesties voor haar nieuwe schaal- en schelpdierenboek. Dit boek vertelt alles over de geschiedenis van schaal- & schelpdieren, herkomst, bereidingswijze en hoe je de zeevruchten eet. Het boek heeft ondertussen de dikte van een encyclopedie.
Plateau Fruits de Mer vindt zijn oorsprong in het Franse Normandië en Bretagne; De bakermat van de zeevruchten.
Toen rond 1864 de Franse spoorwegen verse levensmiddelen gingen vervoeren, werd de Fruits de Mer ineens hip en trendy in Parijs, naast champagne natuurlijk.
Deze vruchten uit de zee waren niet alleen heel erg lekker maar bevatten weinig calorieën en zijn ook nog eens heel erg gezond. Hiep hiep hoeraaaa!! De roaring twenties waren compleet!
Wil je ook Fruits de Mer op de kaart zetten? Wat heb je dan nodig:
RVS-schalen (met stellage) met geschaafd ijs, een kreeftentang, een krabkraker en een oestervork, een lang kreeftenvorkje en spelden voor o.a. de alikruiken.
Voldoende verse citroen, zelfgemaakte mayonaise en sjalotjes/ rode wijnazijn.
Lees hier verder.
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.