De Bergense Annejet van der Zijl presenteert haar nieuwe roman ‘Fortuna’s kinderen’

Waar en wanneer: Eerste Bergensche Boekhandel, dinsdag 19 oktober vanaf 15.00 uur

De Bergense Annejet van der Zijl presenteert haar nieuwe roman ‘Fortuna’s kinderen’

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Het boek: zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?
Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?
Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

Op dinsdag 19 oktober vanaf 15 uur signeert Annejet van der Zijl haar nieuwe roman Fortuna’s kinderen in haar eigen woonplaats Bergen.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

De Bergense Annejet van der Zijl presenteert haar nieuwe roman ‘Fortuna’s kinderen’ De Bergense Annejet van der Zijl presenteert haar nieuwe roman ‘Fortuna’s kinderen’