Deel

advertentie

De belangrijkste vrouw in het leven van Jezus, Maria Magdalena… Wie was zij?

Jaap Rameijer zal vol passie over haar spreken!

De belangrijkste vrouw in het leven van Jezus, Maria Magdalena… Wie was zij?

Deze Hartcirkel kerstbijeenkomst zal in het teken van Maria Magdalena staan. Met kerst ligt de nadruk natuurlijk altijd op de geboorte van Jezus. Echter, op 28 december net na kerst willen wij graag de belangrijkste vrouw in Jezus zijn leven belichten, te weten: Maria Magdalena.

Jaap Rameijer zal vol passie over haar spreken!

Want volgens hem is Maria Magdalena de belangrijkste vrouw van het westelijk halfrond. Maar wie was zij ECHT? Welke rol speelde zij in het leven van Jezus? Wat was haar relatie tot hem? Wat is er gebeurd tijdens en na de kruisiging? Hebben Jezus en Maria Magdalena kinderen gekregen? Is zij – zoals beweerd wordt – naar Frankrijk gevlucht en heeft zij daar het gnostische christendom gepredikt? Is zij later naar Glastonbury, Wales en Schotland gegaan en waarom? Waar is zij begraven? Wat was haar relatie met de Katharen en de Tempeliers in Zuid-Frankrijk? Wat is haar relatie tot de Heilige Graal?
En, is zij een reïncarnatie van de moedergodin en bezit zij dezelfde kracht als de oude godinnen en de Zwarte Madonna’s?

Jaap zegt over Maria Magdalena: “Zij is een echte ‘pur sang’ vrouw, een ‘Gerealiseerde oftewel Verlichte vrouw’. Met haar wijsheid, haar liefde, haar compassie en haar lijden. Een vrouw waarmee andere vrouwen zich kunnen identificeren, heel anders dan de sacrosancte Maagd Maria. Zij is de meest geportretteerde vrouw ter wereld, een vrouw met vele gezichten. Verliefd, bedroefd, stralend, treurend, sexy, vol passie, krachtig. Nu is zij de verpersoonlijking van het heilige vrouwelijke. En zij is misschien de enige persoon die het christendom nog van de ondergang kan redden.”

Hij heeft een boek over haar geschreven met als titel: “Maria Magdalena in Frankrijk”, een boek met honderden prachtige foto’s. En ook een klein spiritueel boekje getiteld: “Jamie en Maria Magdalena”.

Meer informatie over hem kun je vinden op deze website: www.jaap-adventures.com

Als jongetje van zeven jaar werd ik door mijn ouders naar de zondagsschool gestuurd. Om wat te leren over het ontstaan en de cultuur van het christendom. Het was een ramp. Wat de dominee vertelde over de kerk, de bijbel en helemaal over Maria Magdalena, een boetevaardige zondares, klopte naar mijn gevoel voor geen meter. En de antwoorden op mijn vragen, waar we vandaan kwamen, waar we heen gingen als we dood gingen, etc. werden botweg afgekapt. Je hebt het maar te geloven, zei de dominee. Nou mooi niet.

Toen al voelde ik een enorme liefde voor Maria Magdalena. Die liefde ontvlamde opnieuw toen ik het boek “Het Heilige Bloed en de Heilige Graal” las. Daar werd een heel andere ontstaansgeschiedenis van de bijbel geschetst en daar werd een heel andere Maria Magdalena opgevoerd. Toen klikte er wat.
In 1995 ging ik met mijn vrouw op vakantie naar Frankrijk en Spanje. Eerst naar Lourdes en daarna naar Rennes-le-Chateau (RLC). Daar bezocht ik het kerkje gewijd aan Maria Magdalena in 1995. En toen gebeurde er wat.
Het liet me niet meer los, de kerk, de plek, de verhalen en mysteries, het ging in mijn bloed zitten. Ik moest telkens opnieuw naar RLC, soms wel vier keer per jaar en kwam iedere keer weer helemaal opgeladen terug. Toen volgde een reading bij Lauri Franssen in Nijmegen. Waar Maria Magdalena, door haar als medium, tot mij sprak.Een sessie om nooit te vergeten. “Mijn zoon, mijn zoon, wat ben ik blij je weer te zien”. En ze vertelde mij dat wij elkaar 2000 jaar geleden in Rennes-le-Chateau ontmoet hadden en dat ik jarenlang haar gids en begeleider ben geweest.

En nu, na tweeduizend jaar, zijn de voorspellingen die toen gedaan zijn, weer helemaal uitgekomen. Hoe bijzonder. Mijn hernieuwde ‘kennismaking’ met haar heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we het Domaine Les Labadous in RLC gekocht hebben. Dat moest zo zijn. Synchroniciteit in optima forma. Wij zijn er in 1999 ingetrokken en hebben het jaren als Chambres d’Hôtes gerund en hebben het in 2016 verkocht. Jarenlang was het een spiritueel centrum waar groepen uit de hele wereld naar toe kwamen. Ik heb honderden groepen rondgeleid. Ik heb de streek goed leren kennen en heb heel veel onderzoek verricht naar Maria Magdalena. Boeken gelezen, alle heilige plaatsen in Frankrijk bezocht, veel met mensen gesproken en prachtige inzichten opgedaan.
En mijn liefde voor deze bijzondere vrouw is alleen maar gegroeid. Zij is heel belangrijk voor mij en voor de wereld. Een bijzondere vrouw die wel eens de redding van de mensheid zou kunnen zijn!

Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden en zal begeleid worden door de prachtige Engelen klanken van harpiste en pianiste Fraukje Ramona Weishaupt.

Wanneer?
Op zaterdagmiddag 28 december 2019
Tijdstip: 14:30 uur tot 17 uur (zaal open om 14:00 uur)
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Heerlijke lichte zaal en volop gratis parkeerplekken, rechts en links van het gebouw!
Vergoeding: 15 euro.

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. ING: NL44 INGB 0796 8731 43, H.J. Borst, onder vermelding van: Jaap Rameijer.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Welkom in onze gemeente, maar… geef elkaar de ruimte

10 juli 2020

Bezoekers en inwoners worden verwelkomd, én worden gestimuleerd afstand te bewaren

In de maanden juli en augustus komen veel toeristen naar de kernen van Bergen, Egmond en Schoorl.

Vibe of the Earth Festival

10 juli 2020

Waar en wanneer: Ecodorp, Groeneweg 14 Bergen op 19 & 20 september

Dompel je onder in duurzaamheid in muziek, dans en theatervoorstellingen, relax in het Pling Plong Wellnesscentre met heerlijke sauna's...

KinderMuziekFestival dit jaar niet in Bergen, maar wel in Amsterdam

10 juli 2020

Zet maar in je agenda: 12 en 13 september

Goed nieuws: we hebben nieuwe manieren bedacht om het KinderMuziekFestival in Tolhuistuin Amsterdam op 12 en 13 september tóch door te laten gaan!

Het Kamermuziek Festival Schoorl gaat in aangepaste vorm door

10 juli 2020

Wanneer: zaterdag 25 en zondag 26 juli

24 bezoekers per concert, 1,5 meter afstand, Beethoven en Schubert: een unieke lustrumeditie van het Kamermuziek Festival Schoorl.

Nieuw: Galerie Huize Glory, Bergen aan Zee

10 juli 2020

Sinds half juni heeft Bergen aan Zee er een nieuwe expositieruimte bij

In het restaurant en de wandelgangen van Huize Glory heeft Jet Kat, ervaren in de galeriewereld in Amsterdam, de kunstexpositie ter hand genomen.

Zomerconcerten in Vredeskerkje Bergen aan Zee weer van start

10 juli 2020

De concerten zijn op 16, 23 en 30 juli en op 6, 13, 20 en 27 augustus

Het Vredeskerkje en Kunstgetij zorgen ervoor dat er toch muziek klinkt deze zomer, ook al is het anders dan andere jaren...

Zomervakantie-activiteiten voor jongeren (13-20 jr)

10 juli 2020

Jongeren van 13 t/m 20 jaar kunnen komen experimenteren met onze kunsten op woensdagmiddag 15 juli van 14:00 uur tot 17:00 uur

Bij Artiance in Alkmaar kan iedereen lessen volgen op het gebied van muziek, theater, musical, beeldende kunst, dans en nieuwe media.

Vanaf deze week weer activiteiten in Buitencentrum Schoorlse Duinen

10 juli 2020

Ook het buitencentrum is weer dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur

Met een Schoorlse Duinengids de duinen van Schoorl ontdekken kan weer vanaf 1 juli. Om de 1,5 meter afstand te garanderen is het aantal deelnemers per excursie aangepast.

Op zoek naar de zandhagedis

10 juli 2020

Waar en wanner: vanaf de Schaapskooi op zondag 12 juli

Op deze zondag gaat IVN-gids Jos Bos eindelijk weer een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen.

Een nieuwe start bij Galerie De Kapberg

10 juli 2020

De tentoonstelling is te zien tot en met 16 augustus op vrijdag-,zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur

Gelukkig kunnen we weer iedereen binnen in de galerie blij maken met mooie kunst. Het werk van vier kunstenaars met heel verschillend werk laten dat zien.

Geniet van de zomerse rijkdom

10 juli 2020

Tuinen struinen in Noord-Holland noord

‘De Groene Route´ opent voor ’t 6e jaar de mooiste privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland noord, die gezamenlijk meerdere weekends en 1 avond open zijn.

’t Parkje viert vier jaar met vier fijne donderdagen, viert u met ons mee?

2 juli 2020

van 9 t/m 30 juli speciale arangementen

Voor Bistronomie ’t Parkje is deze zomer extra bijzonder, we vieren namelijk deze maand onze vierde verjaardag.

Wat een ‘Heerlijkheid’….

19 juni 2020

Bent u al op het Ruïneterras geweest?

De tuin van de Ruïnekerk wordt tijdelijk als buitenterras gebruikt voor de horecabedrijven rondom de Ruïnekerk.

Flessenpost KUNST-special op komst. Support Your Locals

6 juli 2020

De Flessenpost uit Bergen biedt tegen gereduceerd tarief de mogelijkheid om door middel van persberichten en foto’s deel te nemen in de KUNST-special

Hoe gaat de afgeslankte K10Daagse er uit zien? De editie is van 9 tot en met 18 oktober.

2 juli eerste online informatieavond Herenboeren Duinstreek (filmpje)

19 juni 2020

Een groep van acht enthousiaste kartrekkers wil onderzoeken of het haalbaar is om in de buurt van Bergen te komen tot een Herenboerderij

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren.

Vergeet je vader niet… want de liefste en stoerste

19 juni 2020

Wanneer: Vaderdag zondag 21 juni. Support Your Locals

Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader, William Jackson Smart...

Geniet van de zomerse rijkdom

19 juni 2020

Tuinen struinen in Noord-Holland noord

‘De Groene Route´ opent voor ’t 6e jaar de mooiste privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland noord, die gezamenlijk meerdere...

Ouder-Kind ZomerFun op verschillende sportaccommodaties in gemeente Bergen

19 juni 2020

Inschrijven is mogelijk via www.sportenbewegeninbergen.nl

Tijdens de zomervakantie organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen in samenwerking met sportaanbieders Ouder-Kind ZomerFun.

Webinar voor geïnteresseerden over pleegzorg op maandag 22 juni

19 juni 2020

Campagne ‘Openjewereld.nu’

Op maandag 22 juni organiseren pleegzorgaanbieders Parlan, Kenter Jeugdhulp en William Schrikker Gezinsvormen (WSGV)  in samenwerking

Twee wekelijks Cultureel Bergen in de Flessenpost (Filmpje interview Youp)

3 juli 2020

Deze week aflevering 5 met o.a. een interview met Youp van ‘t Hek

Twee wekelijks Cultureel Bergen in de Flessenpost. Vrijdag om 12.00. Uitzending: RTV80, vrijdagavond, 20.00 uur...

Concerten huis Simeon Ten Holt op 19, 20 en 21 juni

19 juni 2020

In Simeon’s Huis - een voorzichtig begin

In het Bergense huisje en op de vleugel van Simeon ten Holt geeft pianist Marnix van de Poll op 19, 20 en 21 juni vier keer per dag een concert.

Lekker naar het strand dit weekend? Pas dan op…

12 juni 2020

Temperatuur richting de 30 graden, kans op verbranding

Door een hoge zonkracht de komende dagen is het oppassen geblazen om niet te verbranden. „Ook met een half uurtje zon kan...

Aangepaste herdenking Kamp Schoorl (filmpje)

12 juni 2020

Voor meer dan 1000 van hen betekende het verlaten van het kamp een begin van de tocht naar de dood

Elk jaar op 11 juni wordt Kamp Schoorl herdacht. Dit jaar voor de 29e keer. Alleen was er dit jaar door corona geen grote herdenking bij het monument aan de Oorsprongweg...

Expositie: Eva Navarro (ES) : ‘Love to Live’ bij Galerie The Obsession of Art (filmpje)

12 juni 2020

Wanneer: t/m 28 juni a.s.

Eva Navarro, hoop, vertrouwen en verbinding. Eva schildert de aantrekkelijkheid van het leven. De emoties op de weg in de tijd die voorbij schiet.

Heerlijk napinksteren met Esytime XXS

12 juni 2020

Waar en wanneer: Ruïnekerk op zondag 14 juni 10.00 uur

Leo Maubach, Gerrie Moot, Marjolein Fuchs en Robert Valter spelen en zingen normaal in de Bergens-Schoorlse formatie Easytime.

De hele zomer buitenyoga bij Klein Zwitserland in Schoorl

12 juni 2020

Yoga met Jet

Deze zomer heeft yogajet iets speciaals! Buitenyoga mét lunch ( alleen koffie of thee kan ook) in de tuin bij Klein Zwitserland.

Tentoonstelling Lucht in Museum Kranenburgh

12 juni 2020

Wanneer: van 8 juli t/m 29 november

Met een grote thematentoonstelling vraagt Museum Kranenburgh vanaf 8 juli aandacht voor de minst grijpbare, maar meest essentiële voorwaarde voor leven: lucht.

Expositie “RAW” in Art Gallery Tha Banque

12 juni 2020

Waar en wanneer: Plein 29 Bergen op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Dit keer met kunstenaars uit de nabije omgeving.

Ondernemers uit de trouwbranche lanceren op innovatieve wijze een online trouwbeurs

Creatief in oplossingen denken

Vanaf deze week is het mogelijk de trouwbeurs online te bezoeken. Een innovatief idee wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de trouwbranche.

Musicalsterren gezocht

12 juni 2020

Addams Family - het verhaal

Zing en dans je graag? Ben je tussen de 14 en 21 jaar? En zou je het leuk vinden om mee te spelen in een bekende musical?

‘As good as new market’ in Bergen

12 juni 2020

Waar en wanneer: Gallery & Art café van Rogier Jonk op zaterdag 27 juni van 10.00 - 17.00 uur

Ben jij op zoek naar kleding dat er nog uitziet als nieuw? Kom dan naar de 4e editie van 'As good as new market' op zaterdag 27 juni. Je bent van harte welkom.

Weer een nieuwe aflevering van De Stemming bij RTV80

5 juni 2020

Wanneer: zondag 7 juni klokslag 12.00 uur

De Stemming is een programma voor u, door u en met u, de inwoners van de gemeente Bergen.

Werkloze tennisprofs brengen Nederland in beweging

5 juni 2020

Foto: Initiatiefnemer Robin Haase

Net als de meeste profsporters zitten ook de professionele tennissers op dit moment werkloos thuis.

Het online festival New Economy Now nodigt iedereen uit nú te starten met de nieuwe economie

5 juni 2020

Op 16 juni kan iedereen zich laten inspireren

Uniek duurzaamheidsfestival met oa. auteur Kate Raworth, gedeputeerde Zita Pels, pitches van ondernemers en meer!

Terug