Deel

De belangrijkste vrouw in het leven van Jezus, Maria Magdalena... Wie was zij?

Jaap Rameijer zal vol passie over haar spreken!

De belangrijkste vrouw in het leven van Jezus, Maria Magdalena... Wie was zij?

Deze Hartcirkel kerstbijeenkomst zal in het teken van Maria Magdalena staan. Met kerst ligt de nadruk natuurlijk altijd op de geboorte van Jezus. Echter, op 28 december net na kerst willen wij graag de belangrijkste vrouw in Jezus zijn leven belichten, te weten: Maria Magdalena.

Jaap Rameijer zal vol passie over haar spreken!

Want volgens hem is Maria Magdalena de belangrijkste vrouw van het westelijk halfrond. Maar wie was zij ECHT? Welke rol speelde zij in het leven van Jezus? Wat was haar relatie tot hem? Wat is er gebeurd tijdens en na de kruisiging? Hebben Jezus en Maria Magdalena kinderen gekregen? Is zij – zoals beweerd wordt – naar Frankrijk gevlucht en heeft zij daar het gnostische christendom gepredikt? Is zij later naar Glastonbury, Wales en Schotland gegaan en waarom? Waar is zij begraven? Wat was haar relatie met de Katharen en de Tempeliers in Zuid-Frankrijk? Wat is haar relatie tot de Heilige Graal?
En, is zij een reïncarnatie van de moedergodin en bezit zij dezelfde kracht als de oude godinnen en de Zwarte Madonna’s?

Jaap zegt over Maria Magdalena: “Zij is een echte ‘pur sang’ vrouw, een ‘Gerealiseerde oftewel Verlichte vrouw’. Met haar wijsheid, haar liefde, haar compassie en haar lijden. Een vrouw waarmee andere vrouwen zich kunnen identificeren, heel anders dan de sacrosancte Maagd Maria. Zij is de meest geportretteerde vrouw ter wereld, een vrouw met vele gezichten. Verliefd, bedroefd, stralend, treurend, sexy, vol passie, krachtig. Nu is zij de verpersoonlijking van het heilige vrouwelijke. En zij is misschien de enige persoon die het christendom nog van de ondergang kan redden.”

Hij heeft een boek over haar geschreven met als titel: “Maria Magdalena in Frankrijk”, een boek met honderden prachtige foto’s. En ook een klein spiritueel boekje getiteld: “Jamie en Maria Magdalena”.

Meer informatie over hem kun je vinden op deze website: www.jaap-adventures.com

Als jongetje van zeven jaar werd ik door mijn ouders naar de zondagsschool gestuurd. Om wat te leren over het ontstaan en de cultuur van het christendom. Het was een ramp. Wat de dominee vertelde over de kerk, de bijbel en helemaal over Maria Magdalena, een boetevaardige zondares, klopte naar mijn gevoel voor geen meter. En de antwoorden op mijn vragen, waar we vandaan kwamen, waar we heen gingen als we dood gingen, etc. werden botweg afgekapt. Je hebt het maar te geloven, zei de dominee. Nou mooi niet.

Toen al voelde ik een enorme liefde voor Maria Magdalena. Die liefde ontvlamde opnieuw toen ik het boek “Het Heilige Bloed en de Heilige Graal” las. Daar werd een heel andere ontstaansgeschiedenis van de bijbel geschetst en daar werd een heel andere Maria Magdalena opgevoerd. Toen klikte er wat.
In 1995 ging ik met mijn vrouw op vakantie naar Frankrijk en Spanje. Eerst naar Lourdes en daarna naar Rennes-le-Chateau (RLC). Daar bezocht ik het kerkje gewijd aan Maria Magdalena in 1995. En toen gebeurde er wat.
Het liet me niet meer los, de kerk, de plek, de verhalen en mysteries, het ging in mijn bloed zitten. Ik moest telkens opnieuw naar RLC, soms wel vier keer per jaar en kwam iedere keer weer helemaal opgeladen terug. Toen volgde een reading bij Lauri Franssen in Nijmegen. Waar Maria Magdalena, door haar als medium, tot mij sprak.Een sessie om nooit te vergeten. “Mijn zoon, mijn zoon, wat ben ik blij je weer te zien”. En ze vertelde mij dat wij elkaar 2000 jaar geleden in Rennes-le-Chateau ontmoet hadden en dat ik jarenlang haar gids en begeleider ben geweest.

En nu, na tweeduizend jaar, zijn de voorspellingen die toen gedaan zijn, weer helemaal uitgekomen. Hoe bijzonder. Mijn hernieuwde ‘kennismaking’ met haar heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we het Domaine Les Labadous in RLC gekocht hebben. Dat moest zo zijn. Synchroniciteit in optima forma. Wij zijn er in 1999 ingetrokken en hebben het jaren als Chambres d’Hôtes gerund en hebben het in 2016 verkocht. Jarenlang was het een spiritueel centrum waar groepen uit de hele wereld naar toe kwamen. Ik heb honderden groepen rondgeleid. Ik heb de streek goed leren kennen en heb heel veel onderzoek verricht naar Maria Magdalena. Boeken gelezen, alle heilige plaatsen in Frankrijk bezocht, veel met mensen gesproken en prachtige inzichten opgedaan.
En mijn liefde voor deze bijzondere vrouw is alleen maar gegroeid. Zij is heel belangrijk voor mij en voor de wereld. Een bijzondere vrouw die wel eens de redding van de mensheid zou kunnen zijn!

Deze lezing zal op lichtzinnige wijze worden ingeleid door lofdichter en B12 specialist Bo Baden en zal begeleid worden door de prachtige Engelen klanken van harpiste en pianiste Fraukje Ramona Weishaupt.

Wanneer?
Op zaterdagmiddag 28 december 2019
Tijdstip: 14:30 uur tot 17 uur (zaal open om 14:00 uur)
Locatie: Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, 1935 EB Egmond-Binnen
Heerlijke lichte zaal en volop gratis parkeerplekken, rechts en links van het gebouw!
Vergoeding: 15 euro.

Dit bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnr. ING: NL44 INGB 0796 8731 43, H.J. Borst, onder vermelding van: Jaap Rameijer.

Meer 'Evenementen':

‘Wildeman’ in het Vredeskerkje van Bergen aan Zee

24 januari 2020

Wanneer: Zondag 26 januari om 16.00 uur

In de serie ‘Verhaal & een Lied’, a.s. zondag een muzikale, verhalende zoektocht van 3 mannen, waarvan één vrouw, naar de man in ons allen.

Lessen in zang, dans en spel

24 januari 2020

Minimusical bij Oberon

Vanaf februari kunnen kinderen van 6-9 jaar een musicalworkshop volgen bij Oberon. Tien weken lang krijg je van een professionele docent lessen in zang...

Vrijheidsmaaltijd en Bevrijdingsfeest op het Ruïnekerkterrein

24 januari 2020

Op de foto: Duitse militairen op het Ruïneveld tijdens de tweede wereld oorlog

Op dinsdag 5 mei vieren we in het hele land 75 jaar bevrijding. Op deze bijzondere en belangrijke dag organiseert de Historische Vereniging Bergen...

Bijzondere expo van winnaar Project Rembrand, Sebastiaan Groot

24 januari 2020

Waar en wanneer: Galerie De Kapberg t/m 16 februari op vrijdag, zaterdag, zondag van 13.00 tot 17.00 uu

Galerie De Kapberg laat de komende weken het werk zien van Sebas Groot (1997). Deze student kunstgeschiedenis (UvA), woonachtig in Egmond, werd...

Binnenkort komen ze in Bergen weer bij u aan de deur...

24 januari 2020

Geef aan de collectant van de Hersenstichting

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Bergen op pad om geld in te zamelen...

Saxofonist geeft workshop in Bergen

24 januari 2020

Waar en wanneer: Harmoniegebouw op zondag 26 januari van 10.30 – 12.00 uur.

Dit seizoen geeft saxofonist/workshopleider Victor Posch voor het achtste jaar op rij een serie van 9 jazzimprovisatieworkshops...

Kinderen gamen, maar hoe ga je daar als ouder zorgvuldig mee om?

24 januari 2020

Gamen is leuk, maar verslaving ligt altijd op de loer

AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten. Scholen in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard (Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard) kunnen...

Balletklassieker Giselle live vanuit Parijs

24 januari 2020

Waar en wanneer: Cinebergen op donderdag 6 februari

Beleef het mee, dit unieke live-event vanuit Opéra Garnier in Parijs. Na het gigantische succes van de livestreaming van de opera Tosca...

Landelijke lerarenstaking op komst

24 januari 2020

Dus wat gaan we doen?

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari houdt het onderwijs een landelijke staking. Alkmaar Sport nodigt kinderen uit om te komen zwemmen én schaatsen.

Fitheidstest voor ouderen

24 januari 2020

Wanneer: dinsdag 11 februari

Gezondheid is een groot goed en als je jong bent, vind je dat allemaal redelijk vanzelfsprekend. Tijdens het ouder worden...

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt?

24 januari 2020

Dan is 'Klik & Tik - De basis' iets voor jou.

Deze cursus van vijf bijeenkomsten start op maandag 10 februari in de bibliotheek in Schoorl.

Programma Taverne aankomende week...

24 januari 2020

Vrijdag 24 januari Circus Knoppendraaiers, een DJ carrousel

Circus Knoppendraaiers keert terug naar de Tav! Een avond vol met muziek, drank en gezelligheid. En dat allemaal in een kort tijdbestek van 6 uurtjes.

Koffieconcert Tarisio Strijktrio in De Blinkerd

17 januari 2020

Wanneer: op zondagochtend 19 januari om 11:00 uur

Komend weekend speelt het beroemde Tarisio Strijktrio in Dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl.

Voor jong gespuis én oude rakkers

17 januari 2020

Voor in de agenda: KinderMuziekFestival bestaat 5 jaar

Van salsa tot klassiek, van jazz tot wereldmuziek, uit-je-dak concerten, intieme optredens en workshops: je vindt het allemaal op het KinderMuziekFestival.

Toneellessen voor volwassenen bij Leef Theater in Bergen

17 januari 2020

Wanneer: Vanaf 9 maart a.s.

Vanaf deze datum start Leef Theater met toneellessen voor volwassenen op de toneelzolder van de Van Reenenschool in Bergen.

Boudewijn de Groot(ste Hits) door Dick Raat

17 januari 2020

Waar en wanneer: Grand Café Bourgogne op woensdag 5 februari van 18:30 - 23:00 uur

Merlet en Dick Raat slaan de handen weer ineen! Op deze avond zal Dick Raat in de Theater-Lounge zijn nieuwe theaterconcert “Boudewijn de Groot-ste hits” gaan spelen.

Digitaal concert Sjostakovitsj in de Ruïnekerk (toegang gratis)

17 januari 2020

Wanneer: maandag 20 januari om 20.00 uur

Liefhebbers van de muziek van Dmitri Sjostakovitsj, of wie er meer over te weten wil komen, komen op deze avond aan zijn haar/trekken in de Ruïnekerk.

Altijd al eens willen beeldhouwen? Dat kan in Bergen

17 januari 2020

Waar en wanneer: Atelier Xerxa Tha Banque Plein 29 op maandagen

Beeldhouwen met het materiaal wat jou het meeste aanspreekt: steen of hout, was of klei. In de vorm van een workshop...

Benefietdiner in samenwerking met Strandpaviljoen Noord voor oncologiepoli Noordwest Ziekenhuis

17 januari 2020

Sprankelend mini-concert van Karin Bloemen

Stichting Igeya organiseert een benefiet diner op donderdag 6 februari in samenwerking met Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee.

Belgische stersopraan Amaryllis Dieltiens en ‘Brisk’ in Vredeskerkje

17 januari 2020

Wanneer: vrijdag 24 januari om 20.00 uur

Het gerenommeerde ensemble 'Brisk' brengt samen met de Belgische stersopraan Amaryllis Dieltiens de première van het programma...

Programma Taverne aankomende week

17 januari 2020

Vrijdag 17 januari Freestyler, DJ's Michael & Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook...

Nationale Gedichtendag en Poëzieweek

17 januari 2020

Bergense dichters dragen voor uit eigen werk op zaterdag 1 februari

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start. Poëzieliefhebbers uit heel Nederland maken gedichten over...

Spectaculaire veiling restaurant, bar-inventaris Hotel blooming

17 januari 2020

Blooming gaat re-stylen. De verbouwing start op 2 februari. Heropening medio maart a.s.

In de veiling zijn o.a. een prachtige woodstone pizzaoven tot aan een door de bekende kunstenaar John Breed vervaardigde bar verkrijgbaar.

Personal training en wandelcoaching voor een goede start in 2020

Wil je graag aan de slag met je goede voornemens voor 2020, maar lukt dit je niet alleen?

Festivalmaand Filmtheater Cinebergen

10 januari 2020

Op woensdag 15 januari geeft Cinebergen alvast een voorproefje...

Januari staat bij Filmtheater Cinebergen in het teken van de filmfestivals IFFR (International Film Festival Rotterdam) en IDFA...

Iris Kensmil – Blues Before Sunrise

10 januari 2020

Waar en wanneer: Museum Kranenburgh op zondag 19 januari 2020 om 15.00 uur

Op deze middag presenteert Kranenburgh de publicatie Iris Kensmil – Blues Before Sunrise, met essays van schrijver Astrid H.

Duin- en jutwandeling in Bergen aan Zee

10 januari 2020

Wanneer: Op zondag 19 januari om 10.00 uur

Op deze zondag nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand.

Wereldpremière onvoltooid trio van Ludwig van Beethoven

10 januari 2020

Waar en wanneer: Ruïnekerk op zaterdag 15 februari 20:00 - 22:00 uur

Naast het meesterwerk ‘Aartshertog Trio’ gespeeld door Trio Minne, wordt op dit concert ter gelegenheid van de 250ste geboortedag...

Expositie KunstenaarsCentrumBergen in Kranenburgh

10 januari 2020

Opening zondag 12 januari 17:00

Zoals elk jaar opent het KunstenaarsCentrumBergen het nieuwe tentoonstellingsjaar met de salon van nieuwe leden.

Opening expo: ‘Enlightened Beasts’

10 januari 2020

Waar en wanneer: Tha Banqu (AbNAmro) op zaterdag 18 januari 17.00-19.00 uur

Animal souls spreading in the night, and so the light appeared... crystal clear!

Kinderatelier beeldhouwen in Tha Banque

10 januari 2020

Wanneer: op de donderdagen van 16.00 tot 17.15

Echt beeldhouwen in hout of zachte steen met beitels en gutsen vanaf 9 jaar onder het scherpe en gepassioneerde toeziend oog van...

Rondleiding 'Tastbare Bergense herinneringen aan de oorlog'

10 januari 2020

Een rondleiding die langs diverse tastbare plaatsen voert uit die tijd

Dit jaar is er vanwege '75 jaar na de tweede Wereld Oorlog' extra aandacht voor het herdenken daarvan.

Programma Taverne aankomende week

10 januari 2020

Vrijdag 10 januari Freestyler, DJ Steef

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook...

Mantelzorgsalon in De Sanderij Schoorl

10 januari 2020

Wanneer: 23 januari van 10.00-12.00 uur

Deze bijeenkomst voor mantelzorgers uit Bergen, Egmond en Schoorl wordt gehouden op donderdagmorgen 23 januari...

Terug