De BBQ kan weer uit de schuur, want de temperaturen lopen op…
Recepten en tips voor een heerlijke zomer
Gepubliceerd: 8 juli 2022
Koop goede producten, dan ben je al op de helft. Kies eens anders dan een kant-en-klaar pakket. Varieer met vlees, vis, aardappelen, groenten en fruit. Pimp je BBQ met verse bijgerechten. Kortom, we gaan er gewoon weer een feestje van maken!
Barbecueën is populair! Tenminste als we kijken naar het aanbod in verschillende soorten barbecues zouden we denken dat Nederland helemaal los gaat in het barbecueseizoen. Maar is dat ook zo? Want tegelijkertijd kijken we bij het aanbod van de slager en de supermarkt. Het aanbod aan goedkope (lees 5 euro) barbecuepakketjes is sky high. Trendrapporten laten zien dat we helemaal niet zover gaan op de barbecue. We kiezen nog altijd voor basics als saté, hamburgers en worstjes. Op TV zien we echte barbecuehelden die hun vlees urenlang laten garen op die barbecue. Ze gaan met de grootste en stoerste stukken vlees aan de slag. Maar als wij een warme zomerdag meemaken, hebben we helemaal geen zin in dat gedoe. We willen gewoon snel iets lekkers van die barbecue. Moet dat veranderen? Nee hoor, zeker niet! Wat we wel zouden moeten veranderen, is de hoeveelheid vlees die we gebruiken. Want waarom moet een barbecuemaaltijd alleen om vlees (of vis) draaien? Met de huidige barbecuerecepten is het prima mogelijk om een complete maaltijd van de barbecue te halen.
Heb je de centjes voor een complete buitenkeuken, een kamado barbecue of een Ofyr? Vooral voor gaan! Je kunt er echt de meest mooie culinaire creaties vanaf halen. Maar als je het gewoon bij een open barbecue houdt, hoef je je echt niet te schamen! Ga wel het liefst voor een barbecue met houtskool of briketten omdat dat die kenmerkende barbecuesmaak aan je producten meegeeft. En als het even kan, is een barbecue met deksel fijn omdat je dan veel beter kan sturen met temperaturen. Bedenk dan wel van tevoren dat het deksel bij goedkopere barbecues vaak slecht sluit. Kies waar mogelijk voor kwaliteit.
Barbecuerecepten met vlees
Vlees… de basis van het barbecueën. Steeds vaker zoeken we andere alternatieven, maar het echte barbecuegenot begint voor velen toch echt bij vlees. Kwaliteit is daarbij de belangrijkste factor. Wie kiest voor kant-en-klare oplossingen koopt vaak water en vlees dat zwemt in z’n marinade. De liefhebber van een goede barbecue marineert zijn vlees zelf. We willen weten wat er onder die marinade zit. Het vlees dat je gebruikt, kan werkelijk van alles zijn. Van een kipfilet, hamburger of saté tot een ribroast of lamsbout. Voor die grotere stukken vlees is het wel handig als je barbecue een deksel heeft. Met onderstaande recepten helpen we je alvast een eindje op weg.
Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!
Je hebt ongetwijfeld wel spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!
Kipcurryspiesjes van de barbecue
Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!
Kipsaté van de barbecue
Wat is er bij een barbecue nou lekkerder dan een sateetje? Je maakt ze voortaan zelf, met ons recept voor heerlijke kipsaté van de barbecue!
Varkenshaas spiesjes met paprika
Deze varkenshaas spiesjes met paprika kunnen bij de borrel, maar ook als vleesgerecht met aardappeltjes en groenten of op de barbecue.
Griekse souvlaki van varkenshaas
Griekse souvlaki van varkenshaas. Na 3 uur in heerlijke marinade zet je de souvlaki in 10 minuten op tafel met tzatziki en een Griekse salade.
Short ribs in verse knoflookmarinade
Short ribs in verse knoflookmarinade uit de oven, een eenvoudig recept voor een groot stuk vlees. Maar wel heel erg lekker!
Broodje hamburger zelf maken (4 variaties)
Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Lamsburger op een broodje met tzatziki en courgette
Als lunch, maar ook op een makkelijke zaterdagavond is deze lamsburger een feest. Heerlijk met huisgemaakte tzatziki en gegrilde courgette.

Beefburgers, jouw creatie is het lekkerst
Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten…

Cheeseburger sliders, kleine hamburgertjes van de BBQ
Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes…
Bron: https://lekkertafelen.nl