Deel

advertentie

De állerleukste kerstevenementen van 2019

Op de bank hangen is geen optie...

De állerleukste kerstevenementen van 2019

Het is december en dat betekent dat er kerstmarkten, kerstevenementen en kerstfestivals plaatsvinden.

Hoog tijd voor mijn jaarlijkse overzicht! Hieronder vind je een lijstje met de 21 leukste kerstevenementen 2019. Ik heb ze in drie locatie-groepen verdeeld: Noord, Midden en Zuid. En natuurlijk ben ik erg benieuwd naar welke van deze kerst-events 2019 jij toe gaat! Laat je het me weten in een reactie onderaan deze blog?

Leukste kerstevenementen in het midden van ons land

We beginnen dit keer in het midden van het land met de leukste kerstevenementen 2019 in de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel.
Ik weet trouwens niet eens of er van elke provincie wel een event bij zit. Ik heb ze gewoon maar even gegroepeerd :). De events staan trouwens allemaal op willekeurige volgorde!

1. Country & Christmas Fair 2019

We beginnen met de Country & Christmas Fair. Een heerlijk event dat dit jaar alweer voor de 22e keer plaatsvindt. De Country & Christmas Fair is in de tuinen van het mooie kasteel de Haar in Haarzuilens, vlakbij Utrecht. De fair duurt van 19 t/m 24 november. Er zijn meer dan 220 stands met een uniek aanbod. Denk aan leuke kerstsnuisterijen, delicatessen, prachtige woonaccessoires, antiek en kunst, mode- en cosmeticaproducten.

Er zijn klassieke carol singers, swingende big bands en natuurlijk wandelt ook de kerstman over het terrein. Als de zon ondergaat worden de vuurkorven en de lichtjes aangestoken, draait de spetterende licht- en watershow op volle toeren en zijn de stands tot 22:00 uur geopend.
Meer informatie en tickets vind je op CountryChristmasFair.nl

2. IJsbeelden festival Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival vindt dit jaar plaats van 14 december 2019 tot en met zondag 1 maart 2020. De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle, waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog.

De reis door de tijd begint in de prehistorie met een verijsde dinosaurus op ware grootte, de ijstijd volgt met een Mammoet met enorme slagtanden, daarna veel tijdsbeelden waaronder de industriële revolutie met een stoomlocomotief op een echte ijsrail, de Gouden eeuw, Rembrandts beroemdste schilderij “De Nachtwacht” en nog veel meer. De expositie eindigt in de nabije toekomst met de eerste mens op Mars. Meer informatie en kaartjes kopen: check de website ijsbeelden.nl

3. Spirit of Winter (Apeldoorn)

Van 13 t/m 17 november 2019 vormt het terrein van Paleis ‘t Loo in Apeldoorn wederom het toneel voor een van de eerste winterfairs van het seizoen: Spirit of Winter. Je kunt er heerlijk wintershoppen en inspiratie op doen voor de feestdagen. Flaneer over het Koninklijke Stallen plein, maak een praatje met butler Paul over ‘hoe ’t eigenlijk heurt’ of pak een terrasje bij de fashion show. Doe mee in de Hofkeuken met een ‘live’ cooking sessie of kijk de kunst af bij Sanfleur’s Bloem & Groen demo. Genoeg te doen en te beleven! Meer informatie & tickets via SpiritofWinter.nl

4. Kerstmarkt Dordrecht

In Dordrecht vindt dit jaar de allergrootste kerstmarkt van Nederland plaats op 13, 14 en 15 december. In de historische binnenstad kun je, tussen honderden kramen en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer. De honderden monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes.

Een niet te missen stop tijdens een rondje over de kerstmarkt is de Grotekerkstuin. Hier kun je je ogen uitkijken in het Kersttheater. In de Grotekerkstuin is ook de levende kerststal te vinden. Meer informatie over de kerstmarkt en de openingstijden, vind je op KerstmarktDordrecht.nl

5. Royal Christmas Fair (Den Haag)

Van 12 t/m 23 december 2019 vindt de Royal Christmas Fair in Den Haag weer plaats. Aan het Lange Voorhout (in het centrum van Den Haag) vind je ruim 80 kerstpagodes, een heuse kinderkerstmarkt, vele duizenden lichtjes, glühwein in pfandbecher, een diverse culturele programmering en de enige echte Kerstman. Deze spreekt deze 12-daagse kerstmarkt voor velen tot de verbeelding. De fair is gratis te bezoeken en dagelijks geopend van 12 tot 21 uur. Meer informatie vind je op RoyalChristmasfair.nl

6. Dickens Festijn (Deventer)

Op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 vindt het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer weer plaats. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven. Van Scrooge tot Oliver Twist. Van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers. En van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.
Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 mensen. De toegang is helemaal gratis. Hou wel rekening met een behoorlijke wachttijd bij de ingang! Meer informatie via Dickensfestijn.nl

7. Kerst in Oud-Kampen

Theaterfestival Kerst in Oud-Kampen vindt dit jaar op zaterdag 21 en zondag 22 december plaats. Dan verandert de Kamper binnenstad weer in een decor waarin nostalgie, theater en vele verrassingen de bezoekers als vanouds zullen overrompelen. Er is een kerstmarkt, een lichtplafond, een onderwaterwereld, er zijn verhalenvertellers en een lichtfeest. Het festival viert dit jaar haar twintigste verjaardag en speciaal ter gelegenheid daarvan is er ook een jubileumparade. De entree voor het festivalterrein is € 2,50 per persoon. Meer info via KerstinOudKampen.nl

8. Drijvende kerstmarkt in Leiden

De Kerstmarkt op de Rijn in Leiden zorgt dertien dagen lang voor een sfeervolle binnenstad. Het is de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Je kunt er naar hartelust winkelen onder het genot van een hapje, drankje en diverse liveoptredens. Er is ook een drijvende schaatsbaan! Ook dit jaar zijn er winterse rondvaarten die vertrekken vanuit de kerstmarkt-haven.

Voor € 7,50 geniet je met een glühwein of warme choco in de hand van een mooie tocht van Rondvaart Leiden. En op zaterdag 14 december worden de lichtjes van de kerstboom op het Hooglandse kerstplein feestelijk ontstoken. De drijvende kerstmarkt in Leiden vindt plaats van vrijdag 13 december t/m dinsdag 24 december 2019. Meer informatie vind je op deze website.

9. Gouda bij kaarslicht

Foto door Hedwig Schipperheijn

Gouda bij kaarslicht lijkt me geweldig! Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. De ganzenhoeder en schaapherder met hun dieren nemen bezit van het centrum en de ‘levende’ kerststal is te bewonderen. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, middeleeuwse stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes. Gouda bij Kaarslicht vindt plaats op 13 december 2019. Meer informatie vind je hier.

De leukste kerstevenementen in het Zuiden

Next up zijn de leukste kerstmarkten, kerstfairs, festivals en andere kerstevenementen in het Zuiden van ons land. Hier vind je de leukste kerstevenementen 2019 in de provincies Brabant, Zeeland en Limburg. En nogmaals: ze staan allemaal op willekeurige volgorde! Daarom tel ik ook gewoon gezellig verder.

10. Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 verandert het Zuid-Limburgse stadje Valkenburg weer in een kerstparadijs. Er zijn kerstmarkten in mergelgrotten, ’s avonds is er een kerstparade door de stad, er is een grote bovengrondse kerstmarkt, en er zijn zandsculpturen in kerstsferen. Je kunt een route d’amuse wandelen. Overal waar je kijkt, is het kerst. Sowieso voelt het alsof je in het buitenland bent als je in Valkenburg rondloopt. Met al die hoogteverschillen voelt het on-Nederlands aan.

Voor de echte kerstfanaat hoort een bezoekje aan kerststad Valkenburg eens in de zoveel tijd op het programma! Een uitgebreid verslag van het openingsweekend vind je later deze maand op Christmaholic.nl! Meer informatie over openingstijden & toegangsprijzen via kerststadvalkenburg.nl

11. Winter Efteling (Kaatsheuvel)

Vanaf 11 november 2019 vindt de Winter Efteling weer plaats in Kaatsheuvel. Ik ga tegenwoordig liever in de winter dan in de zomer naar de Efteling, omdat het er ‘s winters zo super gezellig is. Strijk neer rondom de Vreugdevuren en luister mee naar de mooiste liederen. Warm op en geniet van winterse lekkernijen.

Zwier samen met je lief over de ijsbaan, dans mee tijdens het Winterfeest van de Sneeuwprinses en de Vuurprins en laat je verwonderen in de meest betoverende attracties. De Winter Efteling is te bezoeken van 11 november 2019 tot en met 2 februari 2020, elke dag geopend vanaf 11.00 uur. Meer info via de website van de Efteling.

12. Margriet Winterfair (Den Bosch)

De Brabanthallen in Den Bosch zijn ook dit jaar weer het decor voor de Margriet Winterfair. Op de Margriet Winterfair vind je alles wat je nodig hebt om te schitteren tijdens de feestdagen. Het is dé plek om met je moeder, zus, vriendin of dochter in de stemming te komen voor de meest betoverende decembermaand ooit! Je kunt eindeloos shoppen bij de honderden winkeltjes en kraampjes, inspirerende workshops volgen, lekker eten en nieuwe producten proeven en proberen.

Ontdek je favoriete kledingtrends bij de catwalk en modeshows, stel je ideale kerstmenu samen en doe ideeën op voor de feestdagen. Elke dag zijn er op het grote podium fantastische optredens van topartiesten en interviews met columnisten en schrijvers. Margriet Winter Fair 2019 vindt plaats van vrijdag 22 t/m donderdag 28 november 2019. De reguliere openingstijden van de Fair zijn van 10.00 t/m 18.00 uur. Meer informatie & tickets vind je via MargrietWinterfair.nl

13. Magisch Maastricht

Ook dit jaar vindt het evenement Magisch Maastricht natuurlijk weer plaats. Van 29 november t/m 31 december 2019 verandert de hele stad in een prachtig sfeervol magisch kerstterrein. Op het Vrijthof is een mega groot reuzenrad, dat je een prachtig uitzicht biedt over stralend Maastricht.

Je kunt borrelen in de Almhütte en schaatsen op de overdekte schaatsbaan. Verspreid tussen al het wintervertier staan de oergezellige chalets van de kerstmarkt. Meer dan 80 deelnemers staan klaar met de meest uiteenlopende producten. Van heerlijke, typische wintergerechten en streekproducten tot mooie geschenkartikelen en oude ambachten. Meer informatie via MagischMaastrichtophetVrijthof.nl en BezoekMaastricht.nl

14. Dickensfestijn Drunen

De klok wordt weer teruggedraaid op zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 december 2019 in Drunen. Het centrum van Drunen verandert alweer voor de vijftiende keer in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 600 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot David Copperfield , van weeskinderen tot dronkaards, van dienstmeisjes tot deftige lieden. De toegang is gratis! Meer informatie via DickensfestijnDrunen.nl

De leukste kerstevenementen in het Noorden

En dan zijn we aangekomen bij de laatste categorie: de leukste kerstevenementen 2019 in het Noorden van Nederland. Om precies te zijn, in de provincies Noord-Holland, Groningen, Friesland, Flevoland en Drenthe.

15. Het Amsterdamse Winterparadijs

leukste kerstevenementen 2019Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 wordt de RAI Amsterdam (in- & outdoor) wederom omgetoverd tot het Amsterdamse Winterparadijs. Zowel overdag als ‘s avonds is er genoeg te beleven. Je kunt er schaatsen onder een deken van lichtjes op de 2400 m2 grote binnen- en buitenschaatsbaan. Je kijkt uit over Amsterdam vanuit het hoge reuzenrad of de zweefmolen. Je kunt naar de après-ski hut of naar het winterfeest met Xander de Buisonjé, Maan en nog veel meer artiesten.

Ga rondwandelen in een winters wonderland met echte sneeuw, langlaufen tussen de kerstbomen, gezellig curlen met je vrienden op de ijsbaan of een sneeuwballengevecht houden met je vrienden of familie. En wat te denken van je marshmallow roosteren boven een knisperend vuurtje of een echte kerstklassieker kijken in de Christmas cinema. ‘s Avonds openen populaire horecazaken van Amsterdam hun pop-up restaurants. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 5,- per persoon. Meer informatie vind je op de website.

16. Kerstmarkt Alkmaar

Zet zaterdag 14 december en zondag 15 december 2019 alvast in je agenda! Dan vindt er weer een gezellige kerstmarkt plaats op het Waagplein in Alkmaar. Ruim 80 winkeliers en de horecagelegenheden openen de deuren en velen zijn tevens met een kraam vertegenwoordigd. Er zijn minimaal 60 houten kerstmarktkramen die diverse cadeautjes en (kerst)artikelen aanbieden. Er is ook een food & drinkcourt met echte kerstmarkt hapjes  en drankjes (o.a. poffertjes, Bratwurst, Glühwein en warme chocolademelk). Het plein is volledig versierd en in het midden staat een twaalf meter hoge kerstboom.

Elke dag is er een optreden van een kerstkoor, zanger of zingende Kerstman. Ook kunnen bezoekers dagelijks op de foto met de Kerstman en zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals kerstballen beschilderen of de diertjes aaien in de levende kerststal. De kerstmarkt in Alkmaar is gratis te bezoeken. Meer informatie vind je op de website.

17. The Christmas Show (Amsterdam)

leukste kerstevenementen 2019Net als de afgelopen vier jaar vormt de Ziggo Dome in Amsterdam op 21 en 22 december het adembenemende decor voor The Christmas Show: het allermooiste kerstfeest van het jaar voor het hele gezin! In dé must see voor de hele familie schitteren naast Carlo Boszhard, Celinde Schoenmaker en Famke Louise ook actrice Ilse Warringa, zanger Tim Douwsma, presentator Buddy Vedder, actrice Esmée van Kampen en acteur Ger Otte in The Christmas Show.

Op 21 en 22 december kun je genieten van het verhaal van Doornroosje en de Kerstprins. Een prachtig volwassen sprookje vol spanning, humor, zang én dans. Laat je betoveren tijdens deze familieshow vol magie en vier de start van de feestdagen in de Ziggo Dome. Ga voor meer informatie & tickets naar de ChristmasShow.nl

18. Kerst express (stoomtrein in Hoorn)

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik verandert van maandag 23 t/m zondag 29 december 2019 weer in de Kerst Express. De reis begint op het sfeervolle tramstation van de Museumstoomtram in Hoorn. Onder het genot van een bekertje warme chocolademelk beleven jong en oud de bijna sprookjesachtige ambiance op dit kerststation. Tijdens de reis in behaaglijk verwarmde rijtuigen ontmoeten we de Kerstman. Natuurlijk heeft hij voor alle kinderen een cadeautje bij zich! De stoomtram rijdt naar het historische station van Wognum en weer terug naar Hoorn. Het programma Kerst Express duurt circa 2 uur. Tickets en meer info vind je op deze website!

19. Castle Christmas Fair

De Castle Christmas Fair is een jaarlijkse kerstbazaar met een breed scala aan kerstproducten en exclusief programma. Op het historische terrein ‘Buitenplaats Beeckesteijn’ vind je de laatste trends op het gebied van wintermode, culinaire verwennerijen en er zijn feestelijke live-optredens. Op de gezellige kerstmarkt kun je volop inspiratie opdoen voor de gezelligste dagen van het jaar. De Castle Christmas Fair vindt dit jaar plaats van 28 november t/m 1 december 2019. Meer informatie vind je op de website.

20. WinterWelVaart in Groningen

Vorig jaar tipten een aantal lezers de WinterWelVaart in Groningen. Tijdens dit evenement leggen ruim twintig sfeervol verlichte historische schepen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Verder is er een gezellige wintermarkt waar je lekker eten en drinken, kunst & antiek, cadeautjes, winterse producten en andere snuisterijen kunt kopen. De WinterWelVaart vindt plaats van 20 t/m 22 december 2019 in Groningen. Hier vind je meer informatie.

21. Winterfair Rotterdam

In Ahoy Rotterdam vindt dit jaar alweer voor de tiende keer de Winter Fair plaats. Van 5 t/m 8 december 2019 kun je er terecht voor gezellige kerstshoppings, diverse optredens, workshops en exposities. Je kunt er ook een lekker hapje eten. De kaartjes kosten € 11,- in de voorverkoop als je ze via de website koopt. Aan de kassa betaal je € 14,50. Meer informatie via winter-fair.nl

Leukste kerstevenementen 2019: waar ga jij naar toe?

Zo, dat waren ze allemaal voor dit jaar! Ik ben natuurlijk weer reuze benieuwd welk van de bovenstaande kerstevenementen op jouw to do lijstje staan. Laat je het me weten? Oh, en meld het ook zeker even als er een gaaf evenement ontbreekt. Het zijn er natuurlijk al heel wat, maar ik ben ongetwijfeld kerstevenementen vergeten. Alvast heel veel kerstvoorpret dit jaar!

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Dit zijn ze: dé bikini trends voor deze zomer

Een zoektocht naar de perfecte swimwear

Vergeet het corrigerende badpak voor dames, fifties style push up bikini’s zijn ook dit seizoen weer een musthave. Hoogvallende broekjes en geometrische tops...

Wat te doen tegen somberheid?

19 juni 2020

Interview met Bjarne Timonen, psycholoog en auteur van De leefstijlgids tegen somberheid

Iedereen heeft weleens een dip. Houdt de somberheid langer aan, dan kan het helpen om je leefstijl aan te passen.

Moeten we soms niet een beetje héél erg veel?

12 juni 2020

Ik moet avocado's en quinoa eten en groene smoothies drinken. Ik moet sporten. Ik moet yoga doen en mindfulness

In Brainwash Talks van Human buigen journalisten, schrijvers, wetenschappers, theatermakers en filosofen zich over de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen van nu.

Nieuwe hobby nodig in crisistijd?

12 juni 2020

Al eens gedacht aan stamboomonderzoek?

We lezen of horen bijna dagelijks over wat mensen in de huidige crisistijd doen en ondernemen om -door het vaak verplichte thuiszitten- bezig te zijn.

‘Extra vitamine K kan ernstig ziekteverloop door coronavirus voorkomen’

5 juni 2020

Coronapatiënten die op de IC terechtkomen of overlijden, hebben een heel laag vitamine K-gehalte

Dat hebben artsen van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen ontdekt.

De juiste ingrediënten voor een gezonde leefstijl

5 juni 2020

Jouw gezondheid in één handige app

Steeds meer mensen hebben een chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Dat heeft vaak met onze leefstijl te maken.

Té steriel is ook niet gezond

29 mei 2020

We doen in deze tijd allemaal ons best om zoveel mogelijk virussen en bacteriën te ontwijken

Volgens onderzoek van kenniscentrum Nivel hebben de coronamaatregelen van de afgelopen maanden dan ook tot minder infectieziekten geleid.

Je kind effectief helpen met schoolwerk? De Bergense Mirte Vels helpt je op weg

Een kind en zijn huiswerk, je kunt er een boek over schrijven. En als je dat doet, ontkom je niet aan passages over de worstelingen die jouw zoon of...

Hele volksstammen hebben tekort aan vitamine D

22 mei 2020

Vaak lage vitamine D-waarde bij ernstig zieke coronapatiënten

De dagelijkse behoefte kan al na een aantal minuten zonnen worden bereikt. Maar dan moet je op jaarbasis wel voldoende buiten zijn...

Kinderen bezorgd over het coronavirus? (filmpje)

22 mei 2020

3 tips voor ouders!

Kinderpsycholoog Anke Klein geeft drie tips voor ouders om goed om te gaan met de angsten en zorgen van hun kind.

Wat doet de coronacrisis met onze psyche? (filmpje)

Sociaal psycholoog Paul van Lange (Vrije Universiteit) zocht uit hoe de #coronacrisis ons mentaal beïnvloedt

Weken thuiszitten, weinig mensen zien en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Wat doet dat met onze psyche?

Sex in het coronatijdperk. Hoe werkt dat, of juist niet

15 mei 2020

Kan ik nog seks hebben nu het coronavirus in Nederland aanwezig is?

Het is de bedoeling dat je 1,5 meter afstand houdt tot anderen. Op die afstand kun je natuurlijk geen seks hebben.

Een lekkere knuffel… dat is wat ik nu mis

8 mei 2020

Waarom aanraking (van jezelf en een ander) zo heilzaam is

In deze coronatijd is het extra afzien, want we raken tegenwoordig onze smartphone vaker aan dan de mensen die we liefhebben.

Droom jij ook anders de laatste tijd?

8 mei 2020

Veel mensen zeggen meer en levendiger te dromen in de coronacrisis

Studies uit China en het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat mensen in deze tijd angstiger zijn en korter of slechter slapen.

Kinderen (thuis) opvoeden in het coronatijdperk

1 mei 2020

Hoe blijf je in quarantaine een goede opvoeder, ook al wil je dat kind af en toe achter het behang plakken?

Menigeen worstelt met de vraag: hoe blijf ik de ouder die ik wil zijn, nu mijn lontje korter wordt? De Vlaamse gezinspsycholoog Nina Mouton geeft antwoord.

Hooikoorts of corona: “Het zijn twee totaal verschillende ziektebeelden”

24 april 2020

Er zijn heel veel pollen in de lucht. Het betekent dat veel mensen last hebben van hooikoorts

Mensen met hooikoorts moeten veel niezen, hebben geïrriteerde traanbuizen en snotteren. Maar hoe weet je nou of je last hebt van hooikoorts of dat...

Er bestaan helaas geen wondermiddelen om je te beschermen tegen virussen, aldus deskundigen

24 april 2020

Wel hou je met gezond eten, genoeg slaap en regelmatig bewegen je afweer zo goed mogelijk op peil

Op sociale media vliegen de goedbedoelde adviezen je om de oren: extra vitamines, knoflook, superfoods. Die tips zijn vrijwel zeker nutteloos in de strijd tegen het coronavirus.

Een lage weerstand en je immuniteit verhogen: symptomen en behandeling

17 april 2020

Wat zijn de symptomen van een verzwakt immuunsysteem?

Een verzwakt immuunsysteem kan voor problemen zoals allergieën, astma of eczeem zorgen. Ook kan het auto-immuunziektes ...

Slaap je slecht in deze tijd?

17 april 2020

Veel mensen ervaren sinds de coronacrisis slaapproblemen

In hoeverre de mate van dat stresshormoon invloed heeft op je slaap, verschilt per persoon. Wel heeft ieder mens een bioritme...

Ga jij de #VitamineChallenge aan?

10 april 2020

Vitamines voor iedereen die werkt in een ziekenhuis!

Opschalen naar 2400 IC-bedden betekent meer vraag naar mondkapjes en beademingsapparatuur, maar ook een nog hogere druk voor de ziekenhuismedewerkers die echt een zware periode ingaan. Laten we hen nu steunen! Doneer vitamines aan artsen, verpleegkundigen, schoonmakers en alle anderen die keihard aan het werk zijn en een beetje extra weerstand goed kunnen gebruiken. Dus: Don’t Spread Corona, Spread Vitamines! Accept the #VitamineChallenge, doneer fruit aan een ziekenhuis en daag drie anderen uit om deel te nemen! Ga nu naar www.vitaminechallenge.com/Noord-Holland Uiteraard is dit initiatief strijkstok-vrij. Met jouw deelname steun je ook de lokale groenteboeren die de fruitmanden gaan bezorgen bij de ziekenhuizen en allemaal beloofd hebben de manden extra vol te maken. Een echte win-win situatie dus! We roepen ook alle bedrijven en organisaties op om fruitmanden te doneren aan ziekenhuizen. Dit kan via www.vitaminechallenge.com/bedrijf Benieuwd hoe er in het ziekenhuis gereageerd wordt op jouw fruitmand? Like dan omdatikjeliefvind.nl op Facebook voor de foto’s.

Sport als wapen tegen corona

3 april 2020

Sporten verbetert onze natuurlijke weerstand en dat is momenteel de enige afweer die we hebben tegen het coronavirus

Niet alleen de immuniteit verbetert. Bewegen is goed voor ons lichaam en brein. We beginnen aan onze derde quarantaineweek...

“Zelfvertrouwen vergroten en jezelf kunnen zijn”

3 april 2020

Er zijn gelukkig meerdere manieren om extra zelfvertrouwen te krijgen

Je hebt vast weleens iemand tegen je horen zeggen dat je gewoon "jezelf moet zijn". Waar dit hoogstwaarschijnlijk goed bedoeld was

Zomertijd. Waarom de klok verzetten?

27 maart 2020

De zomertijd doet meer met jou dan je denkt

Even een opfrissertje: de zomertijd is ingevoerd zodat we meer gebruik maken van het daglicht en daarmee energie bezuinigen.

Arts Hilde De Smet, “Wat kunnen we doen om ons immuunsysteem te versterken”

27 maart 2020

Indien u de informatie nuttig vindt, gebruik ze, en zo niet, staat het u vrij ze naast u neer te leggen

Om ons niet weerloos overgeleverd te voelen aan die grote onzichtbare, microscopische vijand die alomtegenwoordig is, in de lucht die we inademen, in elke handdruk, elke kus, elk menselijk contact?

Coronavirus/Covid-19 – welk vitamine C-supplement moet ik nemen?

20 maart 2020

Wat kun je nu het beste doen als preventie en eventueel als therapie tegen een dergelijk virus?

Hier volgen algemene richtlijnen.

Vijf drankjes om je immuunsysteem een boost te geven

20 maart 2020

Hoe sterker je immuunsysteem is, hoe kleiner de kans dat je ziek wordt

Als je onverhoopt toch ziek wordt, helpt je immunsysteem je om sneller te herstellen. Stress, slaapgebrek en een ongezond eetpatroon...

Tips en adviezen om het coronavirus te voorkomen

13 maart 2020

Wanneer moet ik de huisarts bellen?

Hoe voorkom ik dat ik het nieuwe coronavirus krijg? In het kort...

Meer Nederlanders drinken hooguit een glas alcohol per dag

13 maart 2020

Vorig jaar gaf 41 procent van de volwassenen in een enquête aan geen alcohol te drinken of zich te beperken tot een glas per dag

Steeds meer Nederlanders drinken geen alcohol of hooguit een glas per dag. Zij voldoen daarmee aan de richtlijn van de Gezondheidsraad.

Loop, loop, loop… totdat je er net niet bij neervalt

6 maart 2020

Het herstelt de hersenen, bestrijdt zorgen en geneest stress

De onderzoekers voerden een experiment uit op cavia’s om te doorgronden of bewegen van positieve invloed is op het zenuwstelsel.

Even niet lekker in je vel zitten, het overkomt iedereen weleens. Toch is dit lastig…

6 maart 2020

Met deze tips voel je je weer beter...

Je wil het niet, maar bent vaak chagrijnig, schiet onnodig uit je slof en je voelt je moe en terneergeslagen.

Werk juist nu aan je weerstand en immuunsysteem

28 februari 2020

Voorkomen... is beter dan genezen

Eet déze 22 ingrediënten en jouw weerstand wordt een onneembaar fort.

En als het coronavirus de Heerlijkheid bereikt…

28 februari 2020

Hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen...

Voorjaarstrends 2020

21 februari 2020

Dít ga je komende lente zien!

Voorjaarstrends? Ja het voorjaar staat alweer voor de deur! Oké, misschien is 'voorjaar' nog iets te optimistisch. Maar, voor de fashionwereld gelden gelukkig andere regels!

Maak je lichaam stressbestendig met deze 10 tips

1 mei 2020

Pas op voor een burn-out

Meditatie schakelt de fight-or-flight reactie uit en het parasympatische zenuwstelsel in.

Terug