De 39e editie van het Jazz & Sail Festival 2018 in aantocht

Inmiddels is het Programma 2018 bekend en de deelnemende horeca is bezig met de verdere voorbereidingen

De 39e editie van het Jazz & Sail Festival 2018 in aantocht

Vrijdagavond 7 september is traditioneel in het centrum de gezellige bijeenkomst van Bergenaren en iedereen die ooit iets met Bergen te doen heeft gehad. De muziekoptredens starten om 21.00 uur.

De vrijdagavond start al om 19.00 uur met een optreden van Karin Bloemen. Zij brengt ‘Karin Bloemen Goes Jazz’ in de Ruïnekerk. Dit jaar komt Bloemen met een grotendeels nieuw repertoire. Bestellen van entreekaarten kan via www.jazzbergen.nl

Op zaterdag 8 september kan het publiek de gehele dag terecht in het centrum van Bergen. Vanaf 14.00 uur spelen op diverse buitenpodia vele muzikanten en artiesten tijdens ‘Bergens Talent’; altijd de moeite waard om eens te komen kijken. Nieuw tijdens het Jazz & Sail festival is een hilarisch straattheater programma.

Op zondag 9 september worden op het strand van Bergen aan Zee de catamaranrace vanaf de Botenclub gehouden en zijn er liveoptredens op verschillende locaties op en langs het strand. Kijk voor meer informatie over Jazz&Sail op www.jazzbergen.nl

Naast Eetcafé De Lamoraal, die wederom de eerste toezegging deed, zijn er ook buitenpodia bij Fabels Eten & Drinken, Steffs Beter Belegd, Loetje, Taverne /Café d’Alderliefste de Vooruitgang, Restaurant Julie’s en De Oude Meester.  Al deze Bergense horecabedrijven krijgen dus weer een podium bij hun bedrijf geplaatst. Nero heeft dit jaar voor een binnenpodium gekozen en sluit dus aan bij Zusters, Het Huis met de Pilaren en Fletcher Hotel Marijke.

Dit jaar ook twee concerten in de Ruïnekerk met Karin Bloemen en Frédérique Spigt. De culturele partner, Museum Kranenburgh, zal het publiek verwennen met een optreden van New Haarlem Deluxe, een fantastisch Jazz Jeugdorkest.

De grootste vernieuwing van in het programma is echter misschien wel het Straattheater  op de late zaterdagmiddag: tussen Bergens Talent en voor het begin van bands, die zaterdagavond optreden! Tenslotte zijn wij nog erg benieuwd naar de speciale muziekfilm, die Cinebergen dit jaar zal programmeren… Kortom, er valt dus genoeg te ontdekken en te genieten tijdens Jazz&Sail Bergen 2018!

Klik hier voor de digitale kaart