De 23-jarige Roos de Vries uit Schoorl gaat iets heel bijzonders doen…

De Kilimanjaro beklimmen in Tanzania voor het goede doel

Roos de Vries is een echte Schoorlse jongedame, die na de Oosterkimschool de BSG heeft afgerond. Inmiddels is ze in het bezit van een WO-master in media-studies en werkt ze in Amsterdam bij het Rijksmuseum en het Concertgebouw. Ze is ook maatschappelijk betrokken en zet zich onder andere in voor War Child. Vanuit die laatste organisatie gaat ze een uitdagende reis maken met als doel geld in te zamelen voor kinderen uit en in oorlogsgebieden.

Hierbij haar verhaal:
Ik ga in september 2023 de Kilimanjaro beklimmen in Tanzania. Ik ga de uitdaging aan en in tien dagen door vijf klimaatzones, naar een hoogte van 5895 meter.

Waarom?
War Child is een fantastische organisatie die honderdduizenden kinderen in oorlogsgebieden helpt. Door kunst en spel kunnen kinderen langzamerhand ingrijpende ervaringen verwerken, weer contact durven maken met andere mensen en het zelfvertrouwen weer terug opbouwen. Zeker kinderen vallen soms weg in de helaas grote hoeveelheid mensen, dus een doel als dit is zo belangrijk. Mijn kleine persoonlijke motivatie daarnaast, is om te zien dat een uitdaging als deze ook kan met een hartritmestoornis en gewrichten die niet helemaal goed zijn. Hierdoor ben ik me mede nog bewuster van mijn geluk opgegroeid te zijn in een welvarend land dat in mijn leven niet te maken heeft gehad met oorlog.

Steun de actie!
Ik hoop dat het bedrag dat ik op kan halen, al is het maar een klein beetje, kan bijdragen aan hulp die zo hard nodig is. Mijn doel: € 1 voor elke meter, dus € 5895! Al het geld dat wordt opgehaald, gaat direct naar War Child. Met € 8 per maand kunnen zij al één kind helpen met de programma’s van War Child. Laten we samen de uitdaging aangaan: hoeveel kinderen kunnen wij helpen? Elk klein beetje helpt al enorm, met een simpele druk op de knop.