Culinire tip van de week: asperge-aardappel-zalmsalade
Recept: May Anema
Gepubliceerd: 28 april 2023
Je kent het wel – meer asperges gekookt dan je maag aankon, te veel aardappelen gekookt, ham, garnalen of zalm gesneden, wat doe je met de restjes???
Met een beetje creativiteit maak je zo weer een nieuw gerecht!
Asperge-aardappel-zalmsalade
Ingrediënten:
– overgebleven gekookte asperges
– overgebleven gerookte zalm
– overgebleven gekookte aardappels
– overgebleven gekookt ei
– kleine sjalot
– mayonaise
– zure room
– verse dille
– zout, peper
Snijd de zalm en aardappels in kleine stukjes en meng met de fijngesneden sjalot, ei en dille. Voeg mayonaise en zure room toe en meng het geheel op smaak met zout en peper. Snijd de asperges fijn en laat de puntjes iets groter. Maak een schaal op met Hollandse kropsla, leg daarop de stukjes asperges en daarop de zalmsalade. Bestrooi het geheel royaal met verse dille.
Zo kun je het ook doen met de ham en de garnalen mocht dat over zijn.
Laat het ruim smaken!
May Anema