Culinaire tip van de week: Spaanse knoflook-kip (Pollo al Ajillo)
Nog lekkerder als je het bereidt met gerookte knoflook...
Gepubliceerd: 4 augustus 2023
Pollo al ajillo wordt meestal gemaakt met een hele kip welke in stukken gehakt wordt, maar dijen, bouten en vleugels zijn prima. Qua smaak maakt het absoluut geen verschil en het gerecht is ook nog iets sneller klaar. Wij hebben in ieder geval weer genoten van dit heerlijke Spaanse kipgerecht.
Wil je jouw gezin of vrienden ook eens verrassen met deze verrukkelijke Spaanse knoflook-kip?
INGREDIËNTEN
▢ 1 kg kippenpoten
▢ 1 grote bol verse knoflook (minstens 15 teentjes)
▢ 200 ml Spaanse droge witte wijn
▢ 1 citroen
▢ 1 kippenbouillonblokje
▢ 2 eetlepels paprikapoeder
▢ 3 eetlepels glutenvrije bloem
▢ 4 laurierblaadjes
▢ peper en zout
▢ olijfolie
HOE MAAK JE HET?
Haal de knoflooktenen van de bol en pel ze. Je hebt minstens 15 teentjes nodig.
Meng de glutenvrije bloem met het paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak.
Wentel de kippenpoten door het bloemmengsel.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak hierin de de tenen knoflook.
Voeg de kippenpoten toe en bak deze rondom aan.
Schenk nu de witte wijn en het water bij de kip.
Doe het kippenbouillonblokje en de laurierblaadjes erbij en breng aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat de kippenpoten op een middelhoog vuur gaar worden gedurende zo’n 45 minuten. Draai regelmatig om.
OPMERKINGEN
Serveer de kip met gebakken aardappels, groenten zoals sperziebonen, worteltjes of broccoli en/of een salade.
Veel kookplezier en eet smakelijk!