Culinaire tip van de week: home made pizza met o.a. octopus
Zo lekker... misschien nog wel fijner dan bij de Italiaan
Gepubliceerd: 3 maart 2023
Eigenlijk een heel eenvoudig gerecht maar alles hangt natuurlijk af van de ingrediënten.
We beginnen met het deeg voor op de bakplaat. We kochten het deeg en de overige ingrediënten bij de lokale AH.
Leg bakpapier op de bakplaat, strooi er wat bloem overheen en rol de pizza uit over de bakplaat.
Ingrediënten:
Bij de pizza zit een potje tomatenpuree. Gebruik de onderkant van de lepel om de tomaat over de pizza te verspreiden. Voeg wat oregano toe.
Dan…
1 blik tonijn
1 of 2 blikjes sardientjes, voeg ook wat olijfolie uit het blikje toe op de pizza.
1 bakje grote garnalen, snij die in kleinere stukjes.
Als ze het hebben bij AH voeg dan fijngesneden plakjes octopus toe.
Dan…
Fijngesneden rode ui en dek af met een laagje geraspte kaas. Voeg nog wat oregano toe.
Voorverwarm de oven op 190 gr. en plaats de bakplaat met de pizza in de oven.
Haal na 18/20 minuten de pizza uit de oven en voeg dan nog wat rucola toe én het grote smullen voor de hele familie kan beginnen
Eet smakelijk!
H.S
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.