Culinaire tip van de week: een Italiaanse klassieker
Salade caprese
Gepubliceerd: 30 juni 2023
Hij wordt ook wel ‘Insalata tricolore’ genoemd, naar de drie kleuren van de Italiaanse vlag. De salade caprese is een koud voorgerecht uit de Napolitaanse keuken en is vernoemd naar het eiland Capri. Zo simpel en zo lekker. Maar één ding, koop geen goedkoop plastic bolletje ‘mozzarella’ van 89 cent. Dus koop een bol echte buffel mozzarella, rijpe tomaten, verse basilicum, pijnboompitjes en pesto. That’s all. Succes gegarandeerd!
ZO MAAK JE HET
- Snijd 2 grote rijpe tomaten in schijfjes. Doe hetzelfde met 1 bol buffel mozzarella.
- Bouw de caprese op door te beginnen met de tomaat, vervolgens de mozzarella dan de pesto. Bak daarna de pijnboomtjes ligt aan en tot slot een mooi blaadje basilicum.
- Besprenkel met extra vierge olijfolie en cremissimo (balsamico crème). Voeg naar smaak verse peper en (grof zee)zout toe.
Eet smakelijk!