Culinaire tip van de week: citroen/knoflook kip
Heerlijk bij zomerse temperaturen...
Gepubliceerd: 9 juni 2023
Een populair gerecht in mediterrane landen.
INGREDIËNTEN
1 grote kip, in 8-10 stukken
3-4 eetlepels olijfolie
1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd
paar takjes tijm
scheutje sherryazijn
2 eetlepels donkere sojasaus
3 eetlepels vloeibare honing
1 citroen, in dunne plakjes
bosje bladpeterselie, gehakt
BEREIDEN
Bestrooi de stukken kip met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote braadpan, leg de knoflook en tijm erin en bak de kip op hoog vuur (eventueel in porties) in 2-3 minuten aan elke kant bruin.
Doe alle stukken kip in de pan, voeg de sherryazijn toe en laat die tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en honing toe en schud de pan zodat alles zich mengt.
Schenk er een flinke scheut heet water bij en voeg de plakjes citroen toe. Laat het vocht pruttelen tot het tot stroop ingekookt is, circa 15 minuten. De kip zal dan ook gaar zijn.
Leg de citroenkip op een schaal en strooi de peterselie erover. Geef er aardappelpuree en sperzieboontjes of gestoomde sugarsnaps bij.
Eet sma(k)kelijk!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.