Culinaire tip van de week: Caesarsalade…
Als de temperatuur stijgt, is dit een heerlijk zomers gerecht
Gepubliceerd: 19 mei 2023
Een Caesarsalade staat bij menig restaurant op de kaart, maar wist je dat je deze ook gemakkelijk zelf kunt maken? Een klassieke Caesarsalade bestaat uit romaine sla met gekookte eitjes, croutons, Parmezaanse kaas en een speciale dressing. De dressing wordt namelijk op smaak gebracht met ansjovis, knoflook en ook wat Parmezaanse kaas.
Recept Caesarsalade
Geloof ons, deze salade is echt smullen! Het zoute van de ansjovis, de umami van de Parmezaanse kaas en de romige dressing. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Aan een recept wordt vaak ook nog kip en/of bacon toegevoegd. Wij maakten ook een variant met krokante kip. Net zo lekker als deze klassieke Caesarsalade!
Ingrediënten voor 4 personen
300 gr romaine sla
4 eieren
30 gr Parmezaanse kaas
4 sneetjes (oud) brood
olijfolie, zeezout
Ingrediënten voor de dressing
3 el mayonaise
3 st. ansjovis
30 gr Parmezaanse kaas
sap van een halve citroen
1 knoflookteen
peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de sneetjes brood in vierkantjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het brood op. Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er wat zeezout over.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de croutons in ongeveer acht minuten knapperig. Hussel de bakplaat tussendoor even zodat alle kanten goudbruin worden.
Kook de eieren in 6 minuten zacht.
Maak een dressing door alle ingrediënten kort te mengen met een staafmixer. Wil je de dressing iets vloeibaarder hebben? Voeg dan nog een scheutje water toe. Breng de Caesarsalade dressing op smaak met peper en zout.
Meng de romaine sla met de dressing en verdeel over vier borden.
Pel en halveer de gekookte eieren. Garneer de salade met de gekookte eieren, Parmezaanse kaas en croutons.
Eet smakelijk