Deel

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keukens

De liefde van de man (en de vrouw..) gaat door de maag

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keukens

Het is bijna Valentijnsdag, dus voor sommigen van ons hoog tijd om na te denken over een mooie manier om je lief te verrassen. Maar of je nu bezig bent met je (geheime) liefde of deze dag enorme commerciële onzin vindt, het is altijd tijd om de liefde te vieren! En wij zouden Van Kokenou niet zijn, als we niet een sterke voorkeur zouden hebben om onze liefde uit te drukken in een heerlijk (makkelijk, maar indrukwekkend) recept. En wat is er dan mis om even na te denken over welke ingrediënten een afrodisiacum schijnen te zijn, want zo ben je natuurlijk nog meer verzekerd van een romantische avond!

OESTERS
Een bekende in deze categorie is natuurlijk de oester. Het geheim van de oesters zit ‘m in de grote hoeveelheid zink wat zij bevatten en dit schijnt het libido veel goed te doen. Maar oesters eten is ook gewoon heel romantisch met een glaasje champagne erbij, kan je avond niet meer stuk!

VIJGEN
Het is één van de oudste vruchten en we kennen de vijg ook van het vijgenblad, waarmee Adam en Eva hun edele delen bedekten. Ook Cleopatra was fan van de vijg en de oude Grieken associeerden de vijg met liefde en vruchtbaarheid. Een bepaald stofje dat wel eens belangrijk zou kunnen zijn voor je perfecte avond zit er niet in. Maar met deze erotische vrucht kun je zeker een prachtige start van de avond verzorgen door haar te serveren met een gorgonzolamousse.

KNOFLOOK
Velen van ons vermijden dit ingrediënt tijdens een spannende date. Mijn enige advies is: Niet doen! Zeker als je samen geniet van deze heerlijke smaakmaker, heeft niemand tijdens de date er last van, sterker nog knoflook bevat anti-oxidanten en zwavelhoudende stoffen die een stimulerende en opwekkende werking hebben. Gebruik knoflook bijvoorbeeld in een heerlijke pompoencrème cappucino, een prachtige en bovenal smakelijke manier om je avond mee voort te zetten.

GRANAATAPPEL
Dit superfood, bevat heel veel antioxidanten die belangrijk zijn voor je doorbloeding. En laat dat nu net handig zijn! Dus meer dan genoeg redenen, lijkt me, om tijdens een romantische avond een overheerlijke black angus bavette te serveren met een salade met granaatappelpitjes.

CHOCOLADE
Wie houdt nu niet van chocolade?! En gelukkig is er alle reden om pure chocolade regelmatig tot je te nemen, en te verwerken in allerlei verwennerijen, want hierin zitten de zogenaamde ‘feel good chemicaliën’ anandamine en fenylethylamine in. Deze stoffen zorgen, volgens wetenschappers, voor een gevoel van geluk, opwinding en euforie. En daar kun je natuurlijk moeilijk nee tegen zeggen! Net zoals tegen een mooie oreotrifle met pure chocolademousse. Smullen maar!

Dus nodig je lief uit om samen te genieten van een heerlijk thuisdiner, een mooi glas wijn en natuurlijk van elkaars gezelschap. Van Kokenou helpt je deze avond glansrijk te doorstaan én we zorgen dat alle verse ingrediënten precies op tijd rechtstreeks van de boer op jouw deurmat liggen. Wat wil je nog meer?!

Voor welke gerechten je ook kiest, of voor welke verrassing je ook gaat om je liefde te vieren, Van Kokenou wenst je hele liefdevolle dagen (en niet alleen 14 februari!) toe.

Geniet!

Meer 'Culinaire hoogstandjes':

Ben jij een echte vis (en wijn) liefhebber?

23 februari 2018

Dan mag je deze speciale avond bij Hemingway’s Beach Club niet missen!

Hemingway’s serveert op 1 maart vanaf 18.00 a.s. namelijk North Sea Fish & Wines. Chefkok Jeroen Klepper zorgt voor 6 heerlijke gerechten, geïnspireerd door de zee en al het fijns wat daar uit voortkomt.

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keukens

16 februari 2018

10 tips om een betere thuiskok te worden. Met een beetje hulp van van Kokennou uit Bergen.

Thuis een etentje geven is genieten met een hoofdletter, als je het mij vraagt. In de sfeer waar je je helemaal comfortabel voelt, genieten samen met je geliefde, familie of vrienden van prachtig eten en mooie wijnen. Dit staat garant voor een ultieme avond.

Garum: dé Romeinse smaakmaker uit zee

16 februari 2018

In Cetara in Italië wordt vissaus nog ambachtelijk gemaakt.

De antieke Romeinse keuken kenmerkt zich voornamelijk door hartig/zoet- en zoet/zuur-combinaties. Er is veel overgeleverd uit de Romeinse Oudheid, maar smaken behoren daar helaas niet toe.

Binnenkort... Valentijnsdag 2018

2 februari 2018

Waar en wanneer: In de beste Bergense restaurants op 14 februari a.s.

Je kunt je lief een roos geven of een kaartje sturen, maar wat dacht je van een romantisch diner in een van de vele fijne Bergense restaurants? De liefde wordt deze woensdag wereldwijd gevierd. Of je het ‘feestje’ nu een commerciële aangelegenheid vindt of niet, het is natuurlijk altijd een goed idee om met je geliefde uit eten te gaan.

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keukens

2 februari 2018

De perfecte kaasplank samenstellen

Met een goede kaasplank scoor je eeuwige roem bij je gasten zonder ook maar een zweetdruppeltje te ontdekken op je hoofd. En het is precies díe combinatie waar wij bij Van Kokenou zo van houden!

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keukens

26 januari 2018

Wijn met een verhaal.. perfect om te geven óf om er zelf van te genieten

Ik heb een voorliefde voor heerlijke producten met een mooi verhaal. Op de één of andere manier ga ik door dat verhaal nóg meer genieten van deze producten op mijn bord of in mijn glas. Zo ontdekte ik een tijdje terug een prachtige wijn. Het had een verhaal om bij weg te dromen en het inspireerde om ook je eigen dromen na te jagen.

Valentijsdag in aantocht

26 januari 2018

Het theater van de liefde bij grand café Bourgogne

Op Valentijnsdag tovert Merlet de prachtige lounge voor één avond om in een Theater van de Liefde. Chef-kok Mattijs Kaptein van Grand Café Bourgogne bereidt met zijn team een heerlijk 3-gangen diner voor jullie.

Food & Film bij CineBergen: Wonder Wheel

Chefkok Jeroen Klepper van Hemingway’s Beach Restaurant presenteert een bijzonder menu

Donderdag 25 januari staat weer in het teken van Food & Film. Chefkok Jeroen Klepper van Hemingway’s Beach Restaurant presenteert voorafgaand aan de film een bijzonder 2-gangen menu, een menu in het teken van het jaargetijde of van de film.

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keukens

19 januari 2018

De granaatappel... de koningin van de fruitschaal

Ze ligt parmantig in de schaal tussen het andere heerlijke fruit, maar hoe de anderen hun best ook doen om haar naar haar kroontje te steken, ze is en blijft de koningin van de fruitschaal. En niet zonder reden...

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keukens

12 januari 2018

Vegetarisch culinair genieten.... ook dat regelen we voor je!

De feestdagen liggen alweer even achter ons, en ook de meeste nieuwjaarsborrels zijn genuttigd. 2018 is begonnen! Dus wat mij betreft hoogste tijd om de goede voornemens om te zetten in actie.

Duurzaam dineren bij Het Hof

12 januari 2018

Wanneer: 1 februari vanaf 18.30 uur

De Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, vraagt al enige tijd aandacht voor de ernstige vervuiling - door plastic - van zee en oceaan. In 2014 maakte hij het probleem zichtbaar door een recordpoging ’downwinden’ met kite langs de Nederlandse kust, van de Belgische grens tot het Duitse Waddeneiland Borkum.

Amusetour Bergen

10 januari 2018

Culinair Bergen

Op zondag 18 maart 2018 van 12.00 tot 17.00 uur vindt wederom de Amusetour Bergen plaatst. Deze culinaire wandeling staat elk jaar garant voor veel plezier en genot.

Terug