Crowdfunding: een bus voor juf Brechje met aangeboren bindweefselziekte EDS

Ze heeft vorig jaar haar rijbewijs gehaald, zodat ze zelf in een aangepaste bus kan gaan rijden...

Crowdfunding: een bus voor juf Brechje met aangeboren bindweefselziekte EDS

Juf Brechje is een bijzondere juf van 25 jaar die als ondersteunende juf al zeven jaar op de ARH-school in Bergen werkt. Zij heeft een aangeboren bindweefselziekte EDS. Door de jaren heen is Brechjes mobiliteit achteruit gegaan. Toen Brechje 12 jaar was, kreeg zij namelijk dystonie (een neurologische bewegingsstoornis) erbij. Brechje kan daarom niet lopen en heeft een elektrische rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Naast haar werkzaamheden op school is Brechje erg gepassioneerd van paardrijden en gaat wanneer het kan naar haar paard die haar helpt om lichamelijk soepel en mentaal sterk te blijven.

Juf Brechje laat zich dus niet beperken. Zo heeft ze vorig jaar haar rijbewijs gehaald, zodat ze zelf in een aangepaste bus kan gaan rijden en daarmee haar mobiliteit én dus haar zelfstandigheid enorm vergroot. Want dat is juf Brechje, ze wil graag zelfstandig en onafhankelijk door het leven gaan. Nu is ze afhankelijk van taxivervoer, dat kost veel geld en is tevens zeer pijnlijk voor haar rug.
Alleen heeft ze nog geen bus. De bus die zij nodig heeft, is een specifieke bus (met o.a. een platte bodem) en kost tweedehands minimaal € 30.000!

De gemeente waarin zij woont, gaat haar helpen met de aanpassingen van de bus. Nu alleen de bus nog….
Daarom is, net als vele jaren geleden, door de directeur van de school Constanze Kappelman besloten deze Crowdfundingsactie op te starten.
Op deze manier wil de school graag het geld bijeen brengen, zodat juf Brechje haar eigen bus kan kopen en zelfstandig door het leven kan gaan.
Dus met alle hulp van de leerkrachten, leerlingen, ouders, familie, vrienden, werkgevers en allen die juf Brechje een warm hart toedragen moet het lukken dit streefbedrag te halen.

Link van de crowdfundingsite is : https://www.geef.nl/nl/actie/bus-voor-juf-brechje/donateurs

Woensdagmiddag 20 maart a.s. van 12.00 uur tot 12.45 uur is er een sponsorloop. De kinderen uit de klassen 4, 5 en 6 zullen gaan lopen voor de bus voor juf Brechje.
Locatie is het Oranjeplantsoen in Bergen.

Zaterdag 23 maart a.s. is er een zangworkshop Paas- en Lenteliederen: Zingen voor juf Brechje.
Van 13.00 uur – 17.00 uur. Locatie: aula ARH school.
Kosten € 30,-.