Coronavirus lijkt ook in Bergen op zijn retour, maar…

GGD begint met geven van herhaalprik

Terwijl de GGD afgelopen maandag 19 september startte met het geven van een herhaalprik tegen corona, blijkt het aantal besmettingen de afgelopen tijd in Noord-Holland Noord te zijn gedaald. Waar in de maand augustus in de zestien gemeenten die het werkgebied vormen voor de gezondheidsdienst 1937 besmettingen zijn vastgesteld, is dat halverwege september gedaald naar 471.
In juli was nog sprake van 4721 besmettingen, in juni 3035. Daarbij moet wel worden aangetekend dat al enige tijd zelftesten de norm is, dus dat dit alleen door de GGD uitgevoerde coronatesten betreft.
Ook het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten is de laatste weken gezakt. Waar in heel augustus nog 153 positief geteste inwoners van Noord-Holland Noord in een ziekenhuisbed lagen, zijn dit er deze maand tot dusverre 26.
In juli ging het om 179 patiënten met de virusziekte, in juni om 89. In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar verblijven momenteel dagelijks gemiddeld tussen de 5 en 10 coronapatiënten, merendeels op de verpleegafdeling, een enkeling op de intensive care.

Sinds begin juni zijn er in Noord-Holland Noord negen mensen met het virus overleden: zes in juni en juli, drie in augustus en september. Het betreft twee inwoners van de gemeente Alkmaar, twee van Den Helder en inwoners van Bergen, Dijk en Waard, Castricum, Schagen en Opmeer.

Bron: NHD.nl