Deel

advertentie

Coronavaccinatie in februari in hoger tempo

Wanneer ben jij aan de beurt?

Coronavaccinatie in februari in hoger tempo

Na januari gaat het vaccineren als het goed is in rap tempo door. Voor februari staan mensen van 18 tot 60 met een medische indicatie en GGZ-instellingen en hun bewoners op de planning.
In maart volgen de 60-plussers die thuis wonen. Zij worden afhankelijk van de situatie gevaccineerd door de huisarts of de GGD.
In april mogen alle nog niet gevaccineerde zorgmedewerkers zich melden.
Wanneer in april iedereen aan de beurt is geweest, mogen de nog overgebleven mensen een vaccin halen. De grootste groep is dus ergens vanaf april/mei aan de beurt.

Goedkeuring nieuwe vaccins
Op dit moment is er één vaccin goedgekeurd door het Europees Medicijn Agentschap (EMA). Deze organisatie is verantwoordelijk voor het goedkeuren van de vaccins voor de Europese Unie. Het Pfizer-vaccin is door de keuring.

Minister Hugo de Jonge meldde afgelopen maandag in zijn brief dat ook het Moderna vaccin al goedgekeurd zou zijn door de EMA, dat bleek niet te kloppen. Wanneer Moderna in Nederland geleverd wordt en ingezet kan worden, is nog onduidelijk.

AstraZeneca is nog een vaccin dat goedgekeurd kan worden. De Jonge schrijft in zijn brief dat nu wordt uitgegaan van goedkeuring half februari. En dat zou goed nieuws zijn, want het AstraZeneca vaccin is op grote schaal ingekocht en al leverbaar in het eerste en tweede kwartaal van 2021.

Heel Nederland voor eind september
Ook al schetst de overheid nu een helder pad voor de vaccinatiecampagne, het is nog niet in beton gegoten. Het kan zijn dat bij beoordeling van een coronavaccin blijkt dat het niet voor iedereen geschikt is en dan kan zomaar de hele planning weer worden aangepast. Maar zoals het er nu naar uitziet, moet iedereen in Nederland voor eind september de mogelijkheid hebben gehad om een vaccin te halen.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Groep 5 Van Reenenschool maakt de schoolomgeving schoon

16 april 2021

“We hadden een zak vol met troep. Wat mensen allemaal wel laten slingeren!”

Regelmatig de omgeving een beetje schoonmaken, zodat we met elkaar de wijk netjes houden. Groep 5 van de Van Reenenschool geeft daarin het goede voorbeeld door samen met juf Eleonore met een vuilniszak en grijpertjes de troep rondom school op te ruimen.

Stichting Welzijn Bergen zoekt vrijwilligers voor het project WonenPlus

16 april 2021

WonenPlus biedt praktische ondersteuning aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken

Hierdoor kan deze groep langer zelfstandig blijven wonen. Abonnees van WonenPlus kunnen gebruik maken van deze ondersteuning.

Morilles: dé voorjaarspaddenstoel

16 april 2021

Zelf zoeken in en rond Bergen én eten

Het voorjaar is gestart met de komst van de eerste morilles. Deze wilde voorjaarspaddenstoel staat bij menig chef in de top drie...

Kunst10Daagse 2021 van 22 tot 31 oktober

14 april 2021

Hetzelfde maar dan anders. Inschrijven vanaf zaterdag 8 mei a.s.

Wat kijken we allemaal uit naar een K10D in Bergen en Bergen aan Zee! Vorig jaar waren we er zó dichtbij en wat was de teleurstelling bij deelnemers, bezoekers en bij ons groot, toen op het laatste moment alsnog...

Indian Summer Festival 2021 gecanceld

16 april 2021

Deze week heeft de organisatie het officieel bekend gemaakt: het Indian Summer Festival kan in 2021 niet plaatsvinden

Helaas hebben we geen goed nieuws te melden. Indian Summer Festival kan in 2021 niet plaatsvinden. We vinden dit ontzettend jammer en hadden net als jullie gehoopt dat we deze zomer elkaar eindelijk weer konden zien op recreatiegebied Geestmerambacht.

Skeeleren tegen kanker. Bergense Daantje gaat er voor

16 april 2021

Haar streefbedrag was € 150,- máár... de teller staat inmiddels boven de € 2000,-

Hoi, ik ben Daan, 12 jaar en ga 3 dagen per week een maand lang naar school skeeleren om geld op te halen voor KWF om meer onderzoek te laten doen voor kanker, zodat ze meer te weten kunnen komen over de vreselijke ziekte. Mijn doel is om 150 euro op te halen en misschien nog wel meer. Ik hoop dat het lukt, liefs Daan.

Terugkijken webinar Duurzamer Wonen (filmpje)

16 april 2021

Is het nog wel rendabel om te investeren in duurzame woonoplossingen?

Afgelopen dinsdag keken ruim 1000 mensen naar het Rabobank webinar Duurzamer Wonen dat live uitgezonden werd vanuit de Gasfabriek in Alkmaar. Heb je het gemist of wil je terugkijken? Bekijk dan hier de video.

Wandelpuzzeltocht Bergen ook dit jaar gecanceld

16 april 2021

Focus ligt nu op 2022

Helaas heeft het bestuur ook dit jaar moeten besluiten om wederom de wandelpuzzeltocht niet door te laten gaan.

Make the melody. Find the words. Write the song

9 april 2021

Daag jezelf uit: één thema – één gast

Dit zeggen deelnemers: “De vele tips die je deelde, je kennis van hoe liedjes werken, de theorie over harmonieën, achtergrondinfo en meer, maken dat ik superzin heb om nog meer liedjes te maken.”

Help de bijen voldoende voedsel te vinden dit jaar

9 april 2021

Op 22 april is er een Nationale Zaaidag

Dit jaar openen we rondom Nationale Zaaidag voor de vierde keer de Voedselbanken voor Bijen! Of beter gezegd: jullie doen dat. Wij zorgen voor de buzzz eromheen.

Meivakantie: programma voor de jeugd

9 april 2021

Wanneer: vanaf maandag 3 mei a.s.

Tijdens de meivakantie organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen in samenwerking met Jongerenwerk Bergen weer sportieve vakantieactiviteiten voor zowel kinderen als jongeren. Op verschillende dagen is er aanbod, van BuitenGewone Spelen in Egmond aan Zee en Schoorl tot Jachtseizoen in Bergen en Game ON in Schoorl.

De Groene Route – vroegbloeiers, tuin en natuur ontwaakt

9 april 2021

Eerste open weekend officieel gesloten, diverse tuinen wel open

‘De Groene Route’ is een groep enthousiaste tuinliefhebbers en kwekers in Noord-Holland Noord vol betrokkenheid bij elkaar en de tuin.

Webinar Duurzamer Wonen

2 april 2021

Is het nog wel rendabel om te investeren in duurzame woonoplossingen?

De media staan er vol van en het is steeds vaker het gesprek van de dag: wat doe jij om je woning te verduurzamen? Is het nog wel rendabel om te investeren in duurzame woonoplossingen? Tijdens het gratis online event Duurzamer Wonen vertellen experts waaronder bouwkundige Bob Sikkes, Peter van Oeveren ontwikkelingsmanager bij Bouwfonds gebiedsontwikkeling (BPD) en een Duurzaam Wonen adviseur van Rabobank hoe je stappen kunt zetten in energie besparen en wat dit oplevert. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in welke mogelijkheden er zijn om je woning te verduurzamen en hoe je dit kunt financieren. Het webinar wordt op dinsdag 6 april om 19.30 uur live uitgezonden vanuit de Gasfabriek in Alkmaar. Meer informatie en aanmelden Meer informatie en aanmelden via https://rabo.nl/noordhollandnoord/wonen. Zowel klanten als niet klanten van Rabobank zijn van harte welkom zich aan te melden.

Galerie Klein Zwitserland is weer open!

2 april 2021

Kom lekker kunst kijken met de paasdagen

Er exposeren 35 verschillende kunstenaars in Klein Zwitserland en sinds 2 weken zijn er weer 8 nieuwe kunstkamers te bewonderen.

Pop-up expositie in kunstgalerie Het Wapen van Bergen

2 april 2021

Schilderijen om blij van te worden

Dit weekend speciale aandacht voor het werk van Hugo Bertels in 2D en 3D

Op Stap met Karavaan 21 t/m 30 mei: 
 nieuwe voorstellingen in een landschappelijk jasje


2 april 2021

Locatietheater ten noorden, oosten, zuiden én westen van Alkmaar

‘Op Stap met Karavaan’ is een serie nieuw gemaakte locatietheater-voorstellingen in een landschappelijk jasje, kleinschalig en coronaproof. Met een fietstocht, een dorpsbeleving, een geluidswandeling en muziektheater wordt het 21 t/m 30 mei weer volop genieten van buitengewoon theater! 


NHN Business Awards 2021 van start

2 april 2021

Wie nomineer jij?

Het is eindelijk weer zover! Er kan vanaf morgen, 1 april 2021, weer genomineerd worden voor de NHN Business Awards 2021.

‘Je puber in coronatijd. Wat kun je doen?’

2 april 2021

GGD Hollands Noorden organiseert 20 april 2021 een online bijeenkomst

Het leven van jongeren is anders door de coronatijd. Ze missen school, sport, hun vrienden en kunnen niet de dingen doen die in deze levensfase belangrijk voor ze zijn. Dat kan vragen of zorgen geven.

De Matthäus Passion dit jaar thuis vanuit je luie stoel

2 april 2021

Eerste paasdag om 13:00 uur op TV bij RTV80 (Ziggo kanaal 44 en www.rtv80.nl) kijken en genieten van de liveregistratie van de Matthäus Passion.

Deze uitvoering door Koorvereniging Bergen met het begeleidingsorkest Noord-Holland is in 2013 opgenomen in de Petrus en Pauluskerk RK Parochie Bergen in Bergen NH.

Voor de kids…

2 april 2021

Thuis aan de slag met de Kranenburgh PaasKunstbox

Vinden jullie het ook zo jammer dat ons creatief atelier Studio C nog dicht is? Niet getreurd, want er is weer een nieuwe Kunstbox voor thuis! Bestel de PaasKunstbox en ontvang alle materialen én...

Wil jij ook een pumptrack in Schoorl?

2 april 2021

Vul deze enquête in en maak de kans groter dat er ook echt een pumptrack komt!

Je helpt enorm door hem in te vullen en vaak de opties, skateboard, fiets, BMX en pumptrack mogelijkheden aan te klikken.

Boomkruipers in Bergen

2 april 2021

Dook Vlugt doet al drie jaar onderzoek naar de slapers en de slaapplaatsen

Een boomkruiper is een kleine onopvallend bruine vogel die, zoals de naam al aangeeft, gebruik maakt van bomen om voedsel, insecten en spinnen, te vinden.

Corona en de impact op de Nederlandse cultuursector, attracties en evenementen

2 april 2021

Naast de horeca, is ook de cultuursector een van de hardst geraakte sectoren

Deze sector heeft vrijwel volledig stil gestaan voor het grootste gedeelte van 2020. De internationale toeristen worden gemist maar er komen eveneens minder nationale (dag)bezoekers. Ook 2021 begint niet hoopvol voor de culturele sector, de evenementenbranche en attractieparken. 

Podium Victorie onderdeel van landelijke pilot heropening culturele sector

2 april 2021

Plan heropening culturele sector

Vorige week is bekend geworden dat op 28, 29 en 30 april Podium Victorie de deuren zal openen voor 100 bezoekers in het kader van een landelijke pilot omtrent het gebruik van sneltesten binnen de culturele sector.

Coronaproof Nordic Walking

2 april 2021

Onder andere in Bergen en Schoorl

De cursus bestaat uit 6 lessen. De eerste les is een introductieles en kost € 15,00. Daarna beslist u of u de cursus vervolgt. Stokken zijn aanwezig.

Duindorp Schoorl onderzoekt vanuit het Sportakkoord de beweegbehoefte

2 april 2021

Invullen van de enquête kan tot 9 mei en duurt ongeveer 10 minuten

Vanuit het Sportakkoord zijn er mogelijkheden om te onderzoeken of er binnen Schoorl behoefte is aan beweegplekken. Vanuit een rijkssubsidie van € 20.000 per jaar voor de jaren 2020, 2021 en 2022 wordt er uitvoering gegeven aan diverse initiatieven.

Gezocht: vrijwilligers voor de belservice

26 maart 2021

Vanuit huis vrijwilligerswerk doen? Dan is dit misschien iets voor jou.

Wil je het verschil maken in het leven van eenzame ouderen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de belservice van Stichting Welzijn Bergen.

Drie gelukkige winnaressen

26 maart 2021

Drie mooie kunstwerken werden verloot onder vrienden van de Ruïnekerk

Het is een bijzondere periode, ook voor de Stichting Vrienden van de Ruïnekerk. De activiteiten die anders worden aangeboden aan de vrienden konden geen doorgang vinden.

Vanaf 1 juli mogelijk weer evenementen: ‘Positief nieuws voor organisatoren’

De festivalbranche heeft vooral perspectief nodig om te kunnen starten met organiseren

Organisatoren van concerten, festivals, sportwedstrijden en congressen kunnen weer beginnen met het plannen van hun evenementen na 1 juli, zegt het demissionaire kabinet. De organisaties krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift.

Groene Wissel Bergen; mooiste wandelroute van Nederland

26 maart 2021

Meer afwisseling, meer strandwandelen, meer horeca, meer heide en als bonus ook nog een stukje door het mooie plaatsje Bergen

We waren het er nadien over eens: De Groene Wissel Bergen is de mooiste wandeling die we de afgelopen jaren in Nederland gelopen hebben.

Heb jij tien minuten voor de duinen?

26 maart 2021

Help mee en maak kans op een exemplaar van kwartaalblad DUIN en ansichtkaarten

De natuur is ontzettend belangrijk. Wij werken hard aan het behoud van de natuur langs de hele Nederlandse kust, maar dat lukt alleen met jouw hulp! Wij zijn benieuwd naar op welke manier de duinen belangrijk zijn voor jou.

In april kan je je weer aanmelden voor VakantieFUN

19 maart 2021

Van 12 juli t/m 6 augustus kunnen kinderen en jongeren meedoen

Zes weken zomervakantie je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren, laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.

Vrijwilligersorganisatie Tafeltje Dek Je Bergen vraagt hulp!

19 maart 2021

Wie o wie wil deel gaan uitmaken van ons team enthousiaste vrijwilligers?

Tafeltje Dek Je bezorgt dagelijks maaltijden bij mensen die zelfstandig in de dorpskern Bergen wonen en tijdelijk of blijvend zelf geen maaltijd kunnen bereiden.

Leren leven met de gevolgen van de ziekte van Parkinson… hoe doe je dat?

19 maart 2021

Een training voor patiënt en partner

Magentazorg start dinsdag 11 mei 2021 weer met een cursus om het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson te verhogen. Het zogeheten Patiënt en Partner Educatie Programma voor Alle chronische ziekten (PPEP4ALL) leert deelnemers, patiënt en partner of mantelzorger, beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

Terug