Corona update: de teller staat nu op 879 besmettingen in de gemeente Bergen

Inwoner Bergen met corona overleden

Corona update: de teller staat nu op 879 besmettingen in de gemeente Bergen

In de gemeente Bergen is afgelopen weekend een inwoner met corona overleden. In de hele gemeente Bergen zijn 879 besmettingen geconstateerd en 25 mensen zijn overleden. Op dit moment worden er binnen de muren van Noordwest 55 coronapatiënten behandeld, waarvan er 14 op de intensive care liggen. Daarnaast nog eens 43 in de kliniek.

In totaal staat is het aantal besmettingen in Noord-Holland Noord nu boven de 15.000

Bij het RIVM zijn in het afgelopen etmaal 7.134 positieve coronatests geregistreerd. In de laatste zes dagen zijn al meer positieve tests gemeld dan in de hele voorgaande week. In de vijf weken daarvoor werd iedere week juist een kleiner aantal nieuwe gevallen gemeld.

Iedere dinsdag maakt het RIVM bekend hoeveel positieve coronatests in de voorbije week zijn geregistreerd. In de afgelopen zes dagen werden zo’n 36.600 nieuwe gevallen geregistreerd, in de zeven dagen daarvoor ging het nog om 33.949 positieve tests. Met nog één dag te gaan, wordt het verschil dus nog groter.

Tussen 25 november en 1 december werden dagelijks zo’n 4.850 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen ging het om gemiddeld 5.513 nieuwe gevallen per dag. Daarnaast werd vrijwel iedere dag een groter aantal gemeld dan op de voorgaande dag, zo ook maandag (+320).

Dinsdag weer een toelichting van het RIVM

Overigens is nog onbekend hoeveel mensen zich in de afgelopen week hebben laten testen. Mogelijk hebben méér mensen dat gedaan dan in de week ervoor, dan is het vrij logisch dat het totale aantal positieve tests ook stijgt. Bovendien mogen sommige mensen zich sinds 1 december ook laten testen als ze geen klachten hebben; namelijk als ze naar voren komen in het bron- en contactonderzoek van het RIVM of als ze een seintje krijgen van de CoronaMelder-app. Ook dat zou de testaantallen kunnen hebben doen stijgen.

Elke dinsdag komt het RIVM met een weekoverzicht met daarin het totale aantal besmettingen en totale aantal tests van die week. Daarin wordt ook geduid hoe zorgwekkend de stijging precies is.

Het RIVM meldt maandag ook negentien coronagerelateerde sterfgevallen. Dat betekent overigens niet dat al deze patiënten in de afgelopen 24 uur zijn gestorven.

Klik hier voor de laatste info en regels van de rijksoverheid.