Deel

advertentie

Columnist Kim Klaver vraagt om raad…

Column: Kraantje

Columnist Kim Klaver vraagt om raad…

Mag ik jou wat vragen? Ik weet wel dat jij in de stromende regen je tuin winterklaar aan het maken bent en ik als een godin in Marbella moet oppassen dat ik niet verbrand of teveel tapas naar binnen werk, maar ik ben iets kwijt en misschien weet jij het te vinden.
Ik lig hier namelijk op het strand heel beeldig een Driesje te doen: ik zing een deuntje en heb mijn bevallige achterwerk in een knalgele bikini gestoken. Want ik kom er maar gewoon voor uit: ik zou het zo leuk vinden als er weer eens iemand naar mij floot. Al is het maar een morsig Spaans mannetje.

Maar die macho’s geven geen sier meer om een vijftigjarige, hoe ze haar best ook doet. Hoewel ik gisteren bij de benzinepomp even dacht dat ik beet had. Stond ik daar in mijn minirok de auto vol te tanken, lipjes getuit, borstjes vooruit, je kent ‘t wel. En ja hoor, ik hoorde een toeter. Top, mijn dag was gemaakt. Bleek dat ik een beetje moest opschieten, ik zakte meteen weer weg in mijn zomerdepressie.

Van ellende ben ik de rest van de dag thuisgebleven en gaan puzzelen. Hoewel het een complexe legpuzzel is, was ik toch in staat vele stukjes aan elkaar te leggen. Maar nu mis ik toch zeker het laatste stukje. Ik kan het niet vinden en vraag me af of ze dat soms expres gedaan hebben, de makers van die puzzel. Om wat langer na te denken bijvoorbeeld, over verbinding in plaats van makkelijk (ver)oordelen. Maar dat is natuurlijk helemaal geen sexy onderwerp en dat is nu juist waar ik naar op zoek ben. Want je weet het: sex sells.

Kortom, Kraan, heb jij het laatste stukje van mijn puzzel gezien? Zodat ik dat klereding kan afmaken en daarna een beetje botox in mijn tong kan laten spuiten? Want het blijft Marbella hè.

Zonnige vakantiegroeten,
Kim

Lieve Kim,

Dank voor je zonnige bericht, ik ben hard aan het nadenken over dat missende stukje.

Toch zijn er ook voordelen aan het tanen van de aandacht, zo hoef ik nu niet meer bang te zijn dat je in het zwembad uit het niets onzedelijk wordt betast en dat de badmeester je het gevoel geeft dat je het over jezelf hebt afgeroepen. Of dat je al fietsend ineens een hand op je bovenlijf voelt en dat je zo perplex bent dat de dader er snel vandoor kan gaan, om maar te zwijgen over de keer dat je het raam van de keukendeur ‘s ochtends mocht afkrabben nadat de lokale swaffelaar het niet bij swaffelen hield.

Zo bekeken is het eigenlijk helemaal niet zo erg dat dat nagefloten worden er niet meer bij is, want wie zit nou te wachten op een #metoo situatie. Maar niet iedereen staat er zo in. Zo sprak ik laatst M – je weet wel wie ik bedoel – en zij vertelde me dat ze van een ding in haar leven veel spijt had, dat ze in haar jonge jaren zich te weinig naar boven had gelikt. “Eigenlijk had ik dat meer moeten doen, dan was ik vast verder gekomen in mijn carrière.” Met een dergelijk carrièrepad had ze vast zonder enig probleem hoog in de staf van Ajax kunnen belanden, hoewel je bij FC Antwerp op dit moment meer kans maakt, maar ja keuzes hè.

Over keuzes gesproken, heb je de uitspraak in de rechtszaak tegen Thijs R. meegekregen? De rechter heeft geoordeeld dat de keuzes die Thijs had gemaakt toch een celstraf verdienen. Dat die meisjes wel degelijk slachtoffer waren van Thijs en niet van hun keuzes.

Ik ben ondertussen nog steeds over dat ontbrekende stukje aan het nadenken, is het de leeftijdsgrens of houdbaarheidsdatum? Is dat het soms? Sexs sells, maar die houdbaarheidsdatum en leeftijdsgrens staan er nooit bij vermeld, die moet je zelf maar uitvogelen en anders laat je omgeving het wel weten, zoals door het uitblijven van nafluiten.

Ik zie om mij heen dat er krampachtig van alles aan gedaan wordt om het uit te stellen, anti-aging behandelingen zijn helemaal in. Er wordt gespoten en gelift en leeggezogen dat alsof het een lieve lust is, maar ondertussen gaat die veroudering onder het oppervlak gewoon keihard door. Volgens mij kunnen we beter accepteren dat we gewoon niet eeuwig jong blijven, behalve van geest dan.

Ik hoop dat je hier mee geholpen bent en dat ik snel van je hoor,

Hartelijke groet,|
Kraantje

PS
Wat bof jij me even zeg, dat je je lijf in een bikini kan hijsen, het is hier vooral boerkini weer, niet omdat ik zo preuts ben maar dan blijf ik tenminste warm. Helemaal tegenvallend want ik heb mijn uiterste best gedaan ondanks mijn muffin top, een beetje bikini body proof de zomer in te gaan. Ik ben nog niet zo ver dat ik aan het spuiten ben maar ik slik me suf aan vitaminepreparaten en eiwitten, daar schijn je heel strak van te worden ;)

advertentie

Meer 'Columns':

In fine funiculi mei

22 september 2023

Column: Kraantje

‘Sinds kort begrijp ik dat ik veel te hard geoordeeld heb over het mannelijke deel van de samenleving. Ik was nog steeds in de veronderstelling dat de gemiddelde man minstens negentien keer per dag aan seks denkt.

Kretologie

22 september 2023

Column: Peter van Vleuten

Al meer dan 30 jaar verdien ik mijn brood met teksten maken. Ik heb mensen investeringen aangesmeerd, handleidingen geschreven voor dermatologisch getest glijmiddel, interviews gedaan...

Partij voor de Dieren

15 september 2023

Column: Rob van de Pas

Om wat haatmails en gejank van mijn woke wappies te voorkomen, zal ik alvast duiden hoe het zit. Ik ben lid van de Partij voor de Dieren.

Gehoord

15 september 2023

Column: Kauw

Wij kauwen zijn echt een toeristische attractie, met na enige toenaderingspogingen, een kruimel van dit of dat als cadeau.

Manifesteren kun je leren

8 september 2023

Column: Kraantje

‘Wat zie je er uitgerust uit, je vakantie heeft je vast goed gedaan, je blaakt van gezondheid.'

Mini-vakantie

8 september 2023

Column: Peter van Vleuten

Beroepsmatig muziek maken is geen vetpot.

Dutch design

1 september 2023

Column: Kauw

Ik heb een week bij tante Ka gelogeerd in Zandvoort. Inderdaad, net in die week. Ik zat eerste rang op zo’n hijskraan. Ik had er een prachtig uitzicht op zee, duin en racerij. Ja, van zoveel spektakel wankelde ik allicht. 

Vakantiecolumn: Griekenland?! Ach, zo gek nog niet…

1 september 2023

Column: Rob van de Pas

September 2014. Het zou haar droomvakantie worden. Weekje zeilen in Griekenland op de boot van goede vrienden en aansluitend nog een dag of wat chillen in een huis met zwembad ergens aan de kust van Corfu.

Stokpaarden en trapveldjes

25 augustus 2023

Column: Peter van Vleuten

Toen de Zweedse songwriter en producer Max Martin tijdens de Grammy Awards werd bedolven onder de prestigieuze prijzen, had hij een opvallend dankwoordje klaar. Max, die inmiddels net zoveel nummer-1 hits heeft gescoord als The Beatles, kwam niet met de standaard bedankjes aan platenlabels, collega’s en familie.

De Vierde Wethouder…

18 augustus 2023

Column: Rob van de Pas

Kent u dat verhaal van die Vierde Wethouder die niet mocht worden benoemd? Wij van Follow The Gossip wel! Afgelopen maanden heeft een redactieteam van ons Flesje wat onderzoek gedaan en hebben we de Vierde Wethouder getraceerd.

Vakantie…

18 augustus 2023

Column: Kauw

Het is in ons toeristendorp weer levendig druk. De gasten komen af op het mooie lieflijke dorp met al zijn groen. Favoriet is het fietsen in de prachtige natuur: bossen, polder, duinen en zee.

Band of Brothers

11 augustus 2023

Column: Peter van Vleuten

In een band zitten is een zeldzaam fenomeen. Als je het al ergens mee kunt vergelijken, doet het denken aan de onbreekbare banden die oorlogsveteranen en ex-militairen hebben met hun kameraden in het legeronderdeel van ooit.

Ben ik een zevenvinker?

4 augustus 2023

Column: Rob van de Pas

Tja, de vraag stellen is in dit geval de vraag toelichten. Wat is een zevenvinker? Nou, een zevenvinker is volgens mijn vriend, boekjesschrijver, journalist, antropoloog  en Arabist Joris Luyendijk (51) het volgende wezen [lees: homo sapiens] op twee benen:

Vogelvrij

4 augustus 2023

Column: Kauw

Het is bijna de honderdste keer dat deze kauw over haar belevenissen vertelt in de Flessenpost. Paparazzi zitten overal en zo stond er ineens een journalist van de Story met een stuk brood voor mijn snavel. Maar ik liet mij niet verleiden.

Van slag

28 juli 2023

Column: Kraantje

'Zouden al die doemdenkers toch gelijk krijgen, is het einde van de wereld nabij?’ 

GOM

28 juli 2023

Column: Peter van Vleuten

In mijn omgeving hoor ik steeds meer bevriende vrouwen (en vrouwen van vrienden) met elkaar de beproevingen delen van de overgang. Echt, daar zal ik nooit ofte nimmer slappe mannengrapjes over maken.

Penthouse in Franckenstijn

21 juli 2023

Column: Rob van de Pas

Ik heb een ‘flatje’ gehuurd. Een penthouse om precies te zijn. We huren in de middelste woontoren en op de bovenste verdieping.

Al generaties lang…

21 juli 2023

Column: Kauw

“Zie je, hoe die kauw druk bezig is met het voeren van haar jong. Die kleine opdonders laten zich wel horen hè, het zijn net pubers.” 

Catharsis

14 juli 2023

Column: Kraantje

‘Wat zie jij er uitgerust uit, en dat terwijl de vakantie nog niet eens begonnen is. Wat is je geheim?’

Rock & roll in de klas

14 juli 2023

Column: Peter van Vleuten

Muzikant zijn is een merkwaardig vak. Vaardigheid in het bespelen van een instrument is slechts een klein deel van wat ervoor nodig is.

“50 zónder grijstinten…”

7 juli 2023

Column: Rob van de Pas

Tijdens de vakantie van ons Flesje ben ik gebeld door een bekende uitgever uit Amsterdam. De vrouw aan de andere kant van de verbinding wilde met mij een afspraak maken.

Overprikkeld…

7 juli 2023

Column: Kauw

Droogte, drukte en storm. Een maand lang waren de goten uitgedroogd, waar moesten wij drinken? Ondertussen nam de drukte toe, volle terrassen en rijen bij de snackbar.

Culture clash

30 juni 2023

Column: Kraantje

‘Als je de krant de laatste dagen openslaat, lees ik alleen maar ellende. Russische bommen die doelbewust op een restaurant worden afgevuurd, rookwolken van Canadese bosbranden die naar ons toe waaien en in een maand zoveel CO2 uitstoten als Nederland in een jaar uitstoot.

To do…

30 juni 2023

Column: Peter van Vleuten

Iedereen die één of beide ouders heeft verloren, zal dit bekend voorkomen. In de nasleep van afscheid en uitvaart dient zich het moment aan van opruimen en uitruimen.

Drama’s

9 juni 2023

Column: Kauw

Er kwam bij de buren net een kuiken uit het ei, en hop daar waaide het door die rottige noordenwind zo uit het nest. Daarna hoorde ik een meeuw afgrijselijk krijsen en zag in een oogwenk een reiger met haar jong wegvliegen.

Burgerberaad Bergen

9 juni 2023

Column: Rob van de Pas

Ik vind het wel wat..! Het instellen van een burgerberaad voor lastige (toekomstige) kwesties in ons dorp. Afgelopen maandag was er een reportage bij NPO 2 over dit fenomeen.

Iktivisme

2 juni 2023

Column: Kraantje

Het lijkt me toch wel intens vermoeiend, een leven als BN’er. Dat je op enigerlei wijze weet op te vallen in de grijze massa en met je kop boven het maaiveld uitsteekt en je je een ster mag wanen.

Missing Man

2 juni 2023

Column: Peter van Vleuten

Wat een kracht en betekenis kan muziek toch hebben. Ik ondervond het des te meer tijdens de uitvaart van mijn vader, vorige week.

AZ Alkmaar is de naam…

26 mei 2023

Column: Rob van de Pas

Reputatie komt te voet en gaat te paard…

Giftig…

26 mei 2023

Column: Kauw

Aan de onderkant van het ruïnemuurtje groeien flinke plukken gras.

Tegeltjeswijsheid

19 mei 2023

Column: Kraantje

'Ben je ook zo lekker aan het wippen voor een betere wereld de laatste tijd?’ ‘Dat er iets aan de vergrijzing moet gebeuren snap ik, maar denk je nou echt dat meer kinderen het milieu gaat helpen?’

Allemaal artiesten…

19 mei 2023

Column: Peter van Vleuten

Afgelopen week zei iemand het weer. We hadden een uitermate mooie avond gehad in een theater in Haarlem waarin het lied centraal stond.

Vroeger…

12 mei 2023

Column: Rob van de Pas

Soms denk ik nog weleens met weemoed terug aan de tijd dat ik (16) in Bergen krantenjongen was bij De Telegraaf. Dirk Schekkerman van de Oosterweg bracht elke morgen in zijn oude Mercedes omstreeks 06:00 uur een dikke stapel Telegrafen, een tiental Volkskranten en een handje vol exemplaren van het  Nieuws van de Dag bij ons thuis. 

Partij Ons Dorp
close-link
Terug