Update: Colombianen drie maanden langer vast

Nog geen verdachte moordaanslag Bergen aam Zee opgepakt

Update: Colombianen drie maanden langer vast

De zes Colombianen die zijn aangehouden na de schietpartij in Bergen aan Zee moeten nog negentig dagen in voorarrest blijven. Hoewel zij niet meer worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 45-jarige Colombiaan worden ze nog wel verdacht van witwassen en verboden wapenbezit. Het is niet duidelijk wat hun rol wél was. De politie heeft nog geen nieuwe verdachten aangehouden.

Of ze wel bekenden zijn van het slachtoffer is niet bekend. Ook is niet duidelijk of een van deze Colombianen de witte auto bestuurde die door de politie werd aangemerkt als vluchtauto en later is gevonden in Egmond aan den Hoef.

De drie mannen en drie vrouwen uit Colombia zijn in de leeftijd van 29 tot 53 jaar. Ze werden aangehouden in een hotel in Amsterdam.


De politie heeft vier mannen en vier vrouwen aangehouden voor het dodelijke schietincident dinsdag in Bergen aan Zee.
Donderdagavond werden zes Colombianen (drie mannen en drie vrouwen) in de leeftijd van 29 tot en met 54 jaar aangehouden in Amsterdam.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Amsterdam ook een 28-jarige man en 25-jarige vrouw uit Noorwegen aangehouden.

In een reactie zei burgemeester Peter Rehwinkel, “Chapeau voor politie en het OM die voortvarend aan de slag zijn gegaan met het onderzoek. We wachten het verdere onderzoek af. Hopelijk is er zo snel mogelijk volledige duidelijkheid voor de inwoners van Bergen (aan Zee).”


Bij de schietpartij waren meerdere auto’s betrokken. De politie werd dinsdag rond 15.45 uur gealarmeerd door meerdere omstanders die getuigen waren van een conflict waarna schoten klonken. De getuigen gaven aan dat meerdere personen ruzie met elkaar hadden. Vervolgens hoorden ze schoten en zagen dat een gewond persoon in een grijze auto werd getrokken. De bestuurder van deze auto reed daarna met hoge snelheid weg. De andere betrokkenen van het conflict stapten in minstens drie auto’s, waaronder een witte Mercedes en een donkerkleurige Audi, en verlieten ook met flinke snelheid het Van der Wijckplein.

Klik hier voor de video (1.53 min van habrofotografie/hans brouwers).

Meerdere locaties
Naast de schietpartij bij de rotonde aan het Van der Wijckplein in Bergen aan Zee heeft er vermoedelijk nog een confrontatie plaatsgevonden door de betrokkenen. Dit gebeurde op de Zeeweg in Bergen. De auto waarin zich het slachtoffer bevond, kwam uiteindelijk tot stilstand op de Stationsstraat in Bergen waar de hulpdiensten arriveerden en de reanimatie werd gestart. Dit mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie heeft op alle drie de plaatsen onderzoek verricht. Volgens een getuige werd het slachtoffer door de hulpverleners van de achterbank gehaald. Naast het neergeschoten slachtoffer zou er ook nog een vrouw bij de auto hebben gehoord. De vrouw stond rustig bij de auto te wachten terwijl de hulpdiensten tevergeefs probeerden het leven van de gewonde man te redden.

Witte auto
Na de schietpartij maakte de politie bekend op zoek te zijn naar een witte auto met Belgisch kenteken, beginnend met 1UP. De politie meldt vandaag dat een witte Mercedes, die vermoedelijk weggereden is van de plaats waar geschoten is, later die avond is aangetroffen in Egmond aan den Hoef. De auto is in beslag genomen en zal op sporen worden onderzocht.

Neergeschoten Colombiaan stierf voor Daniëlles deur: “Beelden op mijn netvlies”
Daniëlle Lammerts, eigenaresse van een cosmeticazaak aan de Stationsstraat, heeft een slapeloze nacht achter de rug. Samen met haar man en twee collega’s was zij er gistermiddag getuige van hoe een man voor haar deur stierf. Het slachtoffer was kort daarvoor neergeschoten in Bergen aan Zee.

Klik hier om verder te lezen.

Boeven wisten in jaren tachtig Bergen wel te vinden

Klik hier om dit verhaal te lezen.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Update: Colombianen drie maanden langer vast Update: Colombianen drie maanden langer vast Update: Colombianen drie maanden langer vast Update: Colombianen drie maanden langer vast Update: Colombianen drie maanden langer vast Update: Colombianen drie maanden langer vast Update: Colombianen drie maanden langer vast