Cleanup strand van Camperduin naar Bergen op 12 augustus

De NEGENDE editie van de Beach Cleanup Tour van stichting De Noordzee is begonnen...

Vijftien dagen lang ruimen duizenden vrijwilligers afval op langs de hele Noordzeekust. Zo vragen ze aandacht voor een schone en gezonde Noordzee. Ruim 2000 vrijwilligers hebben zich al aangemeld voor de 30 opruimacties.
De landelijke opruimactie start 1 augustus in Cadzand en op Schiermonnikoog. Maandag 15 augustus is de laatste dag van de Tour bij Zandvoort; dan maakt de organisatie de resultaten bekend.

Cleanup strand

Op 12 augustus ruimen de vrijwilligers het strand van Camperduin naar Bergen op. Het is nog mogelijk om deel te nemen aan één of meerdere etappes. Inschrijven kan op Beach Cleanup etappes

Meedoen zonder aanmelden

Naast de opruimactie zijn op er op diverse locaties activiteiten waar mensen ook zonder zich aan te melden aan mee kunnen doen. De speciale Noordzeenatuur-dagen zijn op 12 augustus in Wassenaar, 13 augustus in Katwijk aan Zee, 14 augustus in Wijk aan Zee en 15 augustus in Zandvoort.

Duizenden vrijwilligers

Elke dag ruimen de vrijwilligers stranden op. Tegelijkertijd in het noorden en in het zuiden van het land. De vrijwilligers ruimen al het afval op dat ze tegenkomen. Deze editie is er extra aandacht voor vervuiling door peuken. Vorig jaar zijn er in vijftien dagen 57.772 peuken van het strand geraapt.