Deel

advertentie

CDA kiest met Klaas Valkering voor rust en resultaat

Een “gewone Egmondse jongen van 28, die ‘toevallig’ ook een goede wethouder is” ,zo presenteert het CDA in de gemeente Bergen haar lijsttrekker

CDA kiest met Klaas Valkering voor rust en resultaat

Daarmee doelt de partij op de huidige wethouder Klaas Valkering die de afgelopen jaren onder meer de woningbouwplannen in de gemeente onder zijn hoede had. Met Valkering wil het CDA volgens haar verkiezingsprogramma werken aan “rust en resultaat” waarbij ze een sterke nadruk leggen op het bouwen van meer betaalbare woningen.

Bevlogen wethouder
Voorzitter van het CDA, Jan Willem Labree: “We kennen wethouder Valkering vooral als hardwerkende wethouder die door zijn bevlogenheid en juridische kennis heeft gezorgd voor rust in het centrum van Bergen en resultaten in de Egmonden waar eindelijk weer gebouwd gaat worden. Maar Valkering is bovenal een gewone Egmondse jongen van 28 die aan den lijve ondervindt hoe lastig het is om in deze gemeente aan een woning te komen. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om de woningnood in onze gemeente aan te pakken.”

Belangrijke punten uit het CDA-verkiezingsprogramma zijn de voorrang voor inwoners bij nieuwbouw en het voorkomen van bezuinigingen op de ouderenzorg, het bouwen van meer betaalbare en duurzame woningen en een wijkagent voor iedere wijk.

Rust en resultaat
Valkering: “Het CDA kiest voor Rust & Resultaat. Rust in een gemeente waar de politiek te veel met zichzelf bezig is en resultaat voor die mensen die al zo lang wachten bijvoorbeeld op hun nieuwe woning of goede zorg. Dat doe ik niet alleen, we hebben een enthousiast team met verkiesbare kandidaten van Egmond-Binnen tot Camperduin.”

De kandidatenlijst
Op de kandidatenlijst van het CDA zijn veel nieuwe gezichten te vinden, maar ook mensen met ervaring. Na Valkering volgt op de lijst als eerste het huidige raadslid Wilma Grooteman uit Bergen, die zich al jaren inzet voor goede zorg en voorzieningen in de gemeente. Raadslid Danny Zwart uit Egmond a/d Hoef staat op plaats 3, Zwart is al jaren een vaste vertolker van de Egmondse stem in de gemeenteraad. Op plaats 4 staat Per Ooijevaar, als geboren en getogen Bergenaar en ondernemerszoon sterk betrokken bij het centrum van Bergen. Guda Kager, ook uit Bergen, werkzaam als raadsadviseur voor diverse gemeenten, volgt op plaats 5. Nieuwkomer op de lijst is Johan Mekken uit Camperduin op plaats 6. Mekken zet zich al jaren in voor Camperduin en verzet zich tegen het groeiende aantal recreatieparken in onze gemeente. Plaats 7 is gereserveerd voor de oud-voorzitter van voetbalclub Egmondia, Paul Kager uit Egmond aan Zee. Theo van Velzen, voorzitter van de ondernemersvereniging van Egmond-Binnen heeft plaats 8. Op plaats 9 staat opnieuw een Egmonder, Els Sentveld uit Egmond-Binnen die zich al jaren inzet voor o.a. de woningbouw in haar dorp. Makelaar Gerard Kruijff uit Egmond a/d Hoef maakt de top tien compleet.
Terug op de CDA-lijst is Nico van Egmond uit Groet, die naast zijn werk in de bankensector actief is binnen het vrijwilligersleven. Chantal van den Berg verhuist binnenkort naar Schoorl, maar neemt nu haar maatschappelijke ervaring al mee naar plaats 12 van de kieslijst. Op plaats 13 staat Anne Valkering, studente en werkzaam in de Bergense horeca. Paul Korremans uit Schoorl is al commissielid voor het CDA en volgt op plaats 14. Na hem op de lijst staat Jos de Moel, breed bekend vanuit zijn vele vrijwilligerswerk bij onder ander de Kunst10Daagse en de Alkmaarse Hockeyclub. Een oude bekende voor het CDA is oud-wethouder, en huidig bestuurslid van de Parel, Jan Mesu uit Egmond aan Zee op plaats 16. Nestor van de Bergense politiek Loek Ooijevaar volgt op plaats 17 met direct achter hem Jan Apeldoorn uit Egmond-Binnen. Kunstenaar en taalvirtuoos Hans Peter Corbee uit Schoorl vult plaats 19. Plaats 20 is voor de huidige voorzitter van de Historische Vereniging Bergen, Niek Weel. Na hem, op plaats 21, volgt Jan Willem Labree, voorzitter van het lokale CDA, lid van R.v.T. van Museum Kranenburgh, hij zet zich maatschappelijk in op velerlei gebied. Uit Egmond a/d Hoef staat op plaats 22 Truus Valkering. Oud-Tweede Kamerlid en burgemeester Han Meijer uit Schoorl staat op plaats 23. De lijst wordt op plek 24 afgesloten door Aad Valkering, oud-fractievoorzitter van een lokale Egmondse partij en vader van lijsttrekker Klaas Valkering.

advertentie

Meer 'Politiek':

Lezers met een mening: Judith Tipping. “Een soort Speakers  Corner zoals ze dat in Hyde Park, Londen, hebben.”

22 september 2023

Ik heb een uitgebreid plan gemaakt met verschillende leuke plekjes en gezellige hoekjes voor op het Plein

Ook was een van mijn ideeën een podium voor poëzie en/of verhalenvertellers(sters) te creëren, een soort „Speakers  Corner“ zoals ze dat in Hyde Park, Londen, hebben.

Groen in de Buurt start weer

22 september 2023

Op 3 oktober is er een ideeënavond...

Inwoners met een idee voor een groene oppepper voor hun buurt, kunnen zich aanmelden bij het project Groen in de Buurt.

College denkt alsnog dat plan Aldi en woningbouw aan de Bergerweg mogelijk is

22 september 2023

De raad gaat zich daar aankomende week over buigen...

Een plan om op het terrein van horecagroothandel Scholten een Aldi-supermarkt met daarboven 12 appartementen en 24 woningen te bouwen, sneuvelde eerder bij de Raad van State en de provincie was ertegen, omdat die vindt dat het perceel in landelijk gebied ligt.

Bergen kiest voor een Plein met allure!

22 september 2023

Fractievoorzitter VVD Arend Jan van den Beld: ’Het is uniek voor een dorp dat er zo’n grote betrokkenheid is

De Bewonersvereniging Bergen Centrum heeft een huzarenstuk geleverd. Meer dan 500 inwoners heeft de vereniging gevraagd hoe het Plein in het centrum ingericht kan worden. Het is een zeer professionele enquête. De resultaten zijn betrouwbaar en representatief.

Bergense politiek in de media: De Stemming aflevering 4: D66 gemeente Bergen (filmpje)

22 september 2023

Interview met fractievoorzitter Alexandra Otto-van der Ende en burgercommissielid Anita van der Stap

In de vierde RTV80-aflevering van 'De Stemming in de gemeenteraad' interviewt Ruud Bredewold fractievoorzitter Alexandra Otto-van der Ende en burgercommissielid Anita van der Stap van D66 Bergen.

GroenLinks ontmoet elkaar in belevingskas in Schoorl

22 september 2023

De Noorderhoeve over het belang van de gezonde kringloop van de boerderij en daarbuiten

GroenLinks fractievoorzitter Froukje kwam enige tijd geleden tijdens het flyeren GroenLinks-lid Petra tegen op het Plein in Bergen.

Lezers met een mening: Reactie op “Ik wil van mijn kliko af!”

15 september 2023

Een aantal oplet/aandachtspunten...

Vandaag 14 september 2023 vind ik ten aanzien van de restafvalcontainer een brief van de gemeente in onze brievenbus waaromtrent je uiterlijk 15 september – dus morgen – kan reageren.

Kiesraad gaat gemeenten ondersteunen bij verkiezingen

15 september 2023

De Kiesraad krijgt ook extra bevoegdheden om te beoordelen of verkiezingen op de juiste manier verlopen...

Straks is niet langer het ministerie van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor de ondersteuning van gemeenten bij de organisatie van verkiezingen, maar de Kiesraad.

Representatief Eindrapport spreekt boekdelen en biedt ook oplossingen

15 september 2023

Betrokken Bergense bevolking wijst bouwplannen Dorpsplein Bergen af

Dit voorjaar heeft de ledenvergadering van de BBC (Bewonersvereniging Bergen Centrum) het initiatief genomen om middels een participatiecommissie de mening van de Bergenaren te vragen over de definitieve invulling van het Dorpsplein Bergen.

Bewonersbijeenkomsten over vluchtelingen in Bergen aan Zee en Schoorl

15 september 2023

Vanaf november 2023 wordt Hotel Nassau in gebruik genomen om Oekraïense vluchtelingen op te vangen

Om inwoners en ondernemers uit Bergen aan Zee de gelegenheid te geven vragen te stellen rondom deze opvang, organiseren wij een informatiebijeenkomst. Burgemeester Lars Voskuil, wethouder Yvonne Roos-Bakker en collega’s van het projectteam Oekraïne zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bergense politiek in de media: De Stemming aflevering 3: VVD gemeente Bergen (filmpje)

15 september 2023

Ruud Bredewold ging in gesprek met de raadsleden Arend Jan van den Beld en Liselotte Verwaaijen van de Bergense VVD-fractie.

Wat ging er goed en wat ging er minder goed?

Opvang Oekraïners in Hotel Nassau gaat door

8 september 2023

Eigenaar Henk Deen: ‘’We zijn blij dat de Oekraïense vluchtelingen alsnog een plek krijgen in Hotel Nassau

Vanaf november 2023 wordt Hotel Nassau in gebruik genomen om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. De gemeente Bergen en de eigenaren van Hotel Nassau hebben zich de afgelopen periode ingespannen om tot overeenstemming te komen.

Lezers met een mening: Ik wil van mijn kliko af!

8 september 2023

Dirk is niet blij

Na maanden van weerzin gaven wij ons gewonnen, we besloten om die afvalcontainer met zijn oranje klep ook maar te gaan gebruiken.

Eindrapport Inwonersraadpleging Bergen overhandigd

8 september 2023

537 Bergenaren hebben enquête ingevuld!

Afgelopen dinsdag heeft voorzitter Jan Apotheker van de BBC (Bewonersvereniging Bergen Centrum) het langverwachte Eindrapport Inwonersraadpleging (64 pagina’s) uit handen van Participatiecommissie-voorzitter Mareike Naumann in ontvangst genomen.

Maak werk van participatie vindt Partij ONS DORP (filmpje)

8 september 2023

Partij ONS DORP ontevreden over mogelijkheden meedenken inwoners

Partij ONS DORP heeft op 1 september actie ondernomen om de inwonersparticipatie in de Egmonden, Schoorl en Bergen eindelijk op een volwassen manier aan te pakken.

Lezers met een mening: Voor een rechtvaardige en duurzame toekomst

8 september 2023

Nederland staat op een kruispunt...

Voor ons liggen belangrijke keuzes die de koers van onze samenleving bepalen.

Open Monumentendagen op 9 en 10 september

8 september 2023

Wethouder cultuurhistorie en monumenten Ernest Briët opende de bijeenkomst in de Abdij

In het weekend van 9 en 10 september zijn de Open Monumentendagen in Bergen. Het thema dit jaar is Levend erfgoed. De aftrap vond afgelopen maandag plaats met een speciale bijeenkomst in de Abdij van Egmond.

Nieuwe opvanglocaties in Egmond en Schoorl voor asielzoekers

7 september 2023

Het COA heeft onder andere overeenstemming bereikt met Klein Zwitserland om deze locatie in te zetten voor de groep alleenstaande minderjarige asielzoekers

Er is een groot tekort aan opvanglocaties voor asielzoekers en statushouders.

De Flessenpost ging in gesprek met burgemeester Lars Voskuil (filmpje)

1 september 2023

Veiligheid: hoe zit dat in onze gemeente. U bent uitgenodigd om daarover mee te praten

Tijdens de inwonersavonden over veiligheid kunt u in gesprek gaan met de burgemeester, politie en de lokale gebiedsregisseur.

Partij Ons Dorp stelt vragen over clusterplaatsen

1 september 2023

Opstelpunten kliko’s

Met de overstap van de HVC als afvalinzamelaar naar de BUCH worden in de gemeente Bergen stapsgewijs zijladers geïntroduceerd.

College houdt zich niet aan de wettelijke termijnen van de WABO-wetgeving

25 augustus 2023

Fractie Koos Bruin tekent protest aan...

Opnieuw werd Fractie Bruin onaangenaam verrast  bij openbare bekendmakingen  in het gemeentenieuws. 

KIES Lokaal wil extra raadsvergadering over centrum Schoorl!!

18 augustus 2023

Het volledige document met alle vragen is te lezen op de website van kieslokaal.nu

Naar aanleiding van de berichten over de vertraging van de ontwikkeling van centrum Schoorl heeft KIES Lokaal schriftelijke vragen gesteld aan het college. 

Lezers met een mening: clusterplaatsen

18 augustus 2023

Op reis met de grijze, groene en oranje bak...

Via een heel 'vriendelijke' mededeling van de 'tekentafelclusterplaatsmanager' van de Gemeente is mij, maar ook mede-buurtbewoners, te kennen gegeven dat wij vanaf volgende week de nieuwe clusterplaats (hoe bedenk je zo'n omschrijving) moeten gebruiken om onze rolcontainers te laten legen.

Lezers met een mening: ‘hoera een nieuwe tijdelijke inrichting van het Plein’

11 augustus 2023

Door Jantina Bruin

Na jarenlang tegen een steeds meer verloederde Bakemaflat aan te hebben gekeken, waar zelfs de vleermuizen geen domicilie meer kozen, was dan eindelijk de kogel door de kerk.

Stranddrukte: gemeente roept op niet met de auto te komen

18 augustus 2023

We verwachten dat veel mensen gaan genieten op onze stranden in Egmond, Bergen, Schoorl, Camperduin en Hargen

Het belooft komende dagen mooi weer te worden. De verwachting is dat veel mensen gaan genieten op de stranden in de gemeente Bergen.

Gaat voormalig VVD-wethouder Bergen de Tweede Kamer in?

11 augustus 2023

VVD BUCH houdt op donderdag 10 augustus om 20:00 Algemene Ledenvergadering

Fractievoorzitter Arend Jan van den Beld van de VVD Bergen NH is door het bestuur van de VVD BUCH voorgedragen voor een verkiesbare plaats op de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november 2023.

Uitdagingen voor lokale stroomnet: dit kunnen gemeenten doen…

4 augustus 2023

Breng allereerst de situatie en mogelijkheden van het lokale net in beeld met de regionale netbeheerder

Verduurzaming van gebouwen, het toenemend aantal zonnepanelen en het opladen van elektrische voertuigen vragen om uitbreiding van het lokale stroomnet. Dit zorgt voor uitdagingen in de gebouwde omgeving. De handreiking 'Ruimtelijke inpassing van energie-infra' biedt gemeenten hiertoe praktische handvaten.  

Aanbestedingsproces Schoorl centrum vertraagd

28 juli 2023

De vertraging heeft tot gevolg dat de start van de werkzaamheden naar het voorjaar van 2024 verschuift

De aanbesteding voor de herinrichting van Schoorl centrum heeft vertraging opgelopen. De verwachting was dat het aanbestedingsproces deze zomer werd afgerond, maar vanwege te hoge biedingen neemt het proces nu meer tijd in beslag.

Definitief besluit clusterplaatsen kern Bergen

28 juli 2023

Op de website www. bergen-nh.nl/afval vindt u de nieuwe kaarten met de vastgestelde locaties

Kortgeleden nam het college een definitief besluit over de locaties van de clusterplaatsen in de kern Bergen.

Nog steeds veel vragen bij gemeenten over derdelanders

28 juli 2023

De grootste zorg bij gemeenten zit in het beëindigen van de opvang...

Er is nog steeds veel onduidelijkheid bij gemeenten over de aanpak derdelanders. De opvang voor deze groep niet-Oekraïners eindigt op 4 september 2023.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug