Captainsdinner kapucijners
Het kost weinig maar is super smakelijk een voedzaam
Gepubliceerd: 4 september 2020
Bereiden en de ingrediënten
Knip het vel van de saucijzen open en haal het gehakt eruit. Maak de prei schoon en snijd samen met de ui in ringen. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak hierin het gehakt goudbruin. Voeg de prei en eventueel wat chilipeper toe en bak alles zachtjes nog 5 min. Doe de inhoud van de potten kapucijners in een ruime pan en verwarm ze op een laag vuur. Laat ze echter niet koken.
Bak ondertussen in een andere koekenpan met anti-aanbaklaag de plakjes spek zachtjes uit. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Bak de uienringen in het spekvet op een laag vuur in ca. 8 min. goudbruin. Giet de augurkjes en de zilveruitjes af. Doe alle ingrediënten in kleine schaaltjes en zet ze op tafel. Giet de kapucijners af, doe ze in een schaal en zet deze ook op tafel.
Combinatietip:
Bij zo’n uitgebreide kapucijnertafel met veel verschillende smaken past een fris pilsje of een kruidige, witte wijn. Bijvoorbeeld een Gewürztraminer uit de Elzas.
300 g saucijzen
1 prei
2 uien
½ tl gemalen chilipeper
1½ kg kapucijners in pot
100 g ontbijtspek (plakjes)
320 g zoetzure augurken
320 g zilveruitjes
2 el Franse mosterd
4 el piccalilly