Campagne Zorg voor Energie: samen energie en kosten besparen

Bespaartips voor op de werkvloer en thuis...

Campagne Zorg voor Energie: samen energie en kosten besparen

De zorgsector staat voor de uitdaging om duurzamer te worden en energie te besparen. In de week van 9 t/m 13 oktober bundelen ruim 220 zorgaanbieders met 4200 zorglocaties en circa 520.000 medewerkers hun krachten in de campagne “Zorg voor Energie”. Ook de Raphaëlstichting doet mee met ruim 1400 medewerkers op 14 zorglocaties.

Bas Holvast, bestuurder van de Raphaëlstichting: ‘Natuur en welzijn zijn onafscheidelijke partners in de zorg. Samen bouwen we aan een groenere en gezondere toekomst voor iedereen, waar zorg voor onze planeet hand in hand gaat met zorg voor elkaar.”

Draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers
Wij zijn bezig met het verduurzamen van gebouwen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Om echte verandering te creëren, is de steun en betrokkenheid van alle medewerkers van belang. Tijdens de campagneweek vragen wij onze medewerkers op een positieve manier om aandacht te besteden aan het energieverbruik in onze organisatie, met als doel een lagere energierekening.

Bespaartips voor op de werkvloer en thuis
Met deze campagne stimuleren we onze medewerkers om zowel op de werkvloer als thuis duurzamer te leven. We delen handige bespaartips die inzicht geven in hoe eenvoudig iedereen kan bijdragen aan groenere zorg. Het verminderen van verspilling, het bevorderen van hergebruik en bewustwording spelen hierbij een belangrijke rol.

Over de campagne
Deze campagne wordt geleid door het Milieu Platform Zorgsector (MPZ), in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en zorgbranches ActiZ, de Nederlandse ggz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.