Burgemeester Rehwinkel bezoekt Bergen aan Zee na heftige schietpartij eerder deze week

“Wat ik van hen hoorde, maakte grote indruk. Goed om van hen de waardering voor het optreden van de hulpdiensten mee te krijgen.”

Burgemeester Rehwinkel bezoekt Bergen aan Zee na heftige schietpartij eerder deze week

Burgemeester Peter Rehwinkel was donderdagmiddag op het Van der Wijckplein in Bergen aan Zee, op de plek waar dinsdagmiddag een schietpartij plaatsvond. Ook was hij op de Stationsstraat in Bergen Centrum waar het slachtoffer, een 45-jarige Colombiaan, op straat overleed.

Hij sprak in Bergen aan Zee met het bestuur van de Bewonersvereniging Bergen Centrum en een aantal inwoners die de schoten hadden gehoord en gezien. De burgemeester stak ze een hart onder de riem en toonde zijn betrokkenheid. “Je zou willen dat kinderen hier geen getuige van hadden hoeven zijn. Ik hoop dat ze samen met hun ouders deze gebeurtenissen goed kunnen verwerken.”

Op de Stationsstraat in Bergen sprak hij met personeel van boekhandel Thomas en Bergen Cosmetics en de voorzitter van de Bewonersvereniging Bergen Centrum. “Wat ik van hen hoorde, maakte ook grote indruk. Goed om van hen de waardering voor het optreden van de hulpdiensten mee te krijgen.” Hij geeft aan dat het voor de betrokken medici ook heel heftig moet zijn geweest. “Zij hebben met man en macht geprobeerd om zijn leven te redden, maar dat mocht helaas niet baten.”

Slachtofferhulp
Burgemeester Rehwinkel: “Normaliter zouden we als gemeente een bijeenkomst in een zaaltje of ruimte organiseren, maar dat is lastig in coronatijd. Ik wil wel iedereen op het hart drukken om slachtofferhulp te bellen als dat nodig is.” De politie sprak eerder met getuigen; zij krijgen automatisch slachtofferhulp aangeboden. Het telefoonnummer van Slachtofferhulp Nederland is 0900 – 0101. Zij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Rechercheonderzoek
Wat de aanleiding is van het conflict en de toedracht van het schietincident, wordt op dit moment door het rechercheteam onderzocht. De politie heeft een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing geformeerd. Dat staat onder leiding van een Officier van Justitie.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien op het Van der Wijckplein, Zeeweg of Stationsstraat in Bergen? Of heeft u meer informatie over de aangetroffen witte auto (mogelijke vluchtauto) in Egmond aan den Hoef? En misschien heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via de Opsporingstiplijn van de politie via 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad anoniem via 0800-7000.

Camerabeelden
Ook worden bezitters van camerabeelden opgeroepen hun beelden te controleren en te uploaden via het formulier op politie.nl/upload De route tussen de verschillende incidentlocaties is lang, mogelijk hebben op meer plekken confrontaties plaatsgevonden.

Klik op de foto voor een uitvergroting.