Burgemeester Peter Rehwinkel richt zich tot alle horecaondernemers van de gemeente Bergen
Filmpje
Gepubliceerd: 16 oktober 2020
Deel
Loonsteun vooral naar horeca ondernemingen
15 januari 2021
Zo'n 77.000 bedrijven hebben loonsteun (NOW) toegezegd gekregen over de laatste drie maanden van vorig jaar
Meer dan de helft van deze bedrijven is actief in de horeca, catering of detailhandel, meldde uitkeringsinstantie UWV woensdag.
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Dames van lichte zeden
15 januari 2021
Door: Pieter van Dijk
Wie is er wel eens naar de dames van lichte zeden geweest? Nu niet rood worden en gaan stotteren…Ja hoor! Ik al, toen ik nog heel jong was!
Bergense chefkok van blooming genomineerd voor award F&B Professional of the Year 2021
15 januari 2021
Zij moeten nu stemmen gaan verzamelen om uit te maken welke drie doorgaan naar de finale op 5 februari
De tien genomineerden die dit jaar kans maken op de titel F&B Professional of the Year zijn bekend. Uit een waslijst aan aangedragen namen koos de jury...
Rondje horeca… 3
15 januari 2021
Deze week een interview met André Rzepka van Fabels en die heeft weer wat bijzonders te melden
In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie André voor de camera. Fabel’s Eten & Drinken aan...
Verbouwing bij Merlet in Schoorl: ‘Het moment om te investeren’
15 januari 2021
Het grand café is uit haar jasje gegroeid, legt eigenaar Martin van Bourgonje uit
Merlet in Schoorl is het nieuwe jaar begonnen met een stevige verbouwing. Grand café Bourgogne krijgt een grotere keuken...
ING is voorzichtig positief over horeca: 2021 staat in teken van herstel naar pre-corona omzet
8 januari 2021
Hotels en cafés herstellen langzamer
Voor de horeca staat dit jaar in het teken van de eerste voorzichtige stappen richting herstel. Toch komt de omzet in de horeca over 2021...
Eerste Bergense restaurant in coronatijd sluit zijn deuren
8 januari 2021
Restaurant Cunst van Eelce ten Broeke
Per 15 januari sluit Eelce ten Broeke de deuren van Restaurant Cunst definitief.
Superhelden voor echte helden!
15 januari 2021
Fabel’s Eten & Drinken gaat in samenwerking met vijf Alkmaarse restaurants het zorgpersoneel op de Acute opname en Longafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep in het zonnetje zetten
Fabel’s Eten & Drinken aan de Oude Prinsweg 9 is een begrip in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen. Het restaurant staat bekend om zijn ludieke acties en wederom is eigenaar André Rzepka...
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… The early years
8 januari 2021
Door: Pieter van Dijk
Wanneer gaan al je kinderlijke voornemens, om nooit te gaan roken, of drinken en geen drugs te gaan gebruiken, overboord en waardoor?
Rondje horeca…2
8 januari 2021
Deze week een interview met de voormalige eigenaar Peter Woudstra en huidige eigenaar Dirk Kat van het Parkhotel.
In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie de voormalige eigenaar Peter Woudstra en huidige eigenaar Dirk Kat voor de camera.
Rondje horeca…1
1 januari 2021
Deze week een interview met Suus, zij is bedrijfsleider van restaurant Julie's aan de Jan Oldenburglaan
In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Suus voor de camera. Ze is inmiddels al weer acht jaar bedrijfsleider van restaurant Julie's.
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… In Memoriam Ab Grauf (Blauwe Appie)
1 januari 2021
Door: Pieter van Dijk
Van sommige mensen leer je iets essentieels voor je verdere leven. En sorry Ab, dat heb ik zeker ook van jou! Maar laat ik een aantal jaar daarvoor beginnen.
Inwoners gemeente Bergen bestelden massaal kerstdiners bij lokale restaurants
1 januari 2021
Koks draaiden overuren
Iedereen wilde blijkbaar een take-away kerstdiner van hun favoriete lokale restaurant. Veel restaurants in Bergen, Egmond en Schoorl waren soms al dagen van te voren uitverkocht.
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Restaurant Vermeulen
18 december 2020
Door: Pieter van Dijk
Deze is speciaal voor Monique Spaans- Vermeulen! Gefeliciteerd met je verjaardag en omdat je vader zo een top kerel was!
Rondje horeca…48
18 december 2020
Deze week een interview met Hans en Stacey, eigenaren van restaurant De Bokkensprong in Groet
In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Hans en Stacey voor de camera. Hans en Stacey hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet.
Geniet van een heerlijke wandel- of fietstocht door de bossen en duinen van Bergen en Schoorl
12 december 2020
Bij de zeven deelnemende restaurants kunt u opwarmen en genieten van heerlijke dranken en snacks to go
De gehele route is circa 28 km maar u mag uw bezoeken ook verspreiden over meerdere dagen. Deelnemende restaurants zijn...
Opening après ski bar in Schoorl
Het is niet de bedoeling dat het een groot feest gaat worden, maar...
...de heimwee van Martin van Bourgonje naar de piste heeft hem op het idee gebracht om een take away après ski bar te bouwen. Grand Cafe Bourgogne staat momenteel geheel in het teken van take away. En deze bar is een leuke aanvulling op de dinermaaltijden. Nou heeft Schoorl geen bergen maar wel de hoogste duinen van Nederland en hoe leuk is het dat je na een wandeling even een gerechtje en een consumptie kan afhalen aan de voet van de Schoorlse duinen. Op het terras is een walk-thru georganiseerd langs een versierd alpenlandschapje en over een witte ondergrond loop je naar de Après ski take away bar. Het is nu al een klein winterwonderland bij Grand Café Bourgogne laat staan als het ook nog eens echt gaat sneeuwen. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het ook mogelijk om gebruik te maken van de speciaal ingerichte toiletservice aan de Duinweg 7. Maak een foto voor een kerstgroet uit Schoorl en geniet van de volgende producten to go: Koffie en thee (alcohol vrije) Glühwein Warme chocolademelk (met slagroom) Erwtensoep Goulash Heerlijke zoetigheden en snacks
Bergen in de media: Paviljoenhouder stuurt boze mail naar Rutte: “Bouwmarkten en winkels dicht, horeca open”
11 december 2020
Met het openen van bepaalde horecazaken zouden er daarbij mogelijk minder 'illegale' (huis)feestjes worden georganiseerd
"Gooi de restaurants op 23 december weer open en sluit alle niet essentiële zaken tot half januari 2021." Dat schrijft strandpaviljoenhouder Ed Kraakman in een boze e-mail naar de Tweede Kamer.
Marcel Hanssen van LadyPapa in een indringend interview met de KHN (filmpje)
11 december 2020
Net gestart en na twee weken weer moeten sluiten...
De financiële schade is volgens ondernemer Marcel Hanssen niet het enige wat verschrikkelijk is aan deze coronacrisis. 'Het ergste is eigenlijk wel dat je hele leven op z'n kop ligt.'
Update: Take Away kerstmenu-special 2020
18 december 2020
Neem er de tijd voor, maar alles is uiteindelijk met één muisklik te bestellen
Voor uw ziet u ‘De Take Away Kerstspecial 2020’ met meer dan 40 restaurants en wijnleveranciers. We beogen hiermee de lokale horeca in Bergen – Egmond – Schoorl te ondersteunen in...
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Oeps, soms gaat het fout!
11 december 2020
Door: Pieter van Dijk
Als barkeeper, werkzaam in de jaren ’70, ’80, ontkwam je er vaak niet aan dat je levensstijl tegen de wet aan schurkte. Vaak hoorde je verhalen en geruchten...
Rondje horeca… 47
11 december 2020
Deze week een interview met Sander Rijke van de oudste slijterij van Bergen
In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Sander Rijke voor de camera. Hij is eigenaar van slijterij De Gouden Ton.
The Bourbon Room komt met speciale kerstactie
11 december 2020
Wanneer u bij The Bourbon Room het sublieme kerstmenu bestelt, krijgt u een VIP-ticket cadeau voor het online concert van Love Letters van Botman & Van Vleuten
Love Letter Special van Botman & Van Vleuten op 27 december, het meest liefdevolle concert van het jaar.
Rondje horeca…46
4 december 2020
Deze week een interview met Martin van Bourgonje van hotel-sterrestaurant Merlet
In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie Martin van Bourgonje voor de camera. Hij is eigenaar van hotel-sterrestaurant Merlet.
Oproep aan horeca-ondernemers
4 december 2020
Betreft: gratis Kerst Take Away special 2020
Het volgende willen wij jullie graag onder de aandacht brengen.
Restaurant de Bokkesprong en de Jerusalema dance (filmpje)
4 december 2020
Ken jij de Jerusalema Challenge al?
Dansen op gospel biedt lol en troost in de pandemie. Een swingende gospel uit Zuid-Afrika is inmiddels het troostlied van...
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Boys of Summer
4 december 2020
Door: Pieter van Dijk
Een week geleden zat ik met twee hele dierbare vriendinnen Monique en Yaël. Een paar keer per jaar komen we bij elkaar en genieten we van onze oude vriendschap...
Thanksgiving in Bergen: drie dagen lang genieten. Let’s celebrate!
20 november 2020
De koks van Zilt bereiden drie dagen lang (26, 27 en 28 november) een overheerlijke kalkoen met de originele USA vulling
Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.
Rondje horeca…45
20 november 2020
Deze week een interview met André Rzepka van Fabels Eten & Drinken
In de serie gesprekken met Bergense horeca-ondernemers hebben we in deze editie André Rzepka voor de camera. Hij is eigenaar van Fabels Eten & Drinken.
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Ik deel dromen met u
20 november 2020
Door: Pieter van Dijk
Gisteren heb ik de hele nacht Netflix gekeken Bingewatchen of comakijken heet dat tegenwoordig. Het was de serie ‘The Queen’s Gambit, een serie over een extreem...
Culinair kerstfeest met Fabels, Bergen Binnen, ’t Parkje en Merlet
20 november 2020
Uw kerstdiner wordt met de arreslee compleet met paarden bij u thuis bezorgd
Uw box met een 4-gangen kerstdiner wordt op 24 december bij u thuis gebracht op unieke wijze...
En ook met de kerst eten we natuurlijk van ‘the locals’
20 november 2020
Inmiddels zijn er twee prachtige diners van toprestaurants
Bergen Binnen komt UIT DE KERSTBOX dit jaar!! 24, 25 én 26 december.
Gemeenten helpen horeca met kwijtschelden precario
20 november 2020
Uitbreiding en verlenging terrasseizoen
Steeds meer gemeenten besluiten horecaondernemers tegemoet te komen door bijvoorbeeld geen precariobelasting te heffen of de toeristenbelasting kwijt te schelden.
Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… De relax flat
13 november 2020
Door: Pieter van Dijk
Nu de feestdagen weer naderen en niemand weet, hoe deze eruit gaan zien in verband met Corona?