Deel

advertentie

Burgemeester Lars Voskuil neemt als eerste de shuttlebus naar Bergen aan Zee (filmpje)

De gratis shuttlebus gaat in de zomervakantie (periode 16 juli t/m 28 augustus) elke dag rijden vanaf Bergen Plein naar Bergen aan Zee

In de zomervakantie gaat er een gratis shuttlebus rijden tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee. De afgelopen jaren reed er in de zomerperiode een kustbus van Connexxion tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee. Door tekort aan personeel is Connexxion niet in staat om deze verbinding in stand te houden. Omdat de gemeente de bereikbaarheid van Bergen aan Zee belangrijk vindt, zeker in de zomer, laat de gemeente als alternatief een shuttlebus rijden.

Verbinding naar het strand
De zogenoemde kustbus valt buiten de vaste afspraken voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord en is dus geen verplichting voor Connexxion. Wethouder Erik Bekkering licht toe: “We hebben als gemeente dit alternatief voor de kustbus opgezet omdat we een goede bereikbaarheid van Bergen aan Zee belangrijk vinden. Zeker in de zomervakantie. Het aanbieden van een shuttlebus tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee als alternatief voor het ontbreken van de kustbus past ook binnen het gemeentelijk beleid om het gebruik van openbaar vervoer bij strandbezoek te stimuleren.”

Service naar inwoners en ondernemers
De shuttlebus zal vooralsnog gereden worden door een particulier touringcarbedrijf. Het inzetten van een shuttlebus is enerzijds een service naar inwoners en bezoekers, het is namelijk onwenselijk dat deze bezoekers overstappen naar vervoer per auto of helemaal niet naar Bergen aan Zee komen. Anderzijds is het ook nodig te voorkomen dat de buurtbus (buslijn 410) wordt overspoeld op drukke zomerse dagen. Reisapps voor openbaar vervoer geven de buurtbus namelijk als volwaardige reisoptie om bij Bergen aan Zee te komen. De capaciteit van de buurtbus (maximaal acht personen) is echter zodanig laag dat deze eventuele drukte op zomerse dagen niet aankan. Door de shuttlebus is er geen onnodige druk bij de buurtbus.

Elke dag in de zomervakantie
De gratis shuttlebus gaat in de zomervakantie (periode 16 juli t/m 28 augustus) elke dag rijden vanaf Bergen Plein naar Bergen aan Zee. Bergen Plein is met de reguliere buslijn 166 vanuit Alkmaar bereikbaar. Er is geen vaste dienstregeling, maar het streven is om tussen 11.00 en 19.00 uur twee keer in het uur heen en weer te rijden.

Egmond aan Zee
Egmond aan Zee heeft ook de volle aandacht van de gemeente. De reguliere buslijn naar Egmond aan Zee rijdt de komende zomer wel, zelfs met grotere bussen. En in de maanden juli en augustus loopt de pilot met een busverbinding tussen het transferium en Egmond aan Zee. Samen met Connexxion zorgt de gemeente dat Egmond aan Zee goed bereikbaar blijft.

www.overal.nl/nl/nieuws/shuttlebus-bergen-aan-zee

advertentie

Meer 'Filmpje!':

De Messiah van Händel door Boi Akih (filmpje)

25 november 2022

Een vernieuwende, swingende en actuele uitvoering van de Messiah

In december brengt het veelzijdige Boi Akih in een concerttour door Noord-Holland hun geheel eigen versie van de Messiah van Händel. Voor deze gelegenheid werken zangeres Monica Akihary en gitarist-componist Niels Brouwer samen...

Nieuwe bijzondere winkel geopend op het Plein (filmpje)

25 november 2022

'Edelstenen', in het hoekje naast Homestore

Ineke Berkholz en Simon van Wonderen zijn sinds 1 oktober hun winkeltje begonnen in het centrum van Bergen, Plein 15. Omdat ze grotendeels ruwe edelstenen verkopen, is de naam dan ook 'Edelstenen' .

Filmpje van de week: intocht Sinterklaas in Bergen, 1952

18 november 2022

Met een dik pak sneeuw op station Bergen

In november 1952 filmde Koert Finkensieper (1907-1984) de intocht van Sinterklaas die met de stoomtram Bello aankomt op het besneeuwde stationnetje in Bergen NH.

Bijzondere winnaar ‘Ken je plekje’ ronde 25 (filmpje)

18 november 2022

De heer Lem wordt 22 november a.s. 100 jaar

Afgelopen donderdag kwamen we bij elkaar bij de Lamoraal.  Dit keer werd een heerlijke fles cava overhandigd aan de winnaar van ronde 25, te weten: de bijna 100-jarige heer Lem. Hij is een van de vele bewoners van zorgcentrum De Marke die wekelijks meedoen aan 'Ken je Plekje'.

Herdenking van alle overledenen in de Ruïnekerk (filmpje)

18 november 2022

Het thema van deze viering luidt ‘Wakker liggen in de nacht'

Zondag 20 november om 10.00 uur organiseert Community Ruïnekerk een bijeenkomst waarin iedereen een kaarsje mag aansteken voor een dierbare gestorvene.

En… er zijn geen stoute kinderen bij (filmpje)

13 november 2022

Heel Bergen liep uit om Sinterklaas te begroeten...

Wat een geweldige en mooie dag om Sinterklaas weer te mogen ontvangen in de Heerlijkheid Bergen. Vele honderden ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen zongen vandaag, langs het traject waar de goedheiligman en zijn zwarte pieten voorbij kwamen en op het Ruïneveld uit volle borst "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht."

Bergenaren in de media: Özcan Akyol interviewt Carry Slee terwijl zij wordt geportretteerd door drie kunstenaars (filmpje)

11 november 2022

In het Rijksmuseum krijgt ze een voor een haar portretten te zien. Welke van de drie neemt ze mee naar huis?

Carry Slee is Nederlands meest succesvolle kinderboekenschrijver. Ze spreekt met Özcan Akyol af in haar geliefde Bergen aan Zee, waar ze zich laat portretteren. In haar jeugd moet Carry zien te overleven, want haar moeder is manisch-depressief en haar vader een bon vivant.

Rondje horeca 42: Thanksgiving is kalkoendag… (filmpje)

11 november 2022

Thanksgiving (donderdag 24 november) & Black Friday: twee dagen lang genieten. Let’s celebrate!

Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november en dat is dit jaar op 24 november.

De Flessenpost ging in gesprek met de nieuwe wethouder Ernest Briët (filmpje)

11 november 2022

Een kennismaking...

Kortgeleden zijn drie nieuwe wethouders beëdigd. De Flessenpost stelt ze aan u voor. Deze keer hebben we Ernest Briët voor de camera.

Een terugblik op 75 jaar KCB (filmpje)

4 november 2022

Door: Marcus van Hoorn

Terugblik op en beeldfragmenten van activiteiten rond het 75-jarig bestaan van het KunstenaarsCentrumBergen.

Rondje horeca 41: Sterrestaurant Merlet stijgt met twee plaatsen naar plek 31 in top honderd van de Lekker (filmpje)

4 november 2022

Ook restaurant Onder de Linde heeft een mooie recensie in de Lekker

Chef-kok Jonathan Zandbergen kookt steeds smakelijker. Vanaf de heerlijke amuses tot en met het dessert word je in dit prachtig in de duinen gelegen restaurant van Martin en Carla van Bourgonje verrast door fantastische gerechten. Publiekstrekker van jewelste.

De Flessenpost ging in gesprek met de nieuwe wethouder Marco Wiesehahn (filmpje)

4 november 2022

Een kennismaking...

Kortgeleden zijn drie nieuwe wethouders beëdigd. De Flessenpost stelt ze aan u voor. Deze keer hebben we Marco Wiesehahn voor de camera.

Filmpje van de week: kent u het Buizerdvlak?

4 november 2022

Misschien wel een van de mooiste plekjes van Nederland

Noordhollands Duinreservaat bij Bergen aan Zee - Buizerdvlak.

Positieve geluiden over crisisopvang op voormalig BSV-terrein (filmpje)

4 november 2022

Nagenoeg alle kinderen zitten op Bergense scholen

Sinds 9 september 2022 worden er ongeveer 175 mensen opgevangen in een tijdelijke crisisnoodopvanglocatie op het voormalige BSV-terrein in Bergen.

Bergen is een prachtige nieuwe winkel rijker (filmpje)

4 november 2022

Dogs with a mission...

Honden- en kattenwinkel Dog With a Mission (DWAM) opende vorige week feestelijk de eerste winkel en tevens flagstore in Bergen.

Filmpje van de week: met Bergenaar Jan Roos de duurste champagnes testen

28 oktober 2022

Als dat chambreren nu maar goed gaat...

Deze keer een doldwaze video samen met Jan Roos. Jan geeft Floris een slijterij-tour bij de door hem zeer geliefde en vaak bezochte Gouden Ton in zijn eigen Bergen NH en samen testen zij de duurste champagnes.

De Flessenpost ging in gesprek met de nieuwe wethouder Yvonne Roos (filmpje)

28 oktober 2022

Een kennismaking...

Kortgeleden zijn drie nieuwe wethouders beëdigd. De Flessenpost stelt ze aan u voor. We bijten de spits af met de 1e locoburgemeester.

Schrijver en survivor Wilbert van Haneghem geeft een boeiende lezing over zijn eigen schipbreuk en zijn boek “Schipbreuk in het paradijs”

28 oktober 2022

In kleine kring vertelt hij exclusief over zijn ervaringen en zijn visie op het leven na deze ongelooflijke gebeurtenis

Schrijver, steward en schipbreukeling. En overlever en inspirator.

Wijkagente Aletta Teerhuis geeft een waarschuwing af voor de inwoners van de gemeente Bergen (filmpje)

28 oktober 2022

Pinpasfraude... vooral ouderen zijn het slachtoffer...

Bij mij is melding gedaan dat mensen (vooral oudere) benaderd worden door mensen die zich uitgeven voor de GGD.

Filmpje van de week: Kunstenaars aan Zee

21 oktober 2022

Ron Moret maakte speciaal voor restaurant Zilt een albatros

Zilt Bergen aan Zee is tijdens de Kunst10Daagse omgedoopt tot een grote kunstexpositie. Ron Moret (bekend van zijn vliegende stalen kunstwerken), Katinka Krijgsman (bekend van haar eieren op een rond bord ) en Inge Deen (bekend van haar unieke collages) exposeren tien dagen lang aan de kust, bij Zilt.

Filmpje van de week: de schoonheid van Bergen in de herfst

14 oktober 2022

Door: Pepijn de Waard

Herfst in Bergen. Mooie warme herfstkleuren bij de Drie Banken, de Meertjes, de Kerf en de zonsondergang vanaf het strand bij de Kerf.

Bijzondere expositie van de wereldberoemde fotograaf Anton Corbijn geopend bij Het Hof (filmpje)

1 oktober 2022

De IKONEN Expositie is te bewonderen t/m februari 2023

Na een korte inleiding van Kunst10Daagse voorzitter Dick Min kreeg Anton Corbijn het woord en sprak met veel passie en inspiratie over de expositie en zijn werk.

Filmpje van de week: alvast een beetje voorpret, want de Kunst10daagse is in aantocht

30 september 2022

De Kunst10daagse wordt gehouden van vrijdag 21 okt t/m 30 okt. a.s.

Er worden dit jaar weer meer dan 30.000 bezoekers verwacht. Liefhebbers van kunst kunnen hun hart ophalen; het is weer tijd voor de jaarlijkse Kunst10daagse in Bergen en Bergen aan Zee. Het is zo leuk om gedurende de tien dagen van de Kunst10daagse op de fiets of wandelend door het dorp te gaan om te zien wat lokale kunstenaars te bieden hebben. Kunst met kleine en grote K.

Witte rook uit het gemeentehuis… (filmpje)

29 september 2022

Benoeming van drie nieuwe wethouders voor de gemeente Bergen

Donderdagavond vond een bijzondere gemeenteraad plaats in de gemeente Bergen. De huidige wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering namen afscheid.

Filmpje van de week: Museum Kranenburgh Bergen, ‘Energieprijzen gaan enorm zwaar drukken op onze begroting’

23 september 2022

Musea krijgen steeds minder bezoekers over de vloer... (filmpje)

Nederlandse musea hebben het steeds zwaarder. Bezoekersaantallen zijn tijdens de coronapandemie teruggelopen, en ook de prognose voor 2022 ziet er niet goed uit.

De best gewaardeerde gemeente van NH en heel Nederland is… Bergen (Filmpje)

21 september 2022

Bergen scoort ook het hoogste op veiligheid...

Onderzoek door Nextdoor in samenwerking met de Vrije Universiteit, Faculty of Social Sciences, onder ruim 32.273 Nextdoor gebruikers uit meer dan 222 gemeenten in Nederland.

De Flessenpost ging in gesprek met burgemeester Lars Voskuil

23 september 2022

Een terugblik op zijn eerste jaar burgemeesterschap...

Voskuil was van 2006 tot en met 2015 namens de PvdA lid van de gemeenteraad en fractievoorzitter van de PvdA in Naarden. Van 2016 tot 2017 was hij bovendien namens de PvdA duo-commissielid van Noord-Holland.

Filmpje van de week: Flessenposters-avond

16 september 2022

Het bleef nog lang onrustig in het dorp...

Het is inmiddels een jarenlange traditie. Twee keer per jaar komen alle Flessenposters bijeen op verschillende locaties in Bergen om met elkaar van mening te wisselen.

Nieuwe DEKAmarkt Bergen geopend (filmpje)

16 september 2022

Na twee weken grondig verbouwen, is Bergen een spiksplinter nieuwe supermarkt rijker

Het is een jaar geleden dat de eerste winkels van Deen werden overgenomen nadat het bedrijf was verkocht aan drie andere supermarktketens.

Filmpje van de week: Kunstenaar Rob Scholte exposeert in het oude postkantoor

16 september 2022

Terugblik...

Tijdens de twintigste Kunst10Daagse (2012) in het Noord-Hollandse Bergen exposeerde Rob Scholte een groot gedeelte van zijn kunstwerken. Het voormalige postkantoor vormde een uniek decor. Met name de serie straatnamen heeft hier een bijzondere uitstraling.

Bergen is een nieuwe expositieruimte rijker, ‘Huisje Doek’ (filmpje)

10 september 2022

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Afgelopen vrijdag 9 september vond de opening plaats van de nieuwe expositieruimte, genaamd Huisje Doek. Gerard en Anna Doek stellen een van hun huizen hiervoor beschikbaar aan het Kerkepad 1 (het weggetje richting de Midgetgolfbaan).

Filmpje van de week: de gevaarlijkste afdaling in Schoorl

9 september 2022

Niet zo gek dat er bijna wekelijks MTB'ers in een ambulance belanden

Ben je op zoek naar een uitdagende, gevarieerde mountainbike route? Dan ben je in de Schoorlse Duinen aan het juiste adres. Hier ligt het 15 km lange en 5 km brede ‘Mountainbike Parcours Schoorl‘, dat je door dicht naaldbos, steile duinen en uitgestrekte heide zal leiden.

De Flessenpost bracht een bezoek aan het nieuwe opvangcentrum voor vluchtelingen (filmpjes)

9 september 2022

We stelden wat vragen...

Het rijk heeft alle veiligheidsregio’s gevraagd crisisnoodopvang te realiseren voor 225 asielzoekers. Voor de locatie in Bergen gaat het om 175 asielzoekers, omdat vijftig mensen al in crisisnoodopvang in de gemeente Schagen worden opgevangen.

Hoe open je het beste een fles cava of champagne? (filmpje)

9 september 2022

Door: Anouk Mak

Het is me deze zomer meerdere malen opgevallen dat het niet helemaal duidelijk is hoe een fles cava of champagne veilig geopend moet worden.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug