Deel

advertentie

Burgemeester Lars Voskuil neemt als eerste de shuttlebus naar Bergen aan Zee (filmpje)

De gratis shuttlebus gaat in de zomervakantie (periode 16 juli t/m 28 augustus) elke dag rijden vanaf Bergen Plein naar Bergen aan Zee

In de zomervakantie gaat er een gratis shuttlebus rijden tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee. De afgelopen jaren reed er in de zomerperiode een kustbus van Connexxion tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee. Door tekort aan personeel is Connexxion niet in staat om deze verbinding in stand te houden. Omdat de gemeente de bereikbaarheid van Bergen aan Zee belangrijk vindt, zeker in de zomer, laat de gemeente als alternatief een shuttlebus rijden.

Verbinding naar het strand
De zogenoemde kustbus valt buiten de vaste afspraken voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord en is dus geen verplichting voor Connexxion. Wethouder Erik Bekkering licht toe: “We hebben als gemeente dit alternatief voor de kustbus opgezet omdat we een goede bereikbaarheid van Bergen aan Zee belangrijk vinden. Zeker in de zomervakantie. Het aanbieden van een shuttlebus tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee als alternatief voor het ontbreken van de kustbus past ook binnen het gemeentelijk beleid om het gebruik van openbaar vervoer bij strandbezoek te stimuleren.”

Service naar inwoners en ondernemers
De shuttlebus zal vooralsnog gereden worden door een particulier touringcarbedrijf. Het inzetten van een shuttlebus is enerzijds een service naar inwoners en bezoekers, het is namelijk onwenselijk dat deze bezoekers overstappen naar vervoer per auto of helemaal niet naar Bergen aan Zee komen. Anderzijds is het ook nodig te voorkomen dat de buurtbus (buslijn 410) wordt overspoeld op drukke zomerse dagen. Reisapps voor openbaar vervoer geven de buurtbus namelijk als volwaardige reisoptie om bij Bergen aan Zee te komen. De capaciteit van de buurtbus (maximaal acht personen) is echter zodanig laag dat deze eventuele drukte op zomerse dagen niet aankan. Door de shuttlebus is er geen onnodige druk bij de buurtbus.

Elke dag in de zomervakantie
De gratis shuttlebus gaat in de zomervakantie (periode 16 juli t/m 28 augustus) elke dag rijden vanaf Bergen Plein naar Bergen aan Zee. Bergen Plein is met de reguliere buslijn 166 vanuit Alkmaar bereikbaar. Er is geen vaste dienstregeling, maar het streven is om tussen 11.00 en 19.00 uur twee keer in het uur heen en weer te rijden.

Egmond aan Zee
Egmond aan Zee heeft ook de volle aandacht van de gemeente. De reguliere buslijn naar Egmond aan Zee rijdt de komende zomer wel, zelfs met grotere bussen. En in de maanden juli en augustus loopt de pilot met een busverbinding tussen het transferium en Egmond aan Zee. Samen met Connexxion zorgt de gemeente dat Egmond aan Zee goed bereikbaar blijft.

www.overal.nl/nl/nieuws/shuttlebus-bergen-aan-zee

advertentie

Meer 'Filmpje!':

Home Store opent de deuren weer op zaterdag 16 september om 12.00 uur (filmpje)

15 september 2023

De Flessenpost nam een kijkje...

Na veel tegenslag de afgelopen jaren, na brand op het Plein en opzegging van de huur kan het gezin Vlaanderen eindelijk opgelucht ademhalen en kunnen ze morgen zaterdag 16 september vanaf 12.00 uur hun klanten weer ontvangen in hun prachtige nieuwe zaak aan de Breelaan waar voorheen de Rabobank gevestigd was.

Filmpje van de week: nog even genieten van het strand

8 september 2023

Prachtige drone opnames

Bergen en Bergen aan Zee op z'n mooist.

Maak werk van participatie vindt Partij ONS DORP (filmpje)

8 september 2023

Partij ONS DORP ontevreden over mogelijkheden meedenken inwoners

Partij ONS DORP heeft op 1 september actie ondernomen om de inwonersparticipatie in de Egmonden, Schoorl en Bergen eindelijk op een volwassen manier aan te pakken.

Warmlopen voor de Kunst10Daagse 2023 (filmpje)

8 september 2023

Ludieke actie én expositie van Pauline Bakker

Pauline heeft zich dit afgelopen jaar toegelegd op het boetseren van (klei-)portretten.

Filmpje van de week: de redactie bracht een bezoek aan de Bergense kunstenares Nanette Heijnen

1 september 2023

Dit jaar schildert zij de cover voor de Kunst10Daagse Flessenpost

De eerste kunstenaar die de cover schilderde was Eric Tierolf, daarna Pauline Bakker, toen Rob Dronkers en voor editie 2023 is dat dus Nanette Heijnen.

Bergense historie: “Uit zand en zee geboren – Bergen van ijstijd tot heden” (filmpje)

1 september 2023

Harry Plaatsman interviewt Allard Willemier Westra over zijn boek

De titel "Uit zand en zee geboren - Bergen van ijstijd tot heden" geeft aan dat er ook over de allervroegste dorpshistorie veel te vertellen is. Toch is dat maar zelden gedaan. In dit boek begint het verhaal van Bergen 150.000 jaar geleden.

Expositie Gouden Bergen over liefde, geluk, succes (filmpje)

26 augustus 2023

De expositie ‘Gouden Bergen’ is van 26 augustus t/m 24 september 2023 te zien in Huisje Doek

Beeldend kunstenaar Claire Verkleij van Let The Colors Speak heeft zich voor deze tentoonstelling laten inspireren door de thema’s liefde, geluk, persoonlijke verrijking en succes.

Filmpje van de week: sfeerimpressie Taverne Open Air Festival

Morgen (zaterdag) gaat het weer los op de Groeneweg...

Gemoedelijk feesten, eten en drinken met bands en dj's.

The final countdown: Bergen Live 2023 staat bijna voor de deur! (filmpje)

25 augustus 2023

De 42e editie van het festival belooft groots te worden. De volledige line-up is nu bekend

Bergen Live 2023 gaat bijna van start, op vrijdag 1 september om precies te zijn.

Rondje horeca 32: impressie van het honderdste Molenkrocht Tennistoernooi (filmpje)

25 augustus 2023

Niet aan te slepen...

Afgelopen woensdag brachten we op een zonovergoten dag een bezoek aan het honderdste Molenkrocht Tennistoernooi. Tout Bergen was aanwezig.

Ook bekende Nederlanders genieten van ons dorp: cabaretier Herman Finkers (filmpje)

25 augustus 2023

Laatste zomerse Kunstmarkt in Bergen: donderdag 31 augustus

Slenter je niets vermoedend over de kunstmarkt rond de Ruïnekerk en... dan loop je zomaar de bekende cabaretier Herman Finkers tegen het lijf. In alle bescheidenheid vroegen wij of hij even in beeld wilde komen, en wat blijkt, hij heeft hier zijn liefje ontmoet.

Culinaire tip van de week: Surinaamse saoto maaltijdsoep (filmpje)

25 augustus 2023

Origineel Javaans-Surinaams

Saoto soep is van oorsprong een Javaans gerecht en iedereen weet dat de Surinaamse keuken een smeltkroes is van verschillende rassen. Dit soepgerecht is typisch eentje die door iedereen op zijn eigen manier gemaakt wordt.

Bergense historie: vliegveld Bergen voor de Tweede Wereldoorlog (filmpje)

25 augustus 2023

Vliegtuigbemanningen bijeen voor een briefing voor een oefenvlucht over Bergen...

Vliegtuigbemanningen van de Strategische Verkennings Vliegtuig Afdeling bijeen voor een oefenvlucht op Bergen met hun Fokkers C.X.

Filmpje van de week: een prachtige sfeerimpressie van onze omgeving

18 augustus 2023

Bergen, Bergen aan Zee en Schoorl...

Het filmpje is gemaakt door Visit The Netherlands en geeft een inkijkje naar hoe Belgen onze omgeving ervaren.

Bergenaren in de media: Pjotr en Anne (filmpje)

18 augustus 2023

Verwoestende bosbrand vernietigt het Portugese paradijs van twee jonge Bergenaren

Pjotr en Anne uit Bergen vertrokken vijf jaar geleden naar de Portugese Algarve om hun droom te verwezenlijken. Ze kochten 18 hectare grond waarop ze niet alleen de biodiversiteit hoopten te vergroten, maar ook gasten ontvingen. Die droom werd werkelijkheid, tot een vernietigende bosbrand hun perceel vorige week voor een groot deel in de as legde.

Filmpje van de week: Weet je nog van toen…

4 augustus 2023

We vonden op YouTube een heerlijk historisch filmpje van lang geleden

Foto's van en herinneringen aan verdwenen winkels in Bergen, samengesteld en gepresenteerd door Jan Roosloot en Lau Vrasdonk. Als DVD geschonken aan de leden van de Historische Vereniging Bergen ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan in 2008.

Rondje horeca 28: nieuwe tearoom in Bergen (filmpje)

28 juli 2023

Bergen is weer een nieuw horecabedrijf rijker...

Eerder deze week ging de Flessenpost op bezoek bij Elco van Banketbakkerij Roos. Daar waar eerder op de hoek Dorpsstraat-Ruïnelaan slagerij Patric Le Grand gevestigd was, is vanaf aanstaande maandag Tearoom Roos gevestigd.

Filmpje van de week: Lichtjesavond in aantocht

28 juli 2023

Een sfeerimpressie...

Op de eerste woensdag in augustus zijn de tuinen en terrassen versierd met waxinelichtjes, lampionnen en lampjes. Als de schemering valt, wordt een groot deel van Bergen verlicht door vele lampjes. Geniet van een leuke traditie, die in 1926 is ontstaan!

Bijzonder Bergense project: 100 jaar Simeon ten Holt (filmpje)

28 juli 2023

Een wandeltocht in Bergen langs de woon- en werkplekken van Simeon ten Holt

Deze unieke wandeltocht brengt u langs een aantal plaatsen waar Simeon heeft gewoond en gewerkt.

Bergenaren in het buitenland 2: Gerard Köhler (filmpje)

28 juli 2023

Israël: zelf liep ik ook wat demonstraties mee...

Het laatste filmpje van een “Bergenaar abroad” althans in Israël, zou wat raar zijn als die over een ritje op de step door Jaffa, of een (ver)dwaaltocht door de Negev woestijn zou gaan, gezien de dagelijkse publiciteit over dit minilandje in de Nederlandse pers.

Filmpje van de week: op bezoek bij de Bergense kunstenares Pauline Bakker

21 juli 2023

Kleien dat het een lieve lust is...

Afgelopen week brachten we een bezoek aan het atelier van Pauline Bakker in Bergen. Uitgever Harry Steunenberg van de Flessenpost was uitgenodigd om zijn 'kop' in klei te laten vereeuwigen.

Rondje horeca 27: New coffeeshop in town… (filmpje)

21 juli 2023

LOTZ koffiecorner op het Plein

Eerder deze week ging de Flessenpost op bezoek bij de charmante Charlotte. Ze heeft afgelopen woensdag haar gezellige en sfeervolle coffeeshop op het Plein geopend.

Bergenaren in het buitenland: Gerard Köhler doet verslag vanuit Israël (filmpje)

21 juli 2023

Sinds mijn pensionering frequenteer ik met toenemende regelmaat het Flessenpost openlucht kantoor

Niet geheel bij toeval is dat ook een geliefde bestemming van talloze Bergense verhalenvertellers. Favoriet zijn de verhalen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Filmpje van de week: hoe gaat het met het park op het Plein?

14 juli 2023

We namen een kijkje...

Er wordt op dit moment, na de sloop van de Bakemaflat, hard gewerkt om het Plein weer een beetje aanzien te geven. We namen een kijkje.

Hoe bezoekers/gasten naar Bergen kijken… (filmpje)

14 juli 2023

Bergen is a municipality and a town in the Netherlands, in the province of North Holland

Its North Sea beaches make it a popular destination for tourists. The town of Bergen developed around a chapel and is mentioned as far back as the tenth century as well.

Filmpje en foto’s van de week: Poly is officieel zwaarste zomerstorm ooit gemeten

5 juli 2023

Botenclub Bergen aan Zee zwaar getroffen

Het is flink tekeer gegaan in onze regio. Harde windstoten zorgden voor enorme schade en de redactie is overspoeld met foto's en filmpjes.

Culinaire tip van de week: een ‘Hollandse’ klassieker (filmpje)

7 juli 2023

De klassieke huzarensalade

Ik vroeg mij af wat eigenlijk het verschil is tussen ouderwetse huzarensalade en Russische salades. En zoals bij de meeste recepten, verschillen de meningen nogal. Ik ben er niet helemaal uitgekomen.

Houd jij van dansen en kunst? (filmpje)

7 juli 2023

Kom dan voor de Bachata workshop zaterdag 15 juli van 16.00-18.00 uur en opening 'Terra incognita'

Art Gallery Tha Banque, Plein 29 Bergen presents: een Bachata workshop door Ivan en Melany op zaterdag 15 juli van 16.00-18.00 uur en daarna de opening van de expositie ‘Terra Incognita’ tot 1930.

Filmpje van de week: brandweer komt in actie om droogte Ruïneveld tegen te gaan

30 juni 2023

Eindelijk water na weken droogte...

De droogte van de afgelopen weken begint ook in Bergen zijn tol te eisen. Onder andere het gras rond het Ruïneveld is gortdroog. Dus kwam de Bergense Brandweer in actie.

De Flessenpost bracht een bezoek aan boerderij Kenter aan de Baakmeerdijk (filmpje)

30 juni 2023

Beter bekend als de Melk Salon. En... als je gaat, neem vooral de kinderen mee!

De Bergense MelkSalon bevindt zich op de boerderij van de familie Kenter. Het is er een waar paradijs voor koeien, bij de familie Kenter zijn ze in goede handen.

Bergense bierbrouwer STOKED gaat landelijk (filmpje)

30 juni 2023

Brouwerij STOKED is brouwerij van de maand juli bij de Alliantie van biertapperijen

Het betekent dat hun bieren bij meer dan dertig aangesloten cafés geïntroduceerd worden. Speciaal voor die ABT cafés brouwden zij een Dark Lager, dat exclusief te proeven is bij deze cafés. De lancering is op zaterdag 1 juli.

Terugblik op een geweldig weekend met Heerlijk Bergen (filmpje en foto’s)

30 juni 2023

Een zonovergoten en druk bezocht culinair evenement

Na drie jaar (corona) kon dan eindelijk weer het Bergense culinaire feestje van start gaan.

Indrukwekkende speech Hedy d’Ancona tijdens herdenking Kamp Schoorl (filmpje)

9 juni 2023

Afgelopen donderdag 8 juni vond de jaarlijkse herdenking van Kamp Schoorl plaats

De eerste gevangenen die in het kamp verbleven, waren 427 joodse mannen die tijdens de razzia’s van 22 en 23 februari 1941 werden samengedreven op het Jonas Daniël Meyerplein in Amsterdam.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug