Burgemeester Lars Voskuil deed vandaag een rondje Bergen

Op de foto in gesprek met Sandy Dekker, voorzitter van de BIZ Egmond aan Zee

De horecaondernemers die zo belangrijk zijn voor onze mooie gemeente Bergen NH hebben vandaag een signaal afgegeven. Van Egmond Binnen tot Camperduin waren terrasjes open en werden gasten binnen ontvangen.

Ofschoon het niet de bedoeling is, heb ik begrip voor het statement dat zij wilden maken. Ik ben stiekem zelfs een beetje trots op onze horecaondernemers die, op een enkele uitzondering na, hebben laten zien hoe zij veilig en gastvrij open zouden kunnen: met QR-code, mondkapjes, handenontsmetting en een beperkt aantal gasten geplaceerd binnen. Ondanks dat ik het signaal begrijp, is het toch niet de bedoeling dat dit na vandaag vaker gebeurt zolang de lockdown voortduurt. De harde werkelijkheid is dat de besmettingscijfers explosief blijven stijgen en steeds meer mensen in quarantaine zitten.
Samen met de vijftien andere burgemeesters in Noord-Holland Noord blijf ik aandringen bij het kabinet op verruiming waar en wanneer dat kan. Tot die tijd doe ik een dringend beroep op de horeca en de cultuursector om zich aan de regels te houden.

Op mijn rondje door de gemeente sprak ik hier onder andere over met Sandy Dekker, voorzitter van de BIZ Egmond aan Zee.