Deel

advertentie

Brouwerij STOKED! opent beachbar in Bergen aan Zee

Fisher’s restaurant, dat voorheen in het pand was gevestigd, blijft voortbestaan maar dan in een ander concept

Brouwerij STOKED! opent beachbar in Bergen aan Zee

Brouwerij STOKED! uit Bergen opent beachbar in Bergen aan Zee. De brouwers van STOKED! willen heel graag een locatie realiseren, waar gasten al hun bieren kunnen proeven. Een locatie die een echte STOKED! ervaring waardig is.
Fisher’s Bergen aan Zee zocht een invulling voor hun prachtlocatie, boven het Zee Aquarium en aan de hoofdopgang naar het strand. STOKED! Beachbar zal deze zomer zijn deuren dus openen op de plek die de surfers aan het hart ligt. Fisher’s foodtruck verzorgt zo nu en dan een hele speciale daghap. Aanstaande zaterdag 2 juli wordt de beachbar feestelijk geopend met de surf rockband The steamsurfers.

Eigen bar: logisch vervolg op een vliegende start
De brouwerij bestaat inmiddels ruim een jaar en heeft een vliegende start achter de rug. Er zijn in totaal vijf bieren op de markt gebracht. Opmerkelijk is dat de de teller van het aantal gewonnen awards ook op vijf staat, waaronder goud bij de Dutch Beer Challenge voor hun Hibiscus Radler en goud bij de European Beer Challenge voor hun Unfiltered Lager. Hun bieren zijn al bij ruim 80 locaties verkrijgbaar in Bergen en omgeving. Er was veel aandacht in zowel lokale als internationale media en door hun eerbetoon aan de unieke brouwtraditie van Zoigl kwamen ze zelfs op nationale televisie in het programma Binnenste Buiten van de KRO/NCRV.

STOKED! Beach bar – Biergarten aan zee
Toen de kans zich voordeed om zich in de zomer in Bergen aan Zee tijdelijk te vestigen, aarzelden de mannen geen seconde. De mannen van STOKED! lichten het concept toe: “Het is voor ons echt een droom die uitkomt. We zijn al een tijdje bezig om een locatie te realiseren, waar gasten al onze bieren kunnen proeven. Een locatie waarbij we van het drinken van STOKED! ook echt een ervaring kunnen maken, waar we 100% de regie over kunnen hebben. Dat deze locatie nu zo direct aan zee ligt waarbij wij uitzicht hebben op eventuele surfbare golven is helemaal STOKED! Het concept willen we zo simpel houden als een Duitse Biergarten. Onze bieren op tap en een eenvoudige borrelhap kaart. Door te werken met dagspecials creëren we bovendien maximale vrijheid voor onszelf om te experimenten. Het is voor ons ook een try-out out om zaken te proberen.”

Umé aan Zee
Mireille Bak, de eigenaresse van Umé Studio in Amsterdam, opent haar deuren van de pop-up store Umé aan zee. In Amsterdam richt Mireille zich op pre-loved items van verschillende influencers. In Bergen aan Zee bestaat de collectie uit een mix van de influencers closets en een hand-picked collectie geïnspireerd op zon, zee en strand.

Fisher’s
Fisher’s restaurant, dat voorheen in het pand was gevestigd, blijft voortbestaan maar dan in een ander concept. Vanuit de foodtruck die op het terras staat, zal er regelmatig gekookt gaan worden. Van burgers tot fruits de mer. Er zal een reeks aan diners worden gerealiseerd met als thema STOKED! about… Volg de STOKED! Beachbar via hun website stokedbeer.com/beachbar of de socials.

Ter afsluiting: zaterdag 2 juli speelt de surf rockband The Steamsurfers vanaf 19.00 uur.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Brouwerij STOKED! opent beachbar in Bergen aan Zee Brouwerij STOKED! opent beachbar in Bergen aan Zee Brouwerij STOKED! opent beachbar in Bergen aan Zee
advertentie

Meer 'Horeca':

Nieuw: Zilt Picknickmand voor op het strand

12 augustus 2022

Geen gedoe, geen gesjouw en alles krakend vers. De picknickmand is er in een vlees en vis/vega variant...

Vier de zomer en geniet van het heerlijke strand en de zee. Verwen jezelf, wees zorgeloos en kom helemaal tot rust. Geen gesjouw met koelboxen en toch heerlijk eten en gekoelde dranken binnen handbereik met de Zilt Picknickmand.

GGD kaapt personeel horeca weg…

12 augustus 2022

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van 'oneerlijke concurrentie'

Koepelorganisatie GGD GHOR zegt het dilemma van de horeca te begrijpen. De sector vreest mensen kwijt te raken, omdat de GGD personeel kan werven met hogere uurlonen.

Muurbloempjes bloeien op in blooming

12 augustus 2022

Expositie van Moon Zijp ‘Ode aan de muurbloempjes’ in hotel in Bergen

Hotel blooming in Bergen heeft een primeur: Vanaf begin augustus 2022 bloeien er muurbloempjes in hotel blooming in Bergen.

Rondje horeca 29: Taverne Open Air is in aantocht (filmpjes)

12 augustus 2022

De derde editie gaat op zaterdag 27 augustus van start

Tien uur lang te gekke bands en dj’s, lekker drinken en eten, en struinen en sjansen. Kijk hier voor de sfeerbeelden van de vorige edities.

Bierbrouwers vullen hun zakken met de ene na de andere prijsverhoging

5 augustus 2022

Heineken, de op een na grootste brouwer ter wereld, heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug

De bierbrouwer verkocht wereldwijd meer bier, onder meer door het wegvallen van de coronabeperkingen, en heeft ook de afzetprijzen verhoogd.

Rondje horeca 28: beachparty bij BadaBing

5 augustus 2022

Waar en wanneer: Bergen aan Zee op zondag 7 augustus vanaf 16.00 uur

BadaBing is in 2006 van start gegaan onder leiding van twee goede vrienden, Fritz en Sander. Met de overname van de toen nog gekleurde containers met een frituur op het strand kwam een oude jongensdroom uit. De afgelopen jaren heeft BadaBing al veel transformaties ondergaan. Wat begon met drie losse containers is in de jaren uitgegroeid tot een mooi en compleet strandpaviljoen waar iedereen zich thuis voelt!

Kaatje’s Bakery café is genomineerd voor de leukste koffiezaak van 2022

Zullen we ze even een handje helpen?!

Om te kunnen winnen, hebben ze zoveel mogelijk stemmen nodig, Willen jullie ook even op Kaatje's stemmen? Dat zouden ze zo ontzettend lief vinden.

Rondje horeca 27: een fijne sfeerimpressie van het oudste restaurant van Bergen (filmpje)

29 juli 2022

Duinvermaak en zijn prachtige omgeving...

Duinvermaak is een gezellig pannenkoeken- en pizzarestaurant in een mooi, statig pand uit 1913. Gratis parkeren, een zonnig terras voor de deur, een leuke, kleinschalige speeltuin en gelegen aan de rand van het prachtige bos- en duingebied van Bergen en Schoorl.

Peukenactie: 250 euro per strandpaviljoen beschikbaar

29 juli 2022

In ieders belang...

Strandpaviljoenhouders kunnen aanspraak maken op een bijdrage van maximaal 250 euro voor de aanschaf van hulpmiddelen voor het voorkomen en opruimen van peuken.

De Flessenpost bracht een bezoekje aan de nieuwe bistro ElVi (filmpje)

22 juli 2022

Een korte sfeerimpressie

Eerder deze week brachten we met een aangenaam gezelschap een bezoekje aan de kortgeleden geopende bistro ElVi tegenover de Ruïnekerk.

Italiaanse middag met Dries Roelvink bij Merlet

22 juli 2022

Wanneer: 7 augustus a.s.

Jarenlang heeft Dries Roelvink iedere zomer op de camping in Schoorl gestaan. Vanwege deze zomerse 'roots' nodigen wij Dries Roelvink graag uit om op te treden en even terug te keren in Schoorl.

Rondje horeca 26: in gesprek met Steef van Leeuwen van de Taverne (filmpje)

23 juli 2022

Binnenkort: het Taverne Open Air Festival

Eerder deze week gingen we op bezoek bij Steef van Leeuwen. Hij is sinds jaar en dag de uitbater van het bekende muziekcafé de Taverne. In augustus organiseert hij weer het "Taverne Open Air Festival" in Bergen. Hij vertelt ons wat ons zo al te wachten staat.

Steak uit de 3D-printer: is dit het vlees van de toekomst?

15 juli 2022

Ga jij straks een veganistische steak eten?

Het Israelische bedrijf Redefine Meat bracht enkele maanden geleden plantaardig rundvlees op de markt dat afkomstig is uit een 3D-printer.

Waarom wordt er steeds minder fooi gegeven in de horeca?

15 juli 2022

'We zoeken redenen om minder te geven'

De horeca merkt het al langer: de fooien lopen terug. Maar die trend is met het toenemende personeelstekort in een stroomversnelling geraakt. Onder meer doordat bestellingen tegenwoordig vaak wat langer op zich laten wachten.

Rondje horeca 25: Bijzonder afscheid van Mike Bosman van de blooming Groep

15 juli 2022

Een nieuw Caribisch avontuur...

Afgelopen week was daar dan het afscheid van Mike Bosman bij blooming beach in Bergen aan Zee. Ook algemeen directeur KHN Dirk Beljaarts was aanwezig en hield een gloedvol betoog. Maar tijdens de speech van de Schoorlse woord goochelaar Bo Baden ging het even mis.

Wereldrestaurant in de Willem-Alexanderschool

15 juli 2022

De leerlingen presenteerden hun onderzoek over ‘’hun land’’ en serveerden een drankje en hapje (afkomstig uit het bijbehorende land)

De kinderen van de Willem-Alexanderschool in Bergen werkten op school aan het thema ‘’Het Wereldrestaurant’’. Tijdens de onderzoeks –en projectlessen ontstond het idee om een levensecht wereldrestaurant te creëren. Wekenlang hebben zij hiernaar toegewerkt. Deze week was het eindelijk zover: alle ouders waren uitgenodigd in ''Het Wereldrestaurant''!

Menno`s Borrelhuis introduceert Schoorls bier

8 juli 2022

Eindelijk heeft Schoorl ook zijn eigen biertje, Schoorlse Old Oak Ale

Een mooi degustatiebier van 8% die gelimiteerd is uitgebracht in een 37,5cl fles. Uw topslijter Menno`s Borrelhuis heeft in samenwerking met brouwerij De Lepelaer een bier ontwikkeld met daarin onder andere Schoorls eikenhout en helder duinwater.

Koert-Hans Smit en Jeroen Klepper verliezen kortgeding

5 juli 2022

Wanda Otto kan door met paviljoens Hemingway’s en Noorderlicht

Het ontslag van haar man en mede-bestuurder Koert-Hans Smit blijft overeind staan bleek gisteren tijdens de zitting in de rechtbank in Alkmaar. Het ontslag op staande voet van chef-kok Jeroen Klepper wordt teruggedraaid. Maar hij mag zijn werkplek niet opeisen.

Rondje horeca 24: Terras Top 100 is bekend

8 juli 2022

En... het Bergense restaurant Wonder's staat op de 24ste plaats

De Terras Top 100 2022 van Misset Horeca is bekend met daarop de – volgens de makers van de lijst – 100 beste terrassen van Nederland. Het kan niet anders, of daar moet natuurlijk ook een Bergens terras bij staan. En het is Wonder's in Bergen dan ook gelukt om op de 24e plek van de duizenden inzendingen te belanden. Van harte gefeliciteerd Paul de Wit en zijn geweldige team namens het Flesje.

Chef-kok Jeroen Klepper neemt afscheid van ‘zijn’ restaurants

8 juli 2022

Beste vrienden, gasten, collega, leverancier, partners...

Na het vonnis van de rechter eerder deze week, waarin ik in het gelijk gesteld werd. De advocaat feliciteerde me maar het voelde niet als een overwinning. Integendeel, het voelde alles behalve dat, mijn ontslag werd vernietigd. De wedertotwerkstelling kwam er niet, daarom is mijn chef-kok en bedrijfsleiderfunctie en partner zijn geëindigd.

Rondje horeca 23: de Flessenpost ging in gesprek met de uitbaters van het nieuwe restaurant ElVi

1 juli 2022

Vandaag opent het restaurant de deuren

Elvira en Victor zijn zeker geen onbekenden in ons dorp, maar voor wie ze nog niet kent... we gingen afgelopen woensdag met het horeca-echtpaar in gesprek.

Manager Mike Bosman verlaat blooming groep

1 juli 2022

Per 1 september aanstaande start Mike in een nieuwe rol als resortmanager van het Mangrove Beach Resort

Midden in de coronapandemie opende dit hotel haar deuren op 1 juli 2020. Het aan het zuidstrand gelegen resort (Curaçao) met 399 kamers is sinds september 2021 onderdeel van Curio by Hilton. Het resort heeft elf eet- en drinkgelegenheden, vier zwembaden, een ultramodern Aquapark, een 24/7 fitnesscentrum, een privéstrand en nog veel meer.

Rondje horeca 22: Vier het leven…

10 juni 2022

Geniet van heerlijke Lazy Sundays, met heerlijke gerechtjes bij Merlet met live muziek!

Op zondag 12 juni zal het beste Jazz Trio uit de regio een optreden verzorgen in Merlet! En dit onder het genot van een high wine met de heerlijkste gerechtjes met een passend glas wijn.

Horeca Herstelt helpt ondernemers in de branche met geldproblemen

10 juni 2022

Om in aanmerking te komen voor de regeling, is het belangrijk dat horecaondernemers nog in bedrijf zijn

Door de drie lockdowns tijdens de coronacrisis zijn veel horecaondernemers in de problemen gekomen.

Horeca weer bijna op niveau van voor corona

3 juni 2022

Ondernemers hebben er weer vertrouwen in...

De omzet in de horeca stijgt aanzienlijk sinds het opheffen van de coronamaatregelen. Daarmee komt het niveau van voor corona weer in zicht. De omzet staat nu op 91 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2019, toen er nog geen corona was.

Rondje horeca 21: Niet verrassend natuurlijk

3 juni 2022

Voor de vierentwintigste keer...

Niet verrassend natuurlijk (we citeren daarmee burgemeester Lars Voskuil.) voor wie bekend is met deze keuken en de visie van Jonathan Zandbergen met aandacht voor seizoens- en regionale producten.

Rondje horeca 20: De sterren van de hemel koken…

27 mei 2022

Maandag 30 mei a.s. vindt de presentatie van de Nederlandse Michelinsterren plaats

Veel restaurants zijn al even in spanning of ze dit jaar nu eindelijk hun eerste, tweede of misschien wel derde ster zullen ontvangen of wordt afgenomen.

Food & Film terug bij Filmtheater Cinebergen

27 mei 2022

Op donderdag 9 juni presenteert restaurant Zilt uit Bergen aan Zee een bijzonder 2-gangen menu

Op deze donderdag presenteert restaurant Zilt Bergen aan Zee voorafgaand aan de smakelijke Franse kostuumfilm Délicieux een bijzonder 2-gangen menu. Schuif aan en geniet van Food & Film. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Rondje horeca 19: blooming bedrijvengroep tekent intentieovereenkomst met eigenaren Hotel Nassau in Bergen aan Zee (filmpje)

20 mei 2022

Nieuwe uitbaters voor Bistronomie ’t Parkje

Het bekende culinaire echtpaar Victor en Elvira, die jarenlang in Utrecht het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde populaire restaurant Elvi runden, starten met ingang van 1 juli a.s. hun nieuwe restaurant onder de zelfde naam. Binnenkort een interview in Rondje horeca met het echtpaar.

LadyPapa kiest voor een andere blik op water…

20 mei 2022

Soul Water is dankzij de aluminiumverpakking een betere oplossing vergeleken met plastic en zelfs glas

Zoals vele horecaondernemers is Marcel Hansen zich op aan het maken voor een fantastisch seizoen. Samen met Ramona Nijssen heeft hij twee jaar geleden LadyPapa geopend. In het voormalige Nero heeft na een intensieve verbouwing een ware metamorfose plaatsgevonden. LadyPapa was nog geen twee weken open of kon de deuren in verband met de pandemie alweer sluiten. “Maar nu is het tijd om vooruit te kijken”, zegt Hansen, "We gaan weer ons uiterste best doen om kwalitatief mooie horeca neer te zetten!”

Horeca maakt dit jaar grote inhaalslag na coronapandemie

13 mei 2022

Pas in 2023 is sprake van volledig herstel van de crisis

De horeca gaat dit jaar een grote inhaalslag maken van de coronapandemie, toen cafés en restaurants tijdens de lockdowns gesloten bleven. Volgens onderzoekers van ING kunnen de verkoopvolumes met wel 35 procent toenemen, hoewel naar verwachting pas in 2023 sprake is van volledig herstel van de crisis. Voorwaarde is wel dat er geen nieuwe lockdown voor de horeca komt door een opleving van het coronavirus.

Rondje horeca 18: Het Flesje ging op bezoek bij Beau wijnproeverijen in Schoorl

13 mei 2022

Beau biedt diverse arrangementen aan als geslaagde activiteit met vrienden, kennissen of als bedrijfsuitje...

U maakt kennis met verschillende soorten wijnen en ontwikkelt op deze manier een eigen smaakprofiel. Zo ontdekt u welk wijntype u bent.

Rondje horeca 17: In gesprek met André en Ingrid op het geopende Ruïnekerkterras (filmpje)

6 mei 2022

Vier horecaondernemers gaan u aankomende zomer weer verwennen op het mooiste terras van Bergen

Voor het derde jaar achtereen is er weer een fijn terras op het Ruïneveld. Horecaondernemers van café d'Alderliefste, Huis met de Pilaren, eetcafé De Lamoraal en Fabels staan klaar voor een mooie zomer.

Partij Ons Dorp
close-link
Terug