Deel

advertentie

Britta Maria komt naar de Ruïnekerk met haar voorstelling ‘Aznavour mon Amour’

Wanneer: op 21 mei om 20:15 uur

Britta Maria komt naar de Ruïnekerk met haar voorstelling ‘Aznavour mon Amour’

Een ode aan de muziek en het leven van Charles Aznavour.
Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Zijn rijke oeuvre wordt gezongen door zangeres Britta Maria (Chansons van Schoonheid en Troost), pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en Simone Sou op drums/percussie.
Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands.

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussendoor over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten en zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.
Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, Etre, Tous les Visages, Comme ils disent naar Emmenez-moi.
Tickets: www.ruinekerk.nl
Website Britta Maria: www.brittamaria.nl

advertentie

Meer 'Evenementen':

Laatste keer tuben bij il primo

5 augustus 2022

Reserveer snel je tijdslot via www.ilprimo.nl/tubing

Heb jij ook wel eens zin om lekker naar beneden te glijden in een band op onze skibaan? Vanaf de meivakantie kan dat weer bij il primo! Even heerlijk een uurtje buitenspelen op de mooiste baan van Nederland!

Vier fantastische weken voor kinderen en jongeren bij VakantieFUN

5 augustus 2022

Voor kinderen die door een stoornis in het autismespectrum of andere problematiek vaak niet makkelijk in een groep meekomen

Ook deze zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z VakantieFUN, een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod.

Augustus, tweede ronde van bloei en groei

5 augustus 2022

Dit zomerse open weekend van tuinen en kwekerijen is op 6 en 7 augustus a.s.

‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’, zijn twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit. Hoe leuk is het niet om op een mooie dag een plan te maken waarop je een aantal leden van de ‘Top in de Kop’ en ‘De Groene Route’ achtereenvolgend bezoekt.

Familieconcert in de Ruïnekerk met de Roemeense pianist Alexa Stier en de Koreaanse violiste Miri Kim

5 augustus 2022

Wanneer: zaterdag 6 augustus a.s. 11.00 uur

De Roemeense pianist Alexa Stier en de Koreaanse violiste Miri Kim laten in de Ruïnekerk horen dat ze het vak hebben geleerd van grote musici.

Zomer aan Zee…

5 augustus 2022

Retraites in Bergen op 20 & 27 augustus en zaterdag 10 september a.s.

Ga je mee naar het mooie Bergen voor een 1-daagse zomerretraite in de natuur? We nemen we de tijd om een pas op de plaats te maken.

Programma Hoeve Overslot in Egmond

5 augustus 2022

Zondag 7 augustus speelt Acoustic Mix

In Egmond aan den Hoef speelt Acoustic Mix in de oude hoeve met de bijzondere akoestiek een mix van twee eigenzinnige gitaristen. een mix van semi-akoestische gitaren, banjo, cigarbox, bassdrum, mondharmonica & vocals. Een mix van Pop, Rock, Reggae, Blues, Spaans en Country. Een mix uit de jaren '60 t/m '90. Kortom: Acoustic Mix laat de Gouden muzikale tijden herleven!

Vier het Leven neemt ouderen mee uit!

5 augustus 2022

Wij nodigen u, uw vader of moeder of oma of opa van harte uit om met ons mee uit te gaan...

‘Samen uit, samen genieten’, dat is het motto van Stichting Vier het Leven. Het nieuwe culturele seizoen staat weer voor de deur en speciaal voor ouderen die nog graag uitgaan maar dat liever niet alleen doen of bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ondersteunende arm, heeft Vier het Leven weer een gevarieerd cultureel aanbod samengesteld.

Kunstmarkt rondom de Ruïnekerk (filmpje)

5 augustus 2022

Wanneer: op zondag 7 augustus a.s.

Op deze zonnige zondag is de tweede editie van de kunstmarkt op zondag rondom de Ruïnekerk. Na twee jaar op een afwijkende locatie staan we weer op de vertrouwde plaats, rondom de prachtige Ruïnekerk.

Nieuw kunstwerk herman de vries in de beeldentuin van Museum Kranenburgh

29 juli 2022

Het nieuwe kunstwerk blijft permanent opgesteld in de beeldentuin

Museum Kranenburgh verwerft een nieuwe sculptuur van herman de vries voor de museumtuin. De in Alkmaar geboren kunstenaar die dit jaar 91 werd, onderhoudt sinds zijn jonge jaren een bijzondere band met het dorp Bergen.

Dichters in Bergen

29 juli 2022

Waar en wanneer: blooming op vrijdag 29 juli om 20:15 uur

Vandaag, vrijdag openen de deuren van het kleinste podium van Europa. Onder begeleiding van dorpsdichter Arij van der Vliet krijg jij de kans om hier jouw eigen dichterlijke gevoelens op te schrijven (en te delen) tijdens een interactieve dichtavond.

Stap in de Zonnetrein en ontdek de bossen, heide en duinen van Duindorp Schoorl

29 juli 2022

Je kijkt je ogen uit...

De chauffeur laat je de mooiste plekken en uitzichten zien. Een uitkomst als je minder goed ter been bent of niet zo van wandelen houdt. Een groene bijkomstigheid is dat de Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt!

Pianist Hartman en celliste Angelsen in Bergen

29 juli 2022

Waar en wanneer: de Ruïnekerk op 1 augustus a.s.

De Amerikaanse pianist Derek Hartman en de Noorse celliste Sigrid Angelsen treden op maandag 1 augustus op in de Ruïnekerk in Bergen als onderdeel van de concertreeks van de Summer Academy van de International Holland Music Sessions.

Rondleiding Heemtuin Bergen aan Zee

29 juli 2022

Wanneer: op zondag 31 juli 10.30 uur

Op deze zondag is er een wandeling door de heemtuin van Parnassia onder leiding van een ervaren IVN-natuurgids.

Natuur- en cultuurwandeling Bergen aan Zee

29 juli 2022

Waar en wanneer: Parnassiapark op woensdagavond 3 augustus a.s.

Op deze woensdag start een duinwandeling vanaf het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

Bergense zangeres Helen Botman verwelkomt alle stemmen

29 juli 2022

Zingen met meer plezier, zelfvertrouwen en vrijheid

Woensdag 14 september start de Bergense zangeres en stemcoach Helen Botman voor de vijfde keer het stemtraject ‘I Sing’. Een cursus speciaal voor vrouwen, waarin ze de deelneemsters leert zingen met meer plezier, zelfvertrouwen en vrijheid. De lessen vinden plaats in haar muziekatelier in Burgerbrug en in Bergen. Kijk voor meer informatie op de website www.themovingvoice.nl/ising

Met dit mooie weer kan het zo maar gebeuren

29 juli 2022

Dit is wanneer je zeevonk kunt verwachten...

Wanneer je op een warme lente- of zomeravond langs de kust loopt, kan je zomaar een lichtgevende blauwe gloed in het water zien. Dit is zeevonk: een eencellig organisme dat licht kan geven. Het is een prachtig fenomeen, maar wat is het nou eigenlijk precies? En wanneer kun je zeevonk zien?

Bridgecursus in het Oude Raethuys

22 juli 2022

Wanneer: op de woensdagavonden

Leer nu het meest intrigerende kaartspel! Dat kan want er komt een bridgecursus voor beginners in het oude Raethuys. De cursus start op woensdag 28 september om 19.30 uur en wordt gegeven door Nettie Jonker.

Indiase muziek in het Vredeskerkje

22 juli 2022

Wanneer: donderdag 28 juli

Deze donderdagi komt Sinta Wullur met haar trio een concert geven in het Vredeskerkje. De Indiase schopte het met haar werk al tot het Holland Festival. In haar composities slaat ze letterlijk en heel ritmisch de brug tussen de oorspronkelijke muziek uit India, de raga’s en de westerse muziek en dan vooral de meer minimal music.

Sfeervolle markt rond het witte kerkje in Groet

22 juli 2022

Wanneer: de hele zomer op de maandag

Iedere maandag wordt er rond het witte kerkje in Groet een gezellige markt gehouden. Er zijn kraampjes met eten en drinken, kortom gewoon een gezellige markt. Maar ook leuke snuisterijen en kunst.

Kom in contact met een schrijfmaatje!

22 juli 2022

Wilt u ook schrijven en post ontvangen?

Vindt u het leuk om brieven te schrijven en te ontvangen? Dan bent u bij het project BrievenbusPlus aan het juiste adres. Met het project willen wij graag mensen met elkaar in contact brengen. Dit doen wij in samenwerking met Stichting Welzijn Bergen, Wonen Plus Welzijn en Noordkopvoorelkaar.

Uitnodiging gastgezinnen van Oekraïense vluchtelingen

22 juli 2022

Waar en wanneer: het Binnenhof Bergen op woensdag 27 juli

In de gemeente Bergen zijn er meerdere particulieren die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen bij hen thuis. Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over deze vorm van opvang bij de mensen die deze opvang bieden. Bij Welzijn Bergen zijn niet alle opvanggezinnen bekend: wij doen daarom langs deze weg een oproep aan eenieder die Oekraïense vluchtelingen opvangt.

Weerbaarheidstraining en zelfverdediging voor meiden in Bergen

22 juli 2022

Meiden van 13 tot 20 jaar kunnen vanaf maandag 5 september meedoen aan een cursus zelfverdediging in het jongerencentrum in sportcentrum De Beeck

Gedurende acht weken werken zij van 19.00-20.00 uur aan hun weerbaarheid onder leiding van docent Ella Doesburg. De eigen bijdrage voor de lessen bedraagt € 15,-.

In de schaduw van de Victorie

22 juli 2022

Van 1571 tot 1576 golfde hier de strijd heen en weer

Van Alkmaar de Victorie! Zo staat het in de boekjes – al bijna viereneenhalve eeuw. Op 8 oktober 1573 gaven de Spaanse troepen de belegering van Alkmaar op. Zo werd het de eerste stad in Holland die stand had weten te houden in de strijd tegen koning-dictator Filips II.

Kunstmarkt rondom de Ruïnekerk

22 juli 2022

Wanneer: op zondag 24 juli a.s.

Deze zondag is de eerste editie van de kunstmarkt op zondag rondom de Ruïnekerk. Na twee jaar op een afwijkende locatie staan we op de vertrouwde plaats, rondom de prachtige Ruïnekerk.

Tropisch weer in aantocht. Waar kun je veilig zwemmen…

15 juli 2022

Zwemmen in de natuur is op eigen risico...

In de zomer genieten veel mensen van water zoals tijdens het zwemmen. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) meet regelmatig de kwaliteit bij de 31 officiële zwemwaterlocaties. Ook adviseert ze waar nodig over maatregelen om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren.

Vakantieprogramma voor jeugd in gemeente Bergen start maandag in Camperduin

15 juli 2022

Op de eerste vakantiedag, maandag 18 juli, zal er een alles-in-1-dag Zomerkamp plaatsvinden bij de Lagune in Camperduin

De buurtsportcoaches van Holland Sport hebben in samenwerking met Jongerenwerk Bergen en de lokale sportaanbieders een actief zomerprogramma voor jong en oud opgesteld. Van wekelijkse buitensportlessen en strandsportdagen voor kinderen tot sport- en beweegactiviteiten voor álle leeftijden.

Tentoonstelling KunstenaarsCentrumBergen: #InstaArtKCB

15 juli 2022

Opening zondag 31 juli om 17:00 uur

Voor wie kunst wil zien, is het raadplegen van Instagram een goed alternatief voor een expositiebezoek. Voor kunstenaars zelf biedt Instagram ook een heel mooie en laagdrempelige gelegenheid om hun werk onder de aandacht van het publiek te brengen.

Voor in de agenda…

15 juli 2022

Lichtjesavond in Bergen op woensdag 3 augustus a.s.

Op de eerste woensdag in augustus zijn de tuinen en terrassen versierd met waxinelichtjes, lampionnen en lampjes. Als de schemering valt, wordt een groot deel van Bergen verlicht door vele lampjes. Geniet van een leuke traditie die in 1926 is ontstaan!

Kom kijken wat er allemaal in de Noordzee leeft…

15 juli 2022

Op zondag 17 juli ‘s ochtends vroeg met IVN-gidsen korren in de branding van Bergen aan Zee

De temperaturen zijn weer lekker en in de zee is veel jong leven. Dat er in de zee veel leeft, is wel bekend maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is, verbaast veel mensen.

Bergense kunstenaar Charlotte Caspers in nieuw televisieprogramma

8 juli 2022

De kleuren van Caspers op NPO2

Charlotte Caspers heeft voor AVROTROS een nieuw televisieprogramma mogen maken waarin zij betekenis geeft aan de kleur in de wereld om ons heen.

Opening Tha Banque Bergen zaterdag 9 juli 17.30 uur

8 juli 2022

Met meer dan 30 inspirerende kunstenaars met nieuw werk op 3 verdiepingen

Expositie 'Awaken the green dragon’ wordt geopend door de schitterende troubadour Bert van Baar met zijn magische klankkasten en instrumenten.

Speurtocht in de Bergense Bieb

8 juli 2022

Naast de speurtocht worden er ook mooie platen uit het boek Daan Hijskraan van Anna en Marieke van Diepen tentoongesteld in de bibliotheek

Deze zomervakantie kun je in de bibliotheek in Bergen een gave speurtocht doen die is geïnspireerd op het boek Daan Hijskraan van Anna en Marieke van Diepen. Haal een deelnameformulier op bij de informatiebalie in de bibliotheek en ga op zoek naar de illustraties uit het boek.

Literaire Wandeling in Groet geprolongeerd

8 juli 2022

Zondag 7, 14 en 21 augustus 11.00 uur vanaf camping Eldorado, Groet

Voor de zesde keer wordt de literaire wandeling door Groet geprolongeerd. Als vast onderdeel van het cultureel programma Eldorado Zomerpodium 2022 in Groet wordt de literaire wandeling door Groet geprolongeerd op zondagen 7, 14 en 21 augustus onder leiding van uitgever Kees de Bakker van uitgeverij Conserve.

Op zoek naar vogels, insecten en vlinders

8 juli 2022

Waar en wanneer: Schaapskooi op zondag 10 juni

In deze tijd van het jaar wemelt het van de insecten en vlinders. We gaan naar ze op zoek en vertellen over hun relatie met insectenhotels. We zien vast een vlinder die wegschiet of mooie bloemen die veranderen in onrijpe bessen. Genoeg te zien en te vertellen. Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

Partij Ons Dorp
close-link
Terug