Bot Bouw uit HHW is voornemens het ‘Dorpsplein Bergen’ te ontwikkelen

Horeca en appartementen

Bot Bouw uit HHW is voornemens het ‘Dorpsplein Bergen’ te ontwikkelen

Een ontwikkeling van ca. 25 tot 30 appartementen met op de beganegrond ruimte voor horeca. De appartementen variëren van één- of tweekamerappartementen van ca. 60 m2 woonoppervlakte, tot drie- of mogelijk vierkamerappartementen in verschillende afmetingen vanaf 80 m2 woonoppervlakte. Onder de bebouwing zal geparkeerd gaan worden.

Bot Bouw werkt met haar ontwerpteam (o.a. Moke Architecten) aan de invulling van het Dorpsplein Bergen. Een bijzondere locatie om nu de plannen voor uit te werken. Een locatie middenin het mooie Bergen.

De kaders die de gemeente Bergen samen met de Bewonersvereniging Bergen Centrum (BBC) voor de locatie hebben opgesteld, zijn helder en daarbinnen wordt nu het ontwerp verder ingevuld. Binnenkort wordt de eerste opzet gepresenteerd aan de buurt en kan er verder over de invulling worden gesproken.
In het ontwerp is ruimte voor een commerciële plint met horeca en/of winkels. Op de verdiepingen worden appartementen gerealiseerd met woningoppervlakten variërend van ca. 45 m2 tot ca. 120 m2. Er komen zowel sociale sectorappartementen als appartementen voor de vrije sector. Daarnaast is voor elke woning een eigen parkeerplaats beschikbaar.