Boerenkoolstamppot!
Zoals de kip hoort bij het ei hoort boerenkoolstamppot bij de winter!
Gepubliceerd: 3 februari 2023
Met boerenkoolstamppot kun je alle kanten op. De lekkerste boerenkoolstamppot maken, doe je met het recept van Henk.
Onderstaand recept is voor vier porties.
Wat hebben we nodig?
300 gram boerenkool
600 gram kruimige aardappelen
Spekjes
Rookworst
Amsterdamse uien en zoetzure augurken
Bouillonblokje
Glas witte wijn
Aan de arbeid maar weer!
Schil de aardappelen en snij ze in stukken, gebruik een hoge pan.
Doe de aardappelen in de pan en de boerenkool erboven op.
Doe de spekjes in de koekenpan en bak ze uit.
Doe het bouillonblokje in een steelpan met warm water en voeg de bouillon toe aan de pan met aardappelen en boerenkool.
Breng aan de kook en laat 5 minuten koken, dan de rookworst er boven op, voeg de witte wijn toe en laat nog 20 minuten koken.
Giet af en vang wat kookvocht op.
Stamp de aardappelen en boerenkool en voeg wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Voeg de uitgebakken spekjes toe.
Serveer met een kuiltje jus en het zuur en drink er een stevig glas rode wijn bij.
Smakelijk eten.
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.