Boekhandel Thomas viert de aftrap van de boekenweek met bestsellerauteur Paolo Cognetti

Op de foto de nieuwe eigenaren: Ingrid en Eduard Kuijt en Janine Waiboer

Boekhandel Thomas viert de aftrap van de boekenweek met bestsellerauteur Paolo Cognetti

Van zaterdag 16 maart t/m zondag 24 maart vieren alle boekhandels in Nederland de jaarlijkse boekenweek,  Deze 89e editie wordt een bijzondere: het thema van dit jaar is “Bij ons in de familie” en het boekenweekgeschenk wordt daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot.
Gedurende de boekenweek krijg je het geschenk “Gezinsverpakking” cadeau bij aankoop van tenminste € 15,- aan Nederlandstalige boeken. Naast het boekenweekgeschenk is een thema-uitgave met gedichten over families samengesteld en geschreven door Bart Chabot.
De bundel “Ooievaarsblues” is tijdens de boekenweek te koop voor € 5,-

Boekhandel Thomas opent de boekenweek met de komst van de veelgeprezen Italiaanse auteur Paolo Cognetti.
Op zaterdag 16 maart vanaf 16.00 uur zal hij in gesprek gaan met lezers en zijn nieuwe boek Beneden in het dal signeren. Cognetti is bij het grote publiek bekend geworden door zijn roman “De Acht bergen”. Inmiddels is dit boek met groot succes verfilmd en te zien op Netflix.

Dit bijzondere evenement markeert tevens de eerste boekenweek onder de nieuwe eigenaren Janine Waiboer, Ingrid en Eduard Kuijt.
Sinds 1 januari 2024 hebben zij het stokje overgenomen van John Thomas en runnen zij samen met het ervaren personeel Boekhandel Thomas.
Alle drie zijn zij afkomstig uit het boekenvak: Janine werkte 28 jaar bij Boekhandel Plukker in Schagen en daarna vijf jaar bij uitgeverij De Bezige Bij. Eduard en Ingrid zijn ervaren ondernemers en zij zijn naast boekhandel Thomas ook eigenaar van kantoorboekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen. Onder leiding van de drie heeft boekhandel Thomas inmiddels het boekenassortiment uitgebreid, en een scala aan boek gerelateerde cadeau-artikelen voor diverse leeftijdsgroepen aan het assortiment toegevoegd.

Op de eerste dag van de boekenweek worden klanten vanaf 15.00 uur getrakteerd op een hapje en een drankje om de boekenweek te vieren en om kennis te maken.
Boekhandel Thomas nodigt lezers, boekenliefhebbers en nieuwsgierigen uit om samen te genieten van deze inspirerende boekenweek. Mis het niet!

Boekhandel Thomas – Stationsstraat 7-9 – 1861 GA – Bergen – www.boekhandelthomas.nl