Boek over bekende Bergense tenorsaxofonist met tinnitus

Per 1 mei a.s. is het boek in Bergen verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel en bij Boekhandel Thomas

Boek over bekende Bergense tenorsaxofonist met tinnitus

Tenorsaxofonist Rinus Groeneveld wil met zijn boek ‘Tenoritus, 36 jaar tenorsax & tinnitus’ meer bekendheid geven aan tinnitus (oorsuizen).
Anno 2024 hebben in Nederland ruim 2 miljoen mensen last van tinnitus, waarvan minstens 60.000 mensen ernstige klachten hebben.
Rinus heeft mij gevraagd zijn verhaal op te schrijven. Hij heeft de tekst aangevuld met columns en foto’s. Het boek is meer dan een biografie, het laat zien hoeveel impact de tinnitus op zijn leven heeft en hoe vindingrijk hij daarmee omgaat. Het is boeiend om te lezen vooral omdat het boek een positief geluid geeft.

Rinus is opgegroeid in Bergen en zijn eerste muziekoptredens waren in 1967 op dwarsfluit met Guruperide en in 1969 met de band Mayfly uit Bergen. Daarna heeft hij op tenorsaxofoon met vele bekende en onbekende muzikanten opgetreden waarover in het boek meer. Hij woont met zijn gezin in Amsterdam. Hij heeft een muziekstudio en treedt elke donderdagavond op in Jazz Café Alto in Amsterdam.

Per 1 mei 2024 is het boek in Bergen verkrijgbaar in de Eerste Bergensche Boekhandel, Oude Prinsweg 11 en in Boekhandel Thomas, Stationsstraat 7-9.

Verder is op vrijdag 3 mei van 17.00-18.00 uur een boekpresentatie in muziekwinkel Concerto, Utrechtsestraat 54-60 in Amsterdam. Het boek is ook daar te koop.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Boek over bekende Bergense tenorsaxofonist met tinnitus Boek over bekende Bergense tenorsaxofonist met tinnitus