Binnenkort verkrijgbaar… een verwoestend lekker collectors item

U geniet niet alleen van een heerlijk bier, u doet er ook nog eens goed werk mee!

Binnenkort verkrijgbaar… een verwoestend lekker collectors item

Een gebeurtenis op 22 februari 1574 in Bergen heeft zijn sporen tot op de dag van vandaag achtergelaten. Lang dachten we dat het de Geuzen waren die de dorpskerk in brand staken, om te voorkomen dat de Spanjaarden na het beleg van Alkmaar er in zouden schuilen. Maar tegenwoordig weten we dat niet meer zo zeker, het zouden ook zwervers kunnen zijn geweest die in de barre winterkou in de kerk een vuur stookten.
Wat we wel weten is dat 450 jaar geleden de trotse dorpskerk van Bergen een ruïne werd.
Na de herbouw van het koor in 1694 ging de Petrus en Pauluskerk sindsdien door het leven als de Ruïnekerk van Bergen, en zo wordt zij nog steeds genoemd.
In februari 2024 staat Bergen stil bij deze verwoesting, een beetje verdrietig om wat toen verloren ging maar trots op hun eeuwenoude kerk. Een levend monument, gesloten in het hart van Bergen en alle Bergenaren.

Wat we ook weten is dat Brouwerij Egmond ter herinnering aan deze dag een heel bijzonder bier heeft gebrouwen. Een heerlijk speciaal  bier, het “Ruïne Blond, Verwoestend lekker” en voorzien van een prachtig etiket. Proef de sfeer van toen, met het bier van nu.
Het bijzondere is ook dat van elke verkoop van dit bier een bedrag naar de Ruïnekerk gaat, als bijdrage in de instandhouding. U geniet niet alleen van een heerlijk bier, u doet er ook nog een goed werk mee!
De verkoop in dozen van 12 flesjes van 33cl gaat hoofdzakelijk via de Ruïnekerk. Daarnaast is het bier te koop bij enkele winkels en horecabedrijven in Bergen.
De adviesverkoopprijs bedraagt € 32,50 per doos en daarvan gaat een bedrag naar de Ruïnekerk.

ACTIE op zondag 18 februari 27,50 i.p.v. 32,50
Het betreft waarschijnlijk een eenmalige uitgave, dus een collectors item en dat voor het goede doel.
Wees er snel bij!