Bijzonder recept: Surinaamse kippenlevertjes
Door Bergenaar Stenley Joemrati
Gepubliceerd: 25 februari 2022
Hoe te beginnen…
Surinaamse Kippenlevertjes, 1kg Kippenlever, Zwarte Peper, 2 Kruidnagel, 2x Laurierblad, Kentjoer, 1x Ui, 3x teen Knoflook, Madam Janet Peper, Olie, 2x Maggieblokjes, 1 Theel Aromat, half theel Tomatenpuree en zoete Ketjap. Lever goed afspoelen en opzetten met water. Als het water kookt, afromen.
De zwarte peper, Kruidnagel, Laurierbladen en een stukje Kentjoer aan het kokend water toevoegen en 20 minuten zachtjes laten koken. Afgieten en iets laten afkoelen, daarna in stukjes snijden of breken en wegzetten.
In een wok:
Half kopje Olie, 1 gesneden Ui, 3 teen Knoflook uit de pers, en Madam Janet peper. Op zacht vuur totdat het glazig wordt. Nu de Lever in de wok en goed omscheppen. (Bakken) 2 Maggiblok, beetje Peper en de Aromat hier aan toevoegen en weer goed omscheppen. Tenslotte een half theelepeltje tomatenpuree en een beetje zoute Ketjap aan het geheel toevoegen, weer omscheppen en klaar is Kees.
Stenley kookt regelmatig heerlijke Surinaamse dagmaaltijden in de Taverne. Dus als u zelf geen zin heeft om te koken, dan weet u waar u moet zijn…
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.