Duurzaam dineren bij Het Hof

Wanneer: 1 februari vanaf 18.30 uur

De Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, vraagt al enige tijd aandacht voor de ernstige vervuiling – door plastic – van zee en oceaan. In 2014 maakte hij het probleem zichtbaar door een recordpoging ’downwinden’ met kite langs de Nederlandse kust, van de Belgische grens tot het Duitse Waddeneiland Borkum. In 2015 nam hij zijn gezin mee op een zeiltocht van vijf maanden over de Noordzee en de Oostzee waarbij zij dagelijks op plastic jaagden. “Als je er op gaat letten, zie je het overal. Vroeger viel me dat plastic niet zo op als er een klein stukje onder het zand vandaan kwam steken, maar inmiddels wel. Pas als je focus verandert, merk je hoeveel het is”.

Inmiddels is hij er in geslaagd om de focus van duizenden Nederlanders te veranderen. Na zijn Noordzee-oversteek en zijn indrukwekkende 1200 km lange suptocht op zijn plastic afvalboard over de Rijn verzamelde hij 55.000 handtekeningen, ruim genoeg om het probleem – er komen in Nederland jaarlijks 14 miljoen PET-flesjes in het milieu terecht – in Den Haag op de agenda te krijgen. Tinga’s motie is om statiegeld in te voeren op kleine PET-flesjes. Voor februari 2018 staat het op de politieke agenda.

blooming steunt de missie van Dopper: schoon water in elke oceaan, uit elke kraan. Vanaf begin 2018 ontvangen alle zakelijke gasten van blooming hotel in combinatie met een vergaderarrangement een eigen Dopper. Deze kan men tijdens het verblijf zelf vullen bij acht waterpunten in en om het hotel. Gasten nemen na afloop hun Dopper mee om ook thuis de single-use fles gedag te zeggen. blooming is het eerste hotel dat op deze manier een vaste samenwerking aangaat met Dopper.

1 februari 2018
18.30 uur ontvangst met aperitief, 3 gangen diner incl. drankjes, koffie, thee en friandises.
Kaarten € 75,00 p.p.
Reserveren vóór 26 januari 2018 via marieke@weareblooming.com
LET OP: er zijn maar een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar.

Het Hof Eeuwigelaan 1 1861 CL Bergen